ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παστιτσάδα με κοτόπουλο

Μία πεντανόστιμη συνταγή για παστιτσάδα με κοτόπουλο.

1 ΏΡΑ ΚΑΙ 20΄ + 30΄ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ • ΕΎΚΟΛΟ

Υλικά (για 4-5 άτομα)

80 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
3 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στο ρεντέ
50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί, καλής ποιότητας
200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
300 γρ. ντοματάκια κονκασέ, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
500 ml ζεστό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
2 δαφνόφυλλα
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΕΤΣΕΡΙΚΌ
1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1/2 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1/4 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
500 γρ. μακαρόνια Νο2
1 κ.γ. βούτυρο
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 3΄-4΄, σβήνουμε με το ξίδι. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιχύνουμε με το κρασί, καπακώνουμε,μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά για το σπετσερικό. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ζεστό νερό, ζάχαρη, δαφνόφυλλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 κ.σ. από το σπετσερικό, αλάτι, πιπέρι.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45΄-50΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, αποσύρουμε, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. σάλτσα από το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Συνταγή - φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη (funkycook.gr)

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.