ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή εμφανίστηκε ως αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης

«Με τον πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της Bουλής ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας πως «με μια του μόνο φράση -ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι το ποσοστό θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερο από εκείνο εντός ΜΕΘ- ο πρωθυπουργός κατήργησε την εντατικολογία και μας είπε ότι οι μονάδες εντατικής είναι άχρηστες».

Από το χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Κρήτη TV», σημείωσε πως «μέσα στον Νοέμβρη θρηνήσαμε 2.217 συμπολίτες μας και η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει πόσες από αυτές τις απώλειες έγιναν εκτός ΜΕΘ, ενώ αυτή τη στιγμή πάνω από 150 άνθρωποι βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία με αποτέλεσμα την τραγωδία σε ανθρώπινες απώλειες και ένα καταστροφικό lockdown που έρχεται πιο κοντά» και πως «τίποτα από όσα ανακοίνωσε στα μέτρα δεν αφορούν το τώρα», για να υπογραμμίσει ότι «ακόμη και αν με έναν μαγικό τρόπο αύριο όλοι εμβολιαζόντουσαν θα συνεχίζαμε να έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δίμηνο μέχρι να χτίσουμε ένα συλλογικό τείχος ανοσίας».

Χαρακτήρισε «παραδοχή αποτυχίας» από την κυβέρνηση το μέτρο της υποχρεωτικότητας και υποστήριξε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα όπως επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας ασθενής εκτός ΜΕΘ, επαναφορά της τηλεργασίας για την αποσυμφόρηση των μαζικών χώρων εργασίας και των μέσων μεταφοράς, ακύρωση των συγχωνεύσεων των σχολείων. «Δεν γίνεται να συγχωνεύονται 1.000 τάξεις πανελλαδικά», είπε, σχολιάζοντας ότι «είναι βαθιά υποκριτικό η ΝΔ να ακυρώνει το συνέδριό της, αλλά να θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να δημιουργούνται τάξεις με 28 και 29 παιδιά».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «με την τακτική που ακολουθεί ο Κ. Μητσοτάκης θα πετύχει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή θα "μπετονάρει" αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν». Πρόσθεσε ότι «στην αρχή της πανδημίας τα έβαζε με τους νέους, τώρα λέει ότι φταίνε οι ηλικιωμένοι για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος». Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλάει με λοιμωξιολόγους και «ξεκάθαρα κατανοεί ότι βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο της πανδημίας, ότι τα χειρότερα έρχονται», όμως «από τον Φλεβάρη τρεις φορές έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας και περπατάει μόνος του το... τελευταίο μίλι». Στον αντίποδα ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, «όπου ενισχύθηκε η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και προχώρησε ο εμβολιασμός πόρτα πόρτα, με τη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης πέτυχε η εμβολιαστική καμπάνια στην Πορτογαλία, και αυτό μπορεί να γίνει και εδώ».

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό πληρώνουμε τώρα συνολικά ως κοινωνία. Δεν ενισχύει το ΕΣΥ, δεν προσλαμβάνει γιατρούς, δεν προχωρά με τις κινητές μονάδες εμβολιασμών. Με την τιμωρητική της μεθοδολογία θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα και πάλι». Πρόσθεσε πως «εν μέσω πανδημίας το ΕΣΥ έχει δυόμισι χιλιάδες λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019, ενώ με βάση στοιχεία των ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ σχεδόν 800 γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων βρίσκονται σε λίστες αναμονής για τον διορισμό τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.