Αρωματικό πιλάφι της Ανατολής με ρόδι, σαφράν και ξηρούς καρπούς
Ένα αλλιώτικο πιλάφι όλο χρώματα κι αρώματα Ανατολής που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα συνοδεύσει με τρόπο ξεχωριστό τα ψητά σας κρέατα. Μία εξαιρετική συνταγή από την Tina Webb.
Διαδικασία
Βάζετε το ρύζι σε φαρδιά κατσαρόλα και το καλύπτετε με κρύο νερό. Ρίχνετε ανάλογο αλάτι και το βάζετε σε δυνατή φωτιά ώσπου να κοχλάσει το νερό.
Ύστερα το σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι το ρύζι να ρουφήξει όλο σχεδόν το νερό, για 10 λεπτά περίπου. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να ηρεμήσει για άλλα 10 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Προσθέτετε το σαφράν, τους σπόρους κόλιανδρου και το κουκουνάρι και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ύστερα ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα φιστίκια. Προσθέτετε τους σπόρους ροδιού και το ρύζι ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα φρέσκα μυρωδικά. Σερβίρετε το πιλάφι στο τραπέζι. Είναι ο καλύτερος συνοδός ψητών κρεάτων και πουλερικών.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα