ΕΛΛΑΔΑ

Μία μοναδική εμπειρία ταξιδιού με τα τουριστικά τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τουριστικά Τρένα για παιδιά

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόσφατα εγκαινίασε ένα νέο ομαδικό πρόγραμμα υπηρεσιών, τα «Τουριστικά Τρένα για παιδιά». Αυτό το ιδιαίτερο πρόγραμμα που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων και σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων έχουν τη δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης, ενός εκ των ιστορικών τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το «Τρενάκι του Πηλίου» ή τον «Οδοντωτό Διακοφτού - Καλαβρύτων». Οι διαδρομές των δύο αυτών τρένων συνδυάζουν την ομορφιά του τοπίου με την ιστορία του σιδηροδρόμου από τον προηγούμενο αιώνα. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές διαδρομές και εκπλήξεις που θα τους μείνουν αξέχαστες!

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη εκδρομή με το «Τρενάκι του Πηλίου» ή αλλιώς «Μουτζούρη του Πηλίου» στην οποία συμμετείχαν 70 μαθητές από το 3ο ΓΕΛ ΧΙΟΥ. Το τρένο ξεκίνησε από τα Άνω Λεχώνια και ολοκλήρωσε την πορεία του στις Μηλιές διασχίζοντας μια πολύ ωραία ορεινή διαδρομή με κατάφυτες πλαγιές και πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η διαδρομή διήρκησε 90 λεπτά και προσέφερε στα παιδιά εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής. Οι νεαροί ταξιδιώτες πέρασαν από ένα πολύ ξεχωριστό σημείο της διαδρομής πλησιάζοντας στις Μηλιές, τη μεταλλική γέφυρα του Ταξιάρχη ή De Chirico. Η γέφυρα πήρε το όνομα της από τον σχεδιαστή της και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου Giorgio De Chirico. Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του διάσημου καλλιτέχνη καθώς και να δουν από κοντά τα μέρη που φαίνεται πως ενέπνευσαν πολλά από τα έργα της ζωής του. Η συναρπαστική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με δύο εκπλήξεις: ένα υπέροχο πρωινό και μικρά δώρα για καθέναν από τους μαθητές!

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πιστή στο όραμα της να παρέχει στους επιβάτες της μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, συνεχίζει να προσθέτει νέα προγράμματα υπηρεσιών με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.