ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να διαχειριστούμε τα νέα δεδομένα την επομένη των εκλογών…

Όποιος ντρέπεται, να μην έρθει να ψηφίσει

Μία προωθημένη πρόταση έκανε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από το ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη για την ανάδειξη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και κατά πόσον θα υπάρξει μαζικό ρεύμα ψηφοφόρων από άλλα κόμματα προκειμένου να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα υπέρ των δικών τους χώρων.

«Γιατί ο κατάλογος ψηφισάντων να μη δημοσιευτεί τη Δευτέρα το πρωί, για να δουν όλοι, ποιοι ψήφισαν για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής;», αναρωτήθηκε μιλώντας στο TheCaller.gr ο πρώην υπουργός, καλώντας όσους πολίτες θέλουν, να πάνε να ψηφίσουν, αρκεί να μην ντρέπονται για αυτό. «Όποιος ντρέπεται, να μην έρθει», είπε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Χαριλάου Τρικούπη καλεί όσους πάνε να ψηφίσουν, να αποκτήσουν έστω μία προσωρινή οργανική σχέση με το κόμμα, να εγγραφούν είτε στο μητρώο μελών, είτε σε αυτό των φίλων, έχοντας όλα τα δικαιώματα αλλά και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τον ρόλο τους.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκες αισιόδοξος για μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, επικαλούμενος μάλιστα το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα ζητήματα περί το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και την πρόσφατη ‘δημοσκοπική άνοιξη’, όπως την περιέγραψε, αναφερόμενος στο ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Επιχειρώντας, δε, να εξηγήσει, την δημοσκοπική αυτή άνοδο, μίλησε για συνδυασμό παραγόντων, όπως το γεγονός ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσαν, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν τώρα οι αναγκαίες πολιτικές προϋποθέσεις. Ο κ.Όθωνας, εξάλλου, έκανε λόγο για ‘πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ’ και για ‘χολυγουντιανή καμπάνια του δήθεν μεταρρυθμιστή Κυριάκου Μητσοτάκη’, καθώς επίσης και για ενθουσιασμό που έχει καλλιεργηθεί εσχάτως σε ένα ευρύτερο κοινό, που ‘βλέπει’ στον εκάστοτε υποψήφιο στοιχεία που το εκφράζουν. Για αυτό και μίλησε για «μεγάλη ευθύνη όλων μας να διαχειριστούμε τα νέα πολιτικά δεδομένα και την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 13 Δεκεμβρίου», θέτοντας εαυτόν, αλλά και όλους τους άλλους μέσα στο κόμμα, ιδιαιτέρως δε, τους έξι υποψήφιους προέδρους σήμερα, προ των ευθυνών τους.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Τους πολιτικάντικους τρόπους και τακτικές οποιουδήλποτε άσχημου παρελθοντος μας ,
  φαίνεται να επαναφέρει η Εμμονή για για το αρχγγηλικη και την ιδέα του κ. ΝΙκου Ανδρουλακη ….
  Οι μεν λοιπόν συν -υποψήφιοί , του Λόγω αρχών τους ,
  καρτούν το ήθος που τους απαγορεύει να τον καταγγείλουν ευθέως
  Εγώ όμως δεν ενδιαφέρομαι για καρέκλες και θα πω τι σκέφτηκα .
  Σε τι ;
  Στο ότι τον ακουσα σήμερα σε συνεντευξγ του στον Ρ/Σ τοθπυ ΣΚΑΙ!
  Τιμάει , μας είπε τον χαρακτήρα και τις πολιτικές κατευθύνσεις που ακολούθησε Η αείμνηστη ΦωφΗ Γεννηματα ,
  αλλά τότε γιατί της μπήκε ενάντια όχι μόνο στη πρώτη εκλογική αναμέτρηση ( όπου ο λαός τον καταψήφισε.) Αλλά και τώρα σε τούτες τις εκλογές που διακήρυξε την υποψηφιότητα του , όταν στα πλάνα υπήρχε η επανεκλογή της μεγαλη μας ηρωίδας , με το χαμόγελο για την Σοσιαλδημοκραία μας και την πρόοδο της παράταξης μας …..

  Για τον αλλο διεκδηκιτή ,ον κ. Λοβερπδο σας τα έχω πει και έχω ακόμη ένα κάρο να προσθέσω αν και όταν θα χρ3ιαστεί .
  ότινδηλσδή ο άνθρωπος αυτός είναι πίσω από την Γραμμή του Βενιζέλου. !
  Και το γλοιώδες 4 – 2 -1 ….
  Ποιός λοιπόν απομένει σε από τους τρεις πρωτοπόρους των δημοσκοπιδσεων για Αρχηηος στο ΚΙΝ.ΑΛ ;
  Βαρέστε το αγαπητοι μου και. #Pamelmprosra από την πρώτη ΚΥΡΙΑΚΗ !

 2. Θα πρέπει να υπολογίζεται σαν πρώτιστο Δικαίωαμα κάθε πολίτη η δημοσιοποίησης της λίστας όσων ψηφίζουν για κόμματα , πσραταξεις και Δημόσιες Ατχές στην πατρίδα μας .
  Έτσι γίνεται σε σοβαρές Δημοκρατίες του κόσμου .
  Είναι ΔΙΑΥΓΕΙΑ !
  Μυστικό να πρέπει είναι το τι ψήφισε ο πολίτης αν δεν θέλει ο ίδιος να το γνωστοποιήσει .
  Γι ´ αυτό και υπάρχει πάντα το απόρρητο στον θάλαμο της ψηφοφορίας !
  Ναι ! , όποιος πολίτης απολαμβάνει το δικαίωμα να μεταπηδηξει σε κάποιο κόμμα απλά για
  να ψηφίσει έναν πολιτικό που δεν είναι του δικού του κόμματος , τότε να μην μπορεί να μπλοκάρει την γνωστοποίηση αυτής της κίνησης του στην έρευνα των ονομάτων που ψήφισαν.. Επαναλαμβάνω όχι ποιόν … μόνο αυτό ειναι νπμυστικο .

  Ελάτε τώρα κανακάρηδες μου καιΜπομπουλινες του γλυκού νερού , απο την Νέα Δημοκρατία τον Σύριζα να ψηφίσετε στις Αρχιερεσιες του Κινήματος Αλλαγής , ετσιθα το να το βγάλετε πρώτο κόμμα στη δεύτερη εκλογική Προσπάθεια που θα γίνει όχι με την απλή Σναλογικη ,
  αλλά τη ενισχυμένη !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.