ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν 50 εκατ. βαρέλια για να συμβάλουν στην μείωση των τιμών

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες, σε μια συντονισμένη πρωτοβουλία, η οποία χαρακτηρίστηκε ως άνευ προηγουμένου από Αμερικανό αξιωματούχο, θα χρησιμοποιήσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα πετρελαίου σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν σε μείωση τις τιμές του μαύρου χρυσού, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Η πρώτη παγκοσμίως οικονομική δύναμη, οι ΗΠΑ, θα αποδεσμεύσουν από την πλευρά τους 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα, τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά στα μέσα με τέλη του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
Αυξάνοντας την προσφορά, οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες ελπίζουν να οδηγήσουν μηχανικά σε μείωση των τιμών.
Η αποδέσμευση αυτή πετρελαίου θα πάρει μορφή δανείου και πώλησης, και γίνεται σε συντονισμό με άλλες χώρες που βρίσκονται μεταξύ των μεγάλων καταναλωτών μαύρου χρυσού, ειδικότερα την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα ή ακόμη τη Βρετανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συντονισμένη ενέργεια.
Η αύξηση των τιμών των καυσίμων στις ΗΠΑ, όπου καταναλώνεται πολύ μεγάλη ποσότητα βενζίνης, δημιουργεί ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Οι προσπάθειές του να ασκήσει πιέσεις στις χώρες παραγωγής πετρελαίου, κυρίως την Σαουδική Αραβία, για να αυξήσουν την προσφορά τους δεν έχουν μέχρι στιγμής επιτύχει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.