ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΤ

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων

Ο πληθωριστικός κίνδυνος προκαλεί πιέσεις στο κόστος δανεισμού για το Δημόσιο. Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει στον στόχο από ό,τι πιστεύαμε νωρίτερα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η άνοδος των τιμών ενσωματώνεται στους μισθούς, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος από την Κύπρο.

«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να μειώνεται στις αρχές του επόμενου έτους και το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους ο πληθωρισμός θα αρχίσει να επιβραδύνεται ακόμη περισσότερο και θα συγκλίνει με τον στόχο μας του 2%,» είπε ο Λουίς ντε Γκίντος σε συνέδριο. «Ίσως η σύγκλιση προς τον στόχο του 2% να διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί το 2022», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ έχει αποσαφηνίσει ότι η αύξηση των επιτοκίων θα έρθει «λίγο μετά» το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Στη δευτερογενή αγορά σήμερα η αποδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έφθασε το 1,38% για να υποχωρήσει αργότερα στο 1,29%. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 186 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 32 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,28% από το 1,24% έναντι -0,32% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,60%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1328 δολ. από τα 1,1266 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1299 δολ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.