ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΡΑΠΟΡΤΟ 44 ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφωνήσει και ο ίδιος διάγγελμα αμέσως μετά από αυτό του πρωθυπουργού την Πέμπτη το βράδυ μπορεί να ξένισε, αφού ήταν εκτός των ειωθότων της πολιτικής αντιπαράθεσης, όμως εφεξής θα δούμε το φαινόμενο να επαναλαμβάνεται. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να παίξει μαν του μαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Δεν πρόκειται να τον αφήσει σε χλωρό κλαρί. Θα τον αποδομεί με την κάθε ευκαιρία", μάς λέει στενός του συνεργάτης. Το επιτελείο του κ. Τσίπρα δηλώνει ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα του αντι-διαγγέλματος επειδή, όπως λένε, "του χαλάσαμε την φιέστα. Όταν το ανακοινώσαμε όλοι συζητούσαν για το τι θα πει ο Αλέξης στο διάγγελμα και όχι ο Κυριάκος. Ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαλε ανακοίνωση".

Ο ίδιος ο Αλέξης δεν στέκεται τόσο στο διαδικαστικό της αντιπαράθεσης όσο στην ουσία αυτών που ειπώθηκαν. Όπως λέει σε συνομιλητές του "πλέον δεν μπορεί η κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα ή έλλειψη θέσεων, αλλά είναι το Μαξίμου αυτό που πρέπει να απολογείται για τα λάθη που έκανε και συνεχίζει να κάνει στην αντιμετώπιση της πανδημίας". Μάλιστα, η γνώμη του είναι πως ο πρωθυπουργός δύσκολα θα ξανακάνει διάγγελμα αφού "οι πολίτες έχουν βαρεθεί τα λόγια αυτοθαυμασμού και τις κατηγορίες ότι φταίνε οι ίδιοι και όχι η κυβέρνηση για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, την κατάσταση στα νοσοκομεία, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους". Περιμένει δε, μετά την εκκλησία, η κυβέρνηση ν' αλλάξει τη στάση της και απέναντι στους ενστόλους και προχωρήσει σε εμβολιασμό τους, όπως έχει υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο επιπλέον λόγος είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και τη διαχείριση της πανδημίας βαίνουν μειώμενοι.

Πάντως, η επιμονή του τέως πρωθυπουργό να φύγει ο Θάνος Πλεύρης και να τοποθετηθεί πρόσωπο κύρους και αποδοχής στη θέση του υπουργού Υγείας, πέραν των ιδεολογικών ενστάσεων, εντάσσεται και σε μια στρατηγική "κλαδέματος" υπουργών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και στη διαχείριση των κρίσεων. Μετά τον "εθνικό αστυνόμο" Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο στόχαστρο τώρα είναι ο "ακροδεξιός" Πλεύρης. Η Κουμουνδούρου θα ήθελε να έχει τη μοίρα του Νίκου Χαρδαλιά, του Βασίλη Κικίλια και του Βασίλη Κοντοζαμάνη αφού εκτός της έμμεσης ομολογίας περί αποτυχίας των υπουργών, θα δικαιώνεται και η κριτική της πως η ευθύνη είναι σε αυτούς που διαχειρίζονται την κρίση και όχι στους πολίτες ή την "ανεύθυνη αντιπολίτευση". Ο δεύτερος στόχος είναι η Νίκη Κεραμέως. Η εκτίμηση των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, η παραμονή της υπουργού Παιδείας στο πόστο της βλάπτει το Μαξίμου και ευνοεί τους ίδιους. Θα βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο και η έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το υπουργείο Παιδείας, ήταν μια καλή ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει κατά της Κεραμέως, αφού σε αυτήν "διαπιστώνονται παραβιάσεις της νομοθεσίας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, μεταξύ αυτών και στη χρήση των μεταδεδομένων των χρηστών για τα οποία είχε δοθεί στην εταιρία CISCO να τα εμπορευτεί όπως η ίδια επιθυμεί".

Μάλιστα,τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκμεταλλευθεί την συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών, στη Βουλή για να επαναφέρει το θέμα. Βέβαια, η συζήτηση, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι για την ακρίβεια. Όμως, ως είθισται, οι ομιλίες θα είναι εφ' όλης της ύλης. Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι με αφορμή και την CISCO ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει ευρύτερα για "αδιαφάνεια μέσα στην πανδημία". Όπως λένε οι πληροφορίες θα καταγγείλει "χρηματοδοτήσεις, προμήθειες και αναθέσεις έργων 3-4 δις χωρίς κανόνες και προς φίλιες δυνάμεις στον επιχειρηματικό κόσμο". Ειδικά για την CISCO την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και ερώτηση στη Βουλή και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχει την υπογραφή του συνόλου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στην Κουμουνδούρου περιμένουν ότι η μονομαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα την Δευτέρα, για την ακρίβεια, θα λήξει με νίκη του Αλέξη, αφού, όπως εκτιμούν, οι αυξήσεις είναι υπερβολικά υψηλές, όχι μόνο στα τιμολόγια που σχετίζονται με την ενέργεια, αλλά και στο καλάθι της νοικοκυράς καθώς και στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, υπέρ της ενίσχυσης των οποίων θα ταχθεί, με συγκεκριμένες προτάσεις, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως μεταδίδουν συνομιλητές του κ. Τσίπρα, ο Αλέξης έχει τη γνώμη ότι, πέραν της πανδημίας, το πεδίο στο οποίο θα δοκιμαστεί σκληρά τον χειμώνα η κυβέρνηση είναι αυτό της οικονομίας, στην οποίαν περιλαμβάνονται και οι πλειστηριασμοί, για τους οποίους ακόμη και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε δημόσια την αγωνία του. Και την οποίαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επικαλεστεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ζητήσει "να μπει φραγμός στα κοράκια των funds και των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων, που εκμεταλλεύονται την υπερθέρμανση στην αγορά ακινήτων και προσπαθούν να αντλήσουν υπερβολικές υπεραξίες από τα ενυπόθηκα". Όπως λέει σε συνομιλητές του ο Αλέξης Τσίπρας: "Στην οικονομία θα παιχτούν τα πάντα, στις τσέπες των απλών ανθρώπων που αδειάζουν, λες και είναι τρύπιες, στη μέση του μήνα". Και προσθέτει: "η χώρα βρίσκεται στον αυτόματο, πάει στον γκρεμό και ο Μητσοτάκης αντί για μέτρα, κάνει διαγγέλματα. Θαρρείς και η επικοινωνία είναι κάτι που τρώγεται, πληρώνει τους φουσκωμένους λογαριασμούς των νοικοκυριών και εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων".

Στις αυξανόμενες δυσκολίες, ιδίως των λαϊκών στρωμάτων, ποντάρει η Κουμουνδούρου για την ανατροπή των δημοσκοπικών δεδομένων και των εκλογικών συσχετισμών, όπως αυτοί καταγράφονται και στις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης. "Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπράττει, τουλάχιστον προσώρας, από τις κυβερνητικές απώλειες όμως η πτώση των ποσοστών της ΝΔ είναι πλέον εμφανής και συνεχώς θα μεγαλώνει. Ήδη η Metron Analysis υπολογίζει ότι έχασε το 30% της δύναμής της αφού από το 40% των εκλογών την δείχνει στο 28%. Για πρώτη φορά είναι κάτω από 30%", μάς λέει στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα. Στην παρατήρηση ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18%, η απάντηση είναι ότι "και άλλες φορές μάς έχουν δώσει τέτοια ποσοστά. Το νέο στοιχείο είναι η μεγάλη πτώση της κυβέρνησης". Βεβαίως, όπως παραδέχονται νουνεχή στελέχη της Κουμουνδούρου, το πρόβλημα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον δεν καταφέρνει να επωφεληθεί από την κυβερνητική φθορά, αλλά οι απώλειές της είναι της ίδιας τάξεως με την κυβέρνηση, αφού και το κόμμα του κ. Τσίπρα εμφανίζεται να έχει απωλέσει το 1/3 του εκλογικού ποσοστού που έλαβε στις τελευταίες εκλογές. Μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο πανδημίας και ο εκλογικός συσχετισμός παραμένει, με μικρές προσθαφαιρέσεις, αναλλοίωτος. Και θέτουν το ερώτημα: "πως μπορεί να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός;". Μία ομάδα των Προεδρικών (Παππάς, Σπίρτζης, Πολλάκης κ.α.) τάσσονται τάσσονται κατά τη συναίνεσης και προτείνουν να ανατιναχτούν οι γέφυρες της συννενόησης με την κυβέρνηση. Η αριστερή πτέρυγα, θεωρεί ότι η αντιφατικότητα των θέσεων, με τα μπρος πίσω στον τρόπο του αντιπολιτεύεσθαι είναι λάθος και δέν ωφελεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη θέση αυτή φαίνεται ότι συμφωνούν και επίλεκτα στελέχη, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Μπαλάφας και άλλοι, που αθροίζονται στο προεδρικό μπλοκ και όχι στην "Ομπρέλα".

Πάντως, η εισήγηση ορισμένων να ζητήσει ο Τσίπρας εκλογές στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (13-17 Δεκεμβρίου) δεν βρίσκει, λένε οι πληροφορίες, σύμφωνο τον τέως πρωθυπουργό. Ο Αλέξης θα επιμείνει στη γραμμή: "Κύριε Μητσοτάκη, αφού δεν μπορείτε και δεν θέλετε, φύγετε. Και αφήστε εμάς που και μπορούμε και θέλουμε". Θα ανεβάζει συνεχώς τους τόνους της αντιπαράθεσης, αλλά το αίτημα για εκλογές -και μάλιστα σε μια στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση- θα θεωρεί πράξη ανευθυνότητας και "δώρο" στον πρωθυπουργό. Ενδεχομένως, και στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο όχι μόνον ανακάμπτει, αλλά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα βρεθεί και με τη νέα του ηγεσία. Να σημειώσουμε ότι οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις (Merton Analysis και MRB), που δείχνουν τη Χαριλάου Τρικούπη να αγγίζει ή και να ξεπερνά το διψήφιο ποσοστό, είναι λογικό να έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Κουμουνδούρου καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μεγαλύτερο ποσοστό από τη ΝΔ προς το ΚΙΝΑΛ. Και, όπως παραδέχονται παράγοντες της Κουμουνδούρου "το πρόβλημα μπορεί να μεγαλώσει αν ο διάδοχος της Φώφης Γεννηματά είναι ο Γιώργος Παπανδρέου", ο οποίος εκτός από τον επαναπατρισμό των δυσαρεστημένων από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων του ιστορικού ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει και μερίδιο από τους αριστερόστροφους, που καταγράφονται είτε στους αναποφάσιστους είτε στους απέχοντες και στους οποίους ελπίζει ο Τσίπρας για να μειώσει τη διαφορά από την ΝΔ. Αν η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ καταφέρει όντως να μειώσει σοβαρά τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την μεταξύ του εκλογική σχέση 1:4 (32% - 8%) να την κάνει 1:2 (π.χ. 24% - 12%) τότε το πολιτικό τοπίο αλλάζει. Και ενδεχομένως θα εξελιχθεί -όπως παραδέχεται και στέλεχος της Κουμουνδούρου, που ασχολείται επισταμένως με τα εκλογικά- σε σπαζοκεφαλιά, αν με την απλή αναλογική διογκωθεί εκλογικά και ο χώρος που βρίσκεται δεξιότερα της ΝΔ.

Η τρέχουσα περίοδος, σύμφωνα με ραπόρτο που έχει δοθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζεται ως "περίοδος πολιτικής μετάβασης", η ένταση και η κατεύθυνση της οποίας σε σημαντικό βαθμό θα καθοριστεί "από τις προκλήσεις που θα βιώσουν οι πολίτες και τις απαντήσεις που θα δώσουν οι πολιτικές δυνάμεις τον φετεινό χειμώνα". Έναν χειμώνα, για τον οποίον οι συντάκτες του ραπόρτο λένε ότι "δεν θα ήταν υπερβολή να περιγράψει κάποιος ως καταλύτη για τις εξελίξεις". Όχι μόνον γιατί "η κοινωνία βιώνει μια συνθήκη πολλαπλών και επάλληλων κρίσεων", αλλά και επειδή "τα κυρίαρχα συναισθήματα μεταξύ των πολιτών είναι ανασφάλεια, άγχος, ανησυχία, φόβος και με την οργή να μην είναι αμελητέο μέγεθος, ενόψει και της συσσωρευμένης κόπωσης". Επιπροσθέτως, οι συντάκτες του ραπόρτου σημειώνουν: "Τις επόμενες εβδομάδες έως λίγους μήνες πρόκειται να διεξαχθούν τα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής, με την εκλογή νέας ηγεσίας, και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο κύκλος αυτών των συνεδριακών διαδικασιών -αν και σπάνια τα κομματικά συνέδρια απασχολούν ως γεγονότα καθεαυτά την κοινωνία- θα αποσαφηνίσει ακόμη περισσότερο τις στρατηγικές και τον πολιτικό λόγο των κομμάτων". Πάντως, επειδή "ζούμε σε μια περίοδο κατά την οποίαν συντελούνται μεγάλες αλλαγές, τόσο διεθνώς, όσο και εντοπισμένες μέσα στην ελληνική κοινωνία" και οι οποίες, όπως επισημαίνουν, "θα καθορίσουν όχι μόνον βραχυπρόθεσμα, αλλά και μεσο-μακροπρόθεσμα την πορεία της χώρας και τις πολιτικές εξελίξεις" θα ευνοηθούν οι δυνάμεις που "αντιλαμβάνονται έγκαιρα τις τάσεις και, κυρίως, που έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν σε αυτές με προτάσεις". Δεν ξέρω πόσο διαφωτιστικά είναι όλα αυτά για τον Τσίπρα και πόσο τον έχουν επηρεάσει να περιλάβει στο διάγγελμα του για την πανδημία συγκεκριμένες προτάσεις -κάτι που, ειρήσθω εν παρόδω, θα κάνει και τη Δευτέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την ακρίβεια- αλλά το σίγουρο είναι πως το ραπόρτο, στις 44 σελίδες που καταλαμβάνει, εκτός από την δημοσκοπική και εκλογική κατάσταση στην οποίαν βρίσκονται ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, του δίνει και μια κατεύθυνση για το περιεχόμενο της επικοινωνίας του με τον κόσμο, στις περιοδείες που ξεκίνησε και οι οποίες αυτή την εβδομάδα έχουν στάση τη Θεσσαλία...

42 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 0:05 27/11/2021

    ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ(!)ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

    ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ !!!

    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ……ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ !!!

  2. O Γιώργος Παπανδρέου όλο και μπαίνει στο πνεύμα , την ψυχή και την καρδιά νέων Ελλήνων , των ανθρώπων μέσης ηλικίας και πεπειραμένων από την ζωή της τρίτης ηλικίας πολιτών, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των .
    Όχι μόνον με αυτά που μας λέει ,αλλά κυρίως , με αυτά που πρεσβεύει και τα τηρεί δίνοντας μας το παράδειγμα και τους συμβολισμούς που χρειάζεται η κοινωνία μας για να ακολουθήσει τους ηγέτες της.
    Έχει μπει τόσο δυνατά πνεύμα της προεκλογικής του καμπάνιας από την οποία βγαίνει οφελημένη πρώτα η πατρίδα μας και μετά η προοδευτική μας παράταξη .
    Κάθε ώρα και στιγμή παει καπου για να εξηγεί τα «πως και τα γιατί » μπήκε σε αυτήν την κούρσα διαδοχής της Αειμνησρης Φωφης Γεννηματά ,η οποία τοου εύχεται από ψηλά καλή επιτυχία !

  3. οκ 15:20 25/11/2021

    Κατακαημένη ΦΕΜΑ κι λοιπά τρολ τις δημοσκοπήσεις τις βλέπετε; όλες ψεύτικες ειναι; γιατί δεν βγάζετε εσείς τις αληθινές;

    εξατίας του αμαρτωλού παρελθόντος σας κι του ανύπαρκτου παρόντος η ΝΔ θα ξαναβγεί…

    ΔΑΝ έχεις άυλη συνταγογράφηση ή τρέχεις στα φαρμακεία για τα χάπια σου;!

  4. FEMA 14:27 25/11/2021

    @ΟΚ

    ΕΣΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ –ΑΥΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ?

    ΕΓΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

    ΕΞΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!

    ΕΣΥ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ….

    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ !!

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΙΣΤΕΣ ΠΕΤΣΑ–ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ……ΤΟΝ ΠΕΤΣΑ !!

    ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ….

  5. οκ 13:42 25/11/2021

    Ο Παπανδρέου είχε περισσότερο κόσμο από όλες μαζί τις συγκεντρώσεις στελεχών του σύριζα σε όλη την ελλάδα….

  6. FEMA 12:57 25/11/2021

    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ GREXIT ΤΟ 2012 !!!

    Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ !!

    ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ 2015 !!

    ΑΡΑ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ- ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΤΣΙΠΡΑ

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΨΕΜΑ !!

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ -ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ-ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

    ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !!!–ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ –ΞΑΝΑ

    ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΕΝΩ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΧΙ !!

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ-ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ

    ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!

    ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ… ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΙ ΤΟΥ….
    .
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΤΟΛΜΙΑ….

  7. FEMA 11:35 25/11/2021

    ΜΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΑΚΗ- ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ -ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ?

    ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ –ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑ !!!

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΙΟΣ !!!–ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

    ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ?

    ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ…

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!

    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ…..ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!

  8. Η πιθανότητα να εκλεγεί με την πρώτη μόνον ψηφοφορία στις 5 του Δεκέμβρη ο νέος Αρχηγός στο ΚΙΝ.ΑΛ. Είναι Εφικτή !
    Θα χρειαστεί νομίζω και μια απλή δήλωση προς τους Φίλους των που θα έκαναν
    —αν συμφωνούν με τηνδίκη μαι γνώμη —
    oi συντροφοι Π, Χριστιδης , Π.Γερουλάνος και Χ. Καστανίδης !
    ότι αποχωρούν από την διαδικασία της διεκδίκησης της Αρχηγίας και καλούν κόσμο τους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου .
    Ετσι αντικρούετε συντροφοι ,
    και Αποκλείετε κάθε δόλια προσπαυθεια δολιοφθοράς από ύποπτα κέντρα ειδικών συμφερόντων, που φοβούνται ότι με τον Γιώργο Παπανδρέου στα πράγματα.
    Η προοδευτική ΠΑΡΑΣΙΝΗ και Δίκαια Ανάπτυξη στην πατρίδα μας θα γίνει για το συνόλου του Πληθυσμού μας και όχι για τους λίγους των ειδικών συμφερόντων .
    ΑΜΗΝ

  9. FEMA 10:45 25/11/2021

    ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ Δαν

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!

    ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ

    ΣΕ ΦΙΛΩ

  10. Για το τρόλ Φεμα /ΨΕΜΑ :
    ανδρογύναικα και πατσαβούρα από τον βούρκο των υπόγειων διαδρομών και δολιοφθορών των γραφείων της πλατειας Κουμουνδούρου.
    Η συγκέντρωσης πράγματι ήταν μεγαλειώδης σε αριθμό αλλά και σε ηλικιακή ποικιλία πολιτών από όλα τα μέρη της Αθήνας.
    Στο πρόσωπο τους όσο άφηνε να φανεί η μάσκα προφύλαξης απο την πανδημία ,
    και κυρίως στις ματιές των ανθρώπων αυτών , ( δεν ήταν δυνατόν να μετρηθεί με Ακρίβεια τέτοιο πλήθος ) διέκρινες τις αποφασισμένες σκέψεις και κινήσεις να μην αφήσουν ξανα κανέναν να μπεί μεταξύ των , και του
    επερχόμενου Καινούργιου αρχηγού του Κινημτος Αλλαγής .
    Το δε , το πολύ σημαντικό κατά την δική μου γνώμη ,είναι ότι κάθε ένας από μας
    Αισθάνεται , όχι ότι αυτά που ακούει από τον Παπανδρέου Τον εκφράζουν απλά , αλλά
    Αυτά που σκέτονται και ο Παπανδρέου περνάει στο ευρύτερο κοινό ,
    είναι οι δικές του αποφάσεις πλασμένες από τη ίδια την δικη του , Εμπειρία της ζωής και την απόφαση του να μην αφήςει να θα περασει ξανα ο φσισμος , η συντηριση , οι άνισότητες στην κοινωνία μας με τα ρουσφέτια
    στους ημέτερους και τα ειδικα συμφέροντα, θέσεις δηλ.που γνωστοποιεί στο ευρύτερο κοινό ο ίδιος Παπανδρέου.

    Ο Δημοσθένης Μπόγδης ήταν εκεί Φυσικά… όπως είπες ….επισης είδα και όλους τους πιστούς συνεργάτες του Παπανδρέου στο αρελθόν και το παρόν , υποσχόμενους με την παρουσία τους , αφοσίωση και εντατική εργασία δίπλα στον μεγάλο νεο αρχηγό του Κίνηματος Αλλαγής ή του ΠΑΣΟΚ , αν έτσι αποφασίσει το επερχόμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟ μας .
    Εσυ Φεμα που με ειδες ; Ήσουν και συ εκεί ; Ντροπή σου που προδίδεις τον Τσίπρα σου

  11. FEMA 23:02 24/11/2021

    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..

    ΠΕΡΙΜΕΝΑ ..ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ …ΜΠΟΓΔΗ !!

    ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΚΟΣ-ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ

    Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ !!!

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ …….ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΚΑΗΜΕΝΟΣ !!!

  12. FEMA 22:37 24/11/2021

    ΚΑΙ ΟΙ ΟΚΤΩ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

    ΨΗΦΙΣΑΝ- ΚΑΤΑ- ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!

    ΑΛΙΜΟΝΟ….ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ

    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ…..ΠΡΟΕΧΟΥΝ !!

    ΠΟΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ?–ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ?

    ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ

    ΟΧΙ…. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ !!

    ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ -ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ

    ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΤΕΙ?

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ…ΕΠΙΔΟΜΑ 250 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ !!–ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟ ΤΟΥΣ !!

  13. Μιλάει ο Μπόγδης για τον Χάρη Καστανίδη, αυτόν τον γελοίο πολιτικάντη που χτύπαγε το χέρι του στον σταντ όταν μίλαγε στην Κεντρική Επιτροπή του κλεφτοπασόκ και του έπεφταν τα ποτήρια με το νερό κάτω. Μπόγδη στηρίζεις φασίστες γιατί είσαι και ο ίδιος φασίστας.

  14. Μεγάλη μου τιμή να έχω λάβει σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την παρακάτω Διακήρυξη του συντρόφου Χάρη Καστανίδη απο το γραφειο του και τους πανάξιους και αφοσιωμένους , αγνούς συνεργάτες του.

    https://mailchi.mp/afa0c8fe3f76/rhpgi1elri?e=4bb40259fb

    ήμουν από τους πρώτους , αν όχι ο πρώτος που χαιρέτησα εδώ σε τούτο το βήμα λόγου και γνώμης και υποστήριξα την Ειλικρινή του προσπάθεια να ευρύνει την σοσιαλδημοκρατικές μας αρχές με το να υποβάλει υποψηφιότητα για αρχηγός στο ΚΙΝ.ΑΛ
    Από τότε όμως άλλαξαν πολλά.
    Χάσαμε «το γελαστό μας» κορίτσι και το κενό που παρουσιάζεται δέχθηκε να γεμίσει ο επι φύσει , θέση , γνώση , διάθεση , θέληση , εμπειρία και αναγνώριση Γιώργος Παπνδρεου.
    Δήλωσα λοιπόν αμέσως μετά οτ αρχηγού παρόντος παράφωνη παυσάτω ….
    Χάρη Καστανίδη ,
    Σύντροφε και αγωνιστή της προόδου και της Δικαιοσύνης με αποδεδειγμένη και προϋπηρεσία γεματη ήθος
    Και άψογο ηφος , σε παρακαλώ περίμενε την ώρα σου .
    Επι του παρόντος θα σου πρότεινα μετά την τέλεια συμπεριφορά σου μέχρι τώρα στον προεκλογικό σου αγώνα ,
    Να βγεις και ν αναγγείλεις ότι αποσυρεσαι υπέρ του πρώην πρωθυπουργού μας των 44% μονάδων της Πλειοψηφίας του Ελληνικού προοδευτικού λαού μας .
    Έτσι που μαζι σου πάλι και με την δίκη μου ελπίδα , να το ξανα επιτύχουμε , 3ναντια στο σημερινό λίγο ανέκφραστο και στατικό δίπολο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ .

  15. Δεν έχω τίποτα με τους Εβραίους. Ίσα ίσα που είναι ο πιο έξυπνος και δυνατός λαός του πλανήτη. έχω μίσος για τον εγκληματία Εβραίο τον Κώστα Σημίτη τον εξολοθρευτή του Ελληνικού λαού. Φασίστας και βρόμικος μέχρι το κόκκαλο όπως είσαι και εσύ Μπόγδη. Εσύ προσπαθείς να κλείσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όσους δεν συμφωνούν με τις ολοκληρωτικές και φασιστικές απόψεις σου. Το πράσινο παρακράτος των γενειοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει Μπόγδη και πραγματικά ματαιοπονείς ότι θα επανέλθει. Αλλά στους τρελλούς όπως εσύ οι γιατροί λένε να μην τους χαλάμε χατήρι. Είσαι πραγματικά γελοίος και φασίστας.

  16. @Μαργαριτα

    Αποδεικνύεις με αυτά που γράφεις όλη την ώρα , ότι είσαι ,
    Μαργαρίτα Βερύκιου ,
    —από την ελευθερη και Δημοκραατικη Ζάκυνθο—, ένα τιποτένιο υποκριτικό , αθυρόστομο και ματαιόδοξο υποκείμενο!
    Σε χρησιμοποιούν, ή λόγω της υπέρ-φανατισμένης σου στις φασιστικές Θεωρίες που διακατέχουν το φτωχό και γεμάτο μίσος μυαλό σου, προσφέρεσαι στον διχασμό και τον εμφύλιο …..της πατρίδας μας τις καταστρεπτικές υπηρεσίες σου ….
    Αυτό δεν είναι στην Ατζέντα της Χρυσής Αυγής;
    Αυτό το διατηρείς και δολίως προωθείς !
    Μάθε , ότι έχεις πολύ αρνηρπτικα για σένα και τους σκοπούς σου αποτελέσματα.
    Έχουμε όλοι οι Δημοκρατικοι πολίτες τηνν γνώμη , εδω και παντού , ότι στα φόρα λόγου
    όχι μόνον αντιστέκεσαι με επιχειρήματα στους αντίθετους σου , σλλα εξυμνείς όσουςψ τιμιους αγωνιστες
    Θεωρείς από την δική σου του πλευρά και παράταξη …
    Εσυ λοιπόν για παράδειγμα , είσαι εναντίον των Εβραίων! Άρα και υπέρ των ναζί και της εξολόθρευσης των απανταχού Εβραίων σε στρατόπεδα του ΝΤΑΧΑΟΥ κλπ.

    Είσαι εναντίον. Του Παπανδρέου , δεν μας λες όμως με ποιόν είσαι!
    τον Μιχαλολιάκο σίγουρα , αλλά δεν έχεις το θάρρος μα το ομολογήσεις ,
    γιατί θέλεις να δουλεύεις στο σκοταδι !
    Εδώ στον ιστότοπο μας . είσαι εναντίον μου , άρα και υπέρ της ΦΕΜΑ αυτον/την την γελοία ύπαρξη την οποία δεν αφήνω σε χλωρό ψεύτικο και συριχχζαιικο κλαρί να παράγει βρώμα ….
    Τα ενωμένα σας λοιπόν ελεεινά γραπτά εναντίον εμού μετατρέπονται σε επαίνους
    για την δίκη μου τίμια πολιτική θέση .
    Εμος απλού δημοκράτη , προοδευτικού πολίτη της βάσης του Κινήματος Αλλαγής , ίσως και ΠΑΣΟΚ. πάλ μετα ετά το συνέδριο μας όμως !
    Ενος πολίτη που δεν κρύβει ποιος είναι και απο που , ούτε και τι πρεσβεύει ή ποιούς θεωρεί ότι προωθουν την πολιυική του φιλοσοφία για το καλό του τόπου μας

  17. Μπόγδη λες να διοικήσουν.Τι να διοικήσουν οι τρεις υποψήφιοι; Το σκορποχώρι του κλεφτοπασόκ που ρήμαξε την Ελλάδα; Τα ονόματα που αναφέρεις στην σειρά μας θυμίζουν τα φαντάσματα του παρελθόντος. Κρύψου καλύτερα και μην μιλάς φασίστα. Οι πεθαμένοι δεν ανασταίνονται. Τελεία και παύλα. Ο ΣΎΡΙΖΑ πήρε το ΠΑΣΟΚ ολόκληρο. Ας προσέχατε και να μην κλέβατε τον Ελληνικό λαό. Τα 300 εκατομμύρια που χρωστάει το κόμμα σου θα τα πληρώσεις εσύ η ο Τζέφρι;

  18. H κ.Nικη Λυμπεράκη χθες , στο ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ mega τv. πήρε συνεντεύξεις από Ανδρουλάκη , Λοβέρδο και Παπανδρέου όπου και οι τρεις ,έδωσαν το στίγμα τους για το τι μέλει γενέσθαι αν και όταν εκλεγούν να διοικήσουν το Κίνημα Αλλαγής .
    Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ εκείνου ΠΑΣΟΚ με το φανταστικό εκείνο 44% είναι ακόμη ο εκλεκτός και ο περισσότερο αγαπητός για να οδηγήσει το Kίνημα Αλλαγής σε καινούργια Ύψη !
    Εκτός από τους απλούς ανθρώπους της βάσης σαν εμένα και τους φίλους μου Ενεργους Δημοκρατικούς πολίτες ,
    Ιδου και η λίστα υποστήριξης mμερικων υπουργών της τελευταίας αυτής διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι υποστηριζουν με ζέση και αποφασιστικότητα τον Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. στις εσωτερικές εκλογές της 5ης Του Δεκέμβρη. ( αλφαβητικά )
    Αράπογλου Χρ., Διαμανρτιδης Ι ,Ζήση Ρ. ,Καρχιμακης Μ., Μαγγριωτης Ι., Μπαζελη Κ., Νικητιάδης Γ., Νιωτης Γρ.,
    Πεταλωτής Γ., Ρεππας Δ., Χαχινιδης Φ,

    Δείτε και τι είχε να πει χθες το βράδυ :

    https://www.in.gr/2021/11/22/entertainment/tv/megali-eikona-oi-ekloges-sto-kinal-synenteykseis-loverdou-papandreou-kai-androulaki/

  19. FEMA 20:22 23/11/2021

    @ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ

    ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ
    .
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ?

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ?

    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ?

    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    .
    ΚΑΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

    ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΟΔΟ Η ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ
    .
    ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ-ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

    ΛΟΒΕΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ
    .
    ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ-ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    .
    ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ-ΚΑΙΛΗ ΚΛΠ-ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ

    ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ… .

  20. Δείτε τον «σοσιαλιστή» Λοβέρδο ποιοι τον στηρίζουν και ποιοι θα τον ψηφίσουν (οι υπουργοί της ΝΔ). Αν δεχθούμε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κατευθυνόμενες, οι δεξιοί είναι αυτοί που ανεβάζουν τα ποσοστά του:
    https://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/proin-ypoyrgos-kai-melos-tis-nd-tha-psifisei-ton-loverdo-foto/

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.