ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σούπα σελινόριζας

Μία εξαιρετική συνταγή του Γιώργου Δημητρακόπουλου.

1 ΏΡΑ ΚΑΙ 20 ΛΕΠΤΆ • ΕΎΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΆ • ΓΙΑ 6 ΆΤΟΜΑ
-½ κ.γ. κόλιανδρο ξηρό, σε κόκκους
-1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
-1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
-1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
-200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
-1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
-2 φύλλα δάφνης
-100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρη
-50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα, για το σερβίρισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Έπειτα, ρίχνουμε το έ.π. ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο σε κόκκους, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 2΄. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1΄ ακόμα.

Αδειάζουμε μέσα τον ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φουντούκια και φρέσκο θυμάρι.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.