ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κιμαδοπίλαφο με ρόδι στη φόρμα

Συνδυάζετε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση. Αν δεν έχετε στρογγυλή φόρμα του κέικ, χρησιμοποιείτε μια μακρόστενη, αρκετά βαθιά ή ένα μέτριο βαθύ ταψάκι, διαμέτρου 24-26εκ. και ξεφορμάρετε με τον ίδιο τρόπο. Μία εξαιρετική συνταγή από την Ντίνα Νικολάου.

Μερίδες: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 1:10', Χρόνος μαγειρέματος: 10', Έτοιμο σε: 1:20'

Υλικά
400γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από ελιά ή κιλότο
2 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
50ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
100ml κονιάκ (ή λευκό ξηρό κρασί)
1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
1 καρότο μέτριο, τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα, χτυπημένο για λίγο με το σύρμα να αφρατέψει
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ανάμικτα (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, μάραθο, μυρώνια κ.ά.) ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι σπόρια από ρόδι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτετε τον κιμά, δυναμώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κομματιαστεί καλά, να ροδίσει καλά και να γίνει σπυρωτός.

Σβήνετε με το κονιάκ (ή το κρασί), ανακατεύετε και προσθέτετε τα ντοματάκια με το χυμό τους και το τριμμένο καρότο. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να μη στεγνώσει το μίγμα.

Προσθέτετε το ρύζι, 400-450ml βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το υγρό.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα, το ρόδι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε πολύ καλά.

Αδειάζετε το κιμαδοπίλαφο σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.