ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αρωματικό πιλάφι της Ανατολής με ρόδι, σαφράν και ξηρούς καρπούς

Ένα αλλιώτικο πιλάφι όλο χρώματα κι αρώματα Ανατολής που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα συνοδεύσει με τρόπο ξεχωριστό τα ψητά σας κρέατα. Μία εξαιρετική συνταγή από την Tina Webb.

Μερίδες:4, Χρόνος προετοιμασίας: 20', Χρόνος μαγειρέματος: 20', Έτοιμο σε: 40'

Υλικά
350γρ. ρύζι basmati
σπόρους από 1 ρόδι
2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 πρέζα σαφράν
1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βάζετε το ρύζι σε φαρδιά κατσαρόλα και το καλύπτετε με κρύο νερό. Ρίχνετε ανάλογο αλάτι και το βάζετε σε δυνατή φωτιά ώσπου να κοχλάσει το νερό.

Ύστερα το σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι το ρύζι να ρουφήξει όλο σχεδόν το νερό, για 10 λεπτά περίπου. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να ηρεμήσει για άλλα 10 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Προσθέτετε το σαφράν, τους σπόρους κόλιανδρου και το κουκουνάρι και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Ύστερα ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα φιστίκια. Προσθέτετε τους σπόρους ροδιού και το ρύζι ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα φρέσκα μυρωδικά. Σερβίρετε το πιλάφι στο τραπέζι. Είναι ο καλύτερος συνοδός ψητών κρεάτων και πουλερικών.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.