ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανατροπή τίτλου με Σισέ

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: 1-3

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 16' με τον Διαμαντή, αλλά ο Ολυμπιακός με «σημαιοφόρο» τον Παπέ Αμπού Σισέ ανέτρεψε το σκορ (25', 49'), ο Ρόνι Λόπες πέτυχε το θαυμάσιο 1-3 στο 60' και ο πρωταθλητής έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-3 του ΟΦΗ με ανατροπή για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten και με παιχνίδι περισσότερο βρίσκεται στο +9 από τη δεύτερη ΑΕΚ. MVP ήταν ο Παπ Σισέ. Ο «Rock», όπως είναι το παρατσούκλι του, σημείωσε δύο γκολ, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο. Ο Λόπες έκανε το 1-3, ενώ για την ομάδα του Ηρακλείου είχε ανοίξει το σκορ ο Διαμαντής.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Ο Επασί ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Μαρινάκης, αριστερός ο Μπαλογιάννης, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν Διαμαντής - Βούρος. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή απαρτίστηκε από Ντε Γκούζμαν, Τοράλ και Μεγιάδο, ενώ η επιθετική από Λάμπρου (αριστερά), Φαν Ντάινεν (δεξιά) και Καστάνιος (κορυφή).

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά συγκροτήθηκε από Λαλά, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Πίσω από τον Αραμπί πήραν θέση οι Ρόνι Λόπες (δεξιά), Μασούρας (αριστερά) και Αγκιμπού Καμαρά (μέση).

Το γκολ του Διαμαντή και το... σύνδρομο του Ολυμπιακού

Στα πρώτα 12 λεπτά της αναμέτρησης ο Βατσλίκ είχε αρκετή δουλειά. Αρχικά στο 8' απέκρουσε το γυριστό του Καστάνιος, ενώ στο 12' έκανε έγκαιρη έξοδο και πρόλαβε τον Καστάνιος μετά τη γκάφα του Μπα, ο οποίος δεν υπολόγισε καθόλου σωστά όταν γύρισε τη μπάλα στον γκολκίπερ της ομάδας του. Όταν στην εξέλιξη της φάσης ο Λάμπρου πήγε να βάλει το πόδι στη μπάλα, ο Τσέχος μπλόκαρε σταθερά και έδωσε τέλος στη φάση. Στο 16' το... σύνδρομο που πιάνει τον Ολυμπιακό στα εφετινά του παιχνίδια συνεχίστηκε. Ποιο είναι αυτό; Να δέχεται γκολ σε συνέχεια στημένης φάσης. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Λάμπρου από αριστερά, η κεφαλιά - απομάκρυνση του Εμβιλά έφτασε στον Μεγιάδο, ο οποίος σούταρε, η μπάλα χτύπησε πάλι πάνω στον Γάλλο, ο Λόπες αντί να διώξει επί της ουσίας έστρωσε τη μπάλα στον Διαμαντή, ο οποίος με εξαιρετικό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0).

Η φοβερή κεφαλιά του Σισέ για το 1-1

Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι, ο Μαρτίνς άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Έστειλε τον Μασούρα στην κορυφή και ο Αγκιμπού μετατέθηκε αριστερά. Στο 21' το πλασέ του Αγκιμπού από το ημικύκλιο πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 24' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Ο Εμβιλά πραγματοποίησε φοβερή διαγώνια μπαλιά στον Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Λόπες σούταρε στην κίνηση και ο Επασί απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Λαλά κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ήρθε το 1-1, αν και χρειάστηκε να γίνουν πολλά. Ο Μασούρας έδωσε στον Ρέαμπτσιουκ, μετά τη σέντρα του ο Διαμαντής απομάκρυνε με το κεφάλι. Το σουτ του Λόπες κόντραρε στον Μεγιάδο, ο Πορτογάλος που επωφελήθηκε πέρασε δεξιά στον Εμβιλά.

Η σέντρα του Γάλλου ήταν εξαιρετική, ο Βούρος έχασε τον Σισέ και η κεφαλιά του Σενεγαλέζου ήταν όλα τα λεφτά. Αριστερό δοκάρι και μέσα (1-1). Ο ΟΦΗ συναντούσε δυσκολία να βρει χώρους, αν και η μεσαία του γραμμή με Τοράλ, Μεγιάδο και Ντε Γκούζμαν λειτουργούσε και συνεργαζόταν με πολύ όμορφο τρόπο. Ο Εμβιλά ήταν ο οργανωτής του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό. Ήταν αυτός που έπαιρνε πάντα την πρώτη μπάλα και σήκωνε το κεφάλι για να ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας του. Ο Λάμπρου ήταν κινητικός στο αριστερό φτερό και στο 30' το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή και αριστερά κατέληξε άουτ. Ο Ρέαμπτσιουκ έπαιζε πολύ ψηλά, ο Αραμπί ουκ ολίγες στιγμές είχε ρόλο play maker, ενώ ο Σισέ είτε επεδίωκε βαθιά μπαλιά από την άμυνα, είτε έπαιρνε τη μπάλα και έκανε... κατά μέτωπο επιθέσεις!

Το δεύτερο του Σισέ και το δεύτερο σερί του Λόπες

Ο Παπ Σισέ είχε κάνει εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο μπήκε με γκολ! Πάλι από φάση που ξεκίνησε με κόρνερ. Ο Λόπες το εκτέλεσε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γάλλος έκανε το γύρισμα που χτύπησε πάνω στον Διαμαντή. Ο Σισέ ήταν αφύλαχτος και από θέση βολής με αριστερό πλασέ έκανε το 1-2.

Ο ΟΦΗ είχε μπει σαν υπνωτισμένος στο δεύτερο μισό και στο 58' οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν διπλή ευκαιρία με Αγκιμπού και Εμβιλά. Το πρώτο σουτ το 'βγαλε ο Επασί, το δεύτερο πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Στο 60' ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τρίτο γκολ. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαρινάκης έδιωξε με το κεφάλι και η μπάλα έφτασε στον Λόπες. Ο Πορτογάλος κατέβασε τη μπάλα με καταπληκτικό τρόπο, αφήνοντας πίσω του τον Ντε Γκούζμαν και με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Δεύτερο διαδοχικό για τον Πορτογάλο μετά τον σεφτέ προ ημερών στη Λιβαδειά.

Παράσταση για ένα -«ερυθρόλευκο» -ρόλο

Ο ΟΦΗ αδυνατούσε να σηκώσει κεφάλι την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έπαιζε με... φτερά στα πόδια. Ο Νιόπλιας βλέποντας την εικόνα της ομάδας του προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 68' αλλάζοντας όλη τη γραμμή κρούσης. Ο Μαρτίνς νωρίτερα πέρασε στο ματς τον Μαντί, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, στο 71' και στο 72'. Αρχικά το σουτ που έκανε υποχρέωσε τον Επασί σε απόκρουση, ενώ στο επόμενο λεπτό έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Σισέ σε δύο χρόνους απέτυχε να νικήσει τον Επασί. Από τις κόντρες που ακολούθησαν, η μπάλα από το σώμα του Μπα χτύπησε στο δεξί δοκάρι κι ακολούθως έφυγε άουτ.

Στα περίπου 22 λεπτά που ακολούθησαν, ο ΟΦΗ προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να βρει χώρους προς την εστία του Βατσλίκ, αλλά χρειάστηκε να φτάσει το χρονόμετρο στο 90'+1' για να δούμε τους Κρητικούς να απειλούν. Ο Στάικος που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι εξαπέλυσε κεραυνό έξω από την περιοχή και ο Βατσλίκ εκτινάχθηκε διώχνοντας σε κόρνερ.

MVP: Παπ Σισέ. Ο «βράχος» ήταν εκείνος που με δύο γκολ οδήγησε τον ΟΦΗ στην ανατροπή. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει χατ τρικ αν ο Επασί δεν απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά στο 72'. Και στην άμυνα, όμως, ο Σενεγαλέζος ήταν εξαιρετικός.

Στο ύψος του: Ο Ρόνι Λόπες ήταν θετικός ξανά παίζοντας στη δεξιά πλευρά της επιθετικής γραμμής. Ήταν εκείνος που έγραψε το 1-3 με πανέμορφο τρόπο και δικαίωσε τον Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα. Βέβαια, πολύ καλή εμφάνιση παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε έκανε ο Επασί. Ο Καμερουνέζος έκανε σημαντικές αποκρούσεις κι αν δεν ήταν αυτός, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κι άλλα γκολ.

Αδύναμος κρίκος:

Η «γκάφα»: Το σπουδαιότερο λάθος το έκανε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ουσεϊνού Μπα, το οποίο βέβαια δεν κόστισε στην ομάδα του, εκ του αποτελέσματος. Ο Σενεγαλέζος λειτούργησε επιπόλαια στο 12', όταν θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον Βατσλίκ. Για καλή του τύχη ο Τσέχος διάβασε γρήγορα το λανθασμένο παίξιμο και διατήρησε την εστία του απαραβίαστη.

Το «στραγάλι»: Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Αντιμετώπισε με ψυχραιμία το παιχνίδι, δεν του ξέφυγε καθόλου το παιχνίδι και πήρε ως επί το πλείστον σωστές αποφάσεις. Απαρατήρητη η διαιτησία του ρέφερι από την Αρκαδία.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ, συνήλθε από το φιάσκο της Λιβαδειάς και άλωσε το Ηράκλειο με ανατροπή. Πολύ καλή εμφάνιση από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έφυγαν αλώβητοι από μια δύσκολη έδρα.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74' λ. τρ. Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Τοράλ (89' Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Φαν Ντάινεν (68' Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68' Καμάου), Καστάνιος (68' Γιάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65' Μ. Καμαρά), Λόπες (90' Βαλομπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (80' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (89' Τικίνιο).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.