ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε την δήλωσή του

Γ. Παπανδρέου: Ο Κάρολος Παπούλιας με τη συνολική του δράση έδωσε παράδειγμα αφοσίωσης στις αρχές του και τα ιδανικά του

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ένας συνεπής δημοκράτης, με έντονη αντιδικτατορική δράση», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του για τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο αποκαλεί «αγωνιστή της Δημοκρατίας και στενό οικογενειακό φίλο που εντάχθηκε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του στο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι υπηρέτησε σε πολλές δημόσιες θέσεις, με κορυφαία αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και με σημαντικές πρωτοβουλίες για την εμπέδωση της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επισημαίνει ακόμη τη συνεισφορά του Κάρολου Παπούλια, που ως μέλος των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου «εργάστηκε για την προώθηση της Πρωτοβουλίας των Έξι για την αποπυρηνικοποίηση, με τους Ανδρέα Παπανδρέου, Αλφονσίν, Ντε λα Μαντρίτ, Νυερέρε, Πάλμε, και Γκάντι. Αγωνίστηκε για την εμπέδωση της ειρήνης στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής - με ισχυρή πάντα θέση για τα δίκαια του Παλαιστινιακού λαού, των Βαλκανίων, του Ευξείνου Πόντου, αλλά και για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία».

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πώς ο εκλιπών πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «με τη συνολική του δράση, έδωσε παράδειγμα αφοσίωσης στις αρχές του και τα ιδανικά του, ενώ με γενναιότητα και καρτερικότητα αντιμετώπισε κάθε δυσκολία, ακόμη και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με ακραίες αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, όπως στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του ΟΧΙ στη Θεσσαλονίκη το 2011».

Εξαίρει την αγάπη του για την Ήπειρο και τα Γιάννενα που την έδειχνε με κάθε ευκαιρία και με έντονο και ιδιαίτερο τρόπο. Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι «ο Κάρολος Παπούλιας, φεύγει έχοντας διαγράψει μια μεγάλη πορεία προσφοράς στον τόπο και αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη αγώνων για τη δημοκρατία, την ειρήνη, τη συνεργασία και την αξιοπρέπεια των λαών».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο Κάρολος Παπούλιας μας άφησε παρακαταθήκη τους Αλβανούς κακοποιούς. Έκανε ο ίδιος σαν Υπουργός Εξωτερικών του Ανδρέα Παπανδρέου την μονομερή άρση του εμπολέμου με την εχθρική και φιλότουρκη Αλβανία.
  Εξαιτίας της κίνησης αυτής μπούκαραν οι Αλβανοί κακοποιοί μέσα στην πατρίδα μας και ισοπέδωσαν τα πάντα.
  Ο Μπόγδης είναι κυριολεκτικά ξετσίπωτος και φασίστας που κάθεται και γράφει τέτοια άθλια πράγματα εδώ μέσα.

 2. Τα παραδείγματα και οι συμβολισμοί που μας αφήνει σαν παρακαταθήκη η ζωή και η πολιτεία του αείμνηστου προέδρου μας Κάρολου Παπούλια,
  μας ισχυροποιούν σαν Έθνος και σαν Λαό !
  Έτσι ώστε και στο μέλλον, να μην εφησυχάζουμε Χωρίς Πράσινη και Δίκαιη Αννάπτυξη για όλους τους πολίτες και τους κατοίκους ,
  ακόμη και τους επιςκεπτες αυτής της λαμπρής πατριδας μας ,
  Σου ΕΙμαστε Ευγνώμονες προεδρε Κα4ολε Παπούλια !
  Εντιμε Έλληνα και προοδευτικέ πολιτικέ Της Αλλαγής μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.