Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματάμε ολόκληρο σε νερό που βράζει. Το βγάζουμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα. Τα εξωτερικά τα κρατάμε για να τυλίξουμε τους λαχανοντολμάδες και τα υπόλοιπα για να τα στρώσουμε στον πάτο της κατσαρόλας μαζί με τα κοτσάνια από τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο.
Σε μία λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, το ρύζι, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, το αυγό, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα ζυμώνουμε όλα καλά και τυλίγουμε τους ντολμάδες. Τοποθετούμε ομοιόμορφα το έναν δίπλα στον άλλο. Βάζουμε την κομμένη και αλατοπιπερωμένη πανσέτα ενδιάμεσα στους λαχανοντολμάδες. Τους σκεπάζουμε με πιάτα για να έχουν βάρος, τους καλύπτουμε με κρύο νερό, προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο και βράζουμε το φαγητό για 50΄ έως 1 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμοι, αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα πιάτα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί και να ξεκουραστεί.
ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ: Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και τον χυμό λεμόνι προσθέτοντας ζωμό από τους λαχανοντολμάδες. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες και πανσέτα, βάζουμε σάλτσα αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα