ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Μακεδονία: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ζάεφ κατέθεσε η αντιπολίτευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν πριν από λίγο στη Βουλή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Προηγουμένως χθες, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι είχε δώσει "διορία" στον Ζάεφ να παραιτηθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα κάτι το οποίο δεν έγινε.

Ο βουλευτής του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικόλοφσκι, παρουσιάζοντας την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ανέφερε ότι αυτή υποστηρίζεται από 61 βουλευτές, από 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής.

Την πρόταση μομφής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νικόλοφσκι, υποστηρίζουν ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE (44 βουλευτές), τα αλβανικά κόμματα "Συμμαχία για τους Αλβανούς-Εναλλακτική" (12 βουλευτές) και "BESA" (3 βουλευτές) και το κόμμα "Levica" (Αριστερά - 2 βουλευτές).

Πάντως, προηγουμένως σήμερα ο βουλευτής της "Συμμαχίας για τους Αλβανούς-Εναλλακτική", Σκεντέρ Ρετζέπι δήλωσε πως δεν μπορεί να συνταχθεί με μία πρωτοβουλία που υποστηρίζεται και από το εθνικιστικό κόμμα "Levica", το οποίο διατηρεί σταθερά αντιαλβανικό προφίλ.

Ο Αλεξάνταρ Νικόλοφσκι, ερωτώμενος σχετικά, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Σκεντέρ Ρετζέπι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.

Μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής, ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ορίσει συνεδρίαση του Σώματος για την εξέταση της πρότασης. Η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής διαρκεί τρεις ημέρες.

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 61 βουλευτές.

Ο Νικόλοφσκι ανέφερε ότι το VMRO- DPMNE αναμένει πως η ψηφοφορία στη Βουλή επί της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.