ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πατάτες βραστές με κρέμα χωριάτικης σαλάτας και γαύρο μαρινάτο

Μία εξαιρετική συνταγή από τον Σωτήρη Ευαγγέλου.

35 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

-600 γρ. πατάτες
-θυμάρι-ρίγανη για το σερβίρισμα
-12 φιλέτα γαύρο μαρινάτο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΧΩΡΙΆΤΙΚΗΣ

-150 γρ. ντομάτες
-1 μικρό αγγούρι
-½ πιπεριά κόκκινη
-1 φρέσκο κρεμμύδι
-½ σκελίδα σκόρδο
-½ μικρό κρεμμύδι ξερό
-40 ml έ.π. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. μηλόξιδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕKTΈΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε μεγάλα καρέ (κύβους). Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με λίγο αλάτι ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 15΄. Τσεκάρουμε αν χρειάζονται λίγο παραπάνω βράσιμο, αλλά όχι να λιώσουν. Τις σουρώνουμε.

ΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ

Πλένουμε όλα τα λαχανικά της κρέμας, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ξίδι και τα χτυπάμε πολύ καλά για να πάρουμε μία λεία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και περιχύνουμε με την κρέμα χωριάτικης και ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας αν θέλουμε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά). Σερβίρουμε από πάνω τον γαύρο με θυμάρι, ρίγανη και ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.