ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαχανοντολμάδες με χοιρινή πανσέτα

Μία εξαιρετική συνταγή για λαχανοντολμάδες με χοιρινή πανσέτα.

1 ΏΡΑ ΚΑΙ 40 ΛΕΠΤΆ • ΕΎΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ • ΓΙΑ 8 ΆΤΟΜΑ

-1 λάχανο μέτριο, αφράτο

-½ κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε φέτες

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΆ

-300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-300 γρ. χοιρινό κιμά
-1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
-1 ματσάκι μαϊντανό
-½ ματσάκι άνηθο
-½ ματσάκι δυόσμο
-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-1 αυγό
-1 πρέζα κύμινο
-1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
-100 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ

-2 αυγά
-½ κ.σ αλεύρι γ.ό.χ.
-2 λεμόνια, τον χυμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματάμε ολόκληρο σε νερό που βράζει. Το βγάζουμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα. Τα εξωτερικά τα κρατάμε για να τυλίξουμε τους λαχανοντολμάδες και τα υπόλοιπα για να τα στρώσουμε στον πάτο της κατσαρόλας μαζί με τα κοτσάνια από τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο.

Σε μία λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, το ρύζι, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, το αυγό, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα ζυμώνουμε όλα καλά και τυλίγουμε τους ντολμάδες. Τοποθετούμε ομοιόμορφα το έναν δίπλα στον άλλο. Βάζουμε την κομμένη και αλατοπιπερωμένη πανσέτα ενδιάμεσα στους λαχανοντολμάδες. Τους σκεπάζουμε με πιάτα για να έχουν βάρος, τους καλύπτουμε με κρύο νερό, προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο και βράζουμε το φαγητό για 50΄ έως 1 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμοι, αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα πιάτα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί και να ξεκουραστεί.

ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ: Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και τον χυμό λεμόνι προσθέτοντας ζωμό από τους λαχανοντολμάδες. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες και πανσέτα, βάζουμε σάλτσα αυγολέμονο και σερβίρουμε.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.