ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Αλ. Τσίπρας: Σε απόλυτη σύγχυση η κυβέρνηση - Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό προσωπικά για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε "απολύτη σύγχυση" και "ενδεχομένως σε πανικό".

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος που ανακοινώθηκε δείχνει πως "σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας", ο πρωθυπουργός εμφανίζεται "με αυταρέσκεια" και υποστηρίζει ότι "σώζουν ζωές".

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο "αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο", ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι "πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ" και "δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους".

"Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ' αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση", είπε απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό αν είναι "ικανοποιημένοι" και αν "τα έκαναν όλα καλά".

"Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να "σοβαρευτούν" και να "συνέλθουν".

Δευτερολογία Αλ. Τσίπρα

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι βρίσκεστε σε πανικό και αλλάζετε άποψη από τη μια μέρα στην άλλη» απάντησε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι «αυτό που ξορκίζατε ως αντισυνταγματικό, έρχεστε να το επιβάλλετε».

Αναφέρθηκε, δε, και πάλι στον υπουργό Υγείας υποστηρίζοντας ότι «τώρα καμαρώνει», ενώ «γνωρίζουμε την πολιτική του μήτρα και τις ανορθολογικές του απόψεις για τα εμβόλια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό γιατί τώρα τους αποκαλεί «ψεύτες» όλους, κατηγορώντας τον ότι είναι αυτός ο «αυτουργός αυτής τη τραγωδίας».

«Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανόσιας που θα έπρεπε να στήσουμε απέναντι στην πανδημία», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες «προσωπικά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καλλιέργησε από την πρώτη στιγμή «κλίμα αναξιοπιστίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.