ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Αλ.Τσίπρας: Ενημέρωση της κοινωνίας, δουλειά στα σχολεία και σύγκρουση με τον ανορθολογισμό

Τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλους ώστε να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες για το AIDS και ταυτόχρονα να σπάσουν οι κοινωνικές προκαταλήψεις επί του ζητήματος υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από το κέντρο «Θετική Φωνή-Οροθετικοί», το οποίο επισκέφθηκε το πρωί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ότι «θέλει πολλή δουλειά στην κοινωνία και φοβάμαι ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε μια ουσιαστική προσπάθεια», για να επισημάνει ότι οι δράσεις που θα πρέπει να κάνει η Πολιτεία πρέπει να ξεκινούν από το σχολεία.

Εξήρε το ρόλο του κέντρου «Θετική Φωνή» τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και της φροντίδας των οροθετικών, αναφέροντας επίσης ότι τόσο αυτός ο σύλλογος αλλά και όλες οι ομάδες που συγκροτούν την Κοινωνία των Πολιτών είναι οι καταλληλότεροι να πουν στην Πολιτεία τι να κάνει και πώς να δράσει. Από την άλλη όμως ανέφερε ότι η Πολιτεία όταν παίρνει αποφάσεις πρέπει να τις τηρεί και να προχωρά, όπως με το Εθνικό Σχέδιο δράσης που όπως είπε καθυστερεί η εφαρμογή του, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί για την υλοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τροπολογία για τη δυνατότητα αναδοχής από ζευγάρια οροθετικών, με τον κ. Τσίπρα να επισημαίνει ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την ψηφίσει, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «φαντάζομαι να έχει μεγάλη πλειοψηφία». «Από κει και πέρα», σημείωσε, «θέλει πολλή δουλειά και σε σχέση με τις προκαταλήψεις, την ενημέρωση των πολιτών, τη σύγκρουση με τον ανορθολογισμό και πολλή δουλειά στα σχολεία».

Από την πλευρά τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης «Θετική Φωνή-Οροθετικοί» υπογράμμισαν πόσο σημαντικό είναι να μπει το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και το μάθημα της σεξουαλικής υγείας στα σχολεία, γιατί οι μαθητές δεν πρέπει να μαθαίνουν για το AIDS και μια σειρά από άλλα θέματα μέσα από ένα κεφάλαιο της Βιολογίας και από τα περιοδικά.

Ως προς το ζήτημα του ελλείμματος ενημέρωσης και των στερεοτύπων που υπάρχουν στο θέμα του AIDS, παρουσίασαν στον κ. Τσίπρα έρευνα της κοινής γνώμης που έχουν πραγματοποιήσει, κατά την οποία προκύπτει ότι σε ποσοστό 81% θεωρούν ότι είναι ενημερωμένοι αλλά ταυτόχρονα σε ποσοστό 80% το θεωρούν επικίνδυνο. Κατά την ίδια έρευνα το 68% δεν θα σύναπτε σχέση με οροθετικό και το 25% δεν θα καθόταν καν δίπλα του αν και είναι γνωστό ότι ένας οροθετικός που παίρνει την αγωγή του δεν τον μεταδίδει.

Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο έλλειμμα ενημέρωσης, θύμισε την «ιστορία με την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών», οι εκπρόσωποι του συλλόγου είπαν ότι πρόκειται για ένα μελανό σημείο όπου τέμνεται η άγνοια με την πολιτική εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.