ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Australian Open: Ο τρομερός Ναδάλ έγραψε ιστορία κατακτώντας τον τίτλο

Ο Ράφα Ναδάλ αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ κατέκτησε το Australian Open επικρατώντας με 3-2 (2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5) μετά από 5 ώρες και 24 λεπτά - Ο Ισπανός έγραψε ιστορία κατακτώντας το 21ο Grand Slam της καριέρας του ξεπερνώντας τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς που έχουν από 20.

Κάποιοι τον είχαν ξεγράψει... Από τη μια τα 35 του χρόνια κι από την άλλη ο τραυματισμός στο πόδι που τον ταλαιπώρησε για μήνες έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον αριστερόχειρα, αλλά για μία ακόμη φορά ο Ισπανός τους διέψευσε.

Ο ένας εκ των τριών σωματοφυλάκων του παγκόσμιου τένις (Φέντερερ, Τζόκοβιτς οι άλλοι δύο) βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ που διεκδικούσε τον 2ο Grand Slam τίτλο του και μαζί το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά βρήκε τον τρόπο και τη δυναμη να κάνει μια επική ανατροπή και να μπει στο πάνθεον της ιστορίας ως ο πρώτος τενίστας που φτάνει στις 21 κατακτήσεις τουρνουά Grand Slam.

Η σημερινή ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιστροφές στην ιστορία του παγκόσμιου τένις με τον Ρώσο για δύο σετ να είναι καθηλωτικός, αλλά τον Ισπανό να μαζεύει τα κομμάτια του και να θυμίζει γιατί ήταν είναι και θα είναι ένας από τους G.O.A.T του αθλήματος...

Ο αγώνας

Με το πρώτο γκέιμ να διαρκεί 7 λεπτά (!) έγινε γρήγορα αντιληπτό το τι θα βλέπαμε. Ο Ναδάλ κατάφερε να το κατακτήσει αλλά ήταν επίσης φανερό ότι ο Μεντβέντεφ ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμος πνευματικά για να κοντράρει τον μεγάλο του αντίπαλο.

Με το σκορ στο 2-2 και τον Ναδάλ να μην πιέζει καθόλου από το σερβίς ο Μεντβέντεφ άρχισε να βγάζει ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα στα χτυπήματα του και η εικόνα του αγώνα άλλαξε.

Ο Ναδάλ έμοιαζε να έχει στερέψει από ιδέες ή για να το θέσουμε πιο σωστά ότι ερώτημα κι αν του έβαζε ο αντίπαλος του έχει έτοιμη την απάντηση κι έτσι με δύο εύκολα μπρέικ έφτασε άνετα στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Το δεύτερο σετ ηταν μια διαφορετική ιστορία κι αυτό γιατί ο Μεντβέντεφ δεν ήταν τόσο πιεστικός στο σερβίς του κι ο Ναδάλ μπόρεσε να βγάλει κάποιους πόντους από το παρελθόν.

Ο Ισπανός αν και πάλι δεν είχε καλό σερβίς μπόρεσε να κρατήσει μια σταθερότητα στα χτυπήματα του και στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ρώσου είχε καλές επιστροφές έκανε το μπρέικ για να φτάσει να προηγείται με 4-1.

Ο Μεντβέντεφ μείωσε εύκολα σε 4-2 κι από εκείνο το σημείο άρχισε το... τρενάκι του τρόμου. Ο Ναδάλ στα μεγάλα ράλι συνέχισε τα λάθη κι έτσι ο Ρώσος έκανε το μπρέικ, αλλά ο Ισπανός απάντησε άμεσα με νέο μπρέικ για το 5-3.

Το επόμενο γκέιμ ήταν το πιο εντυπωσιακό (όπου είχαμε και την εισβολή ενός οπαδού) με τον Ναδάλ να σβήνει δύο μπρέικ πόιντς και να φτάνει σε σετ πόιντ, αλλά μ' ένα ακόμη αβίαστο λάθος το έχασε κι ο Μεντβέντεφ έκανε δεύτερο σερί μπρέικ για το 5-5.

Το σετ πήγε στο τάι μπρέικ όπου και πάλι ο Ναδάλ έκανε μπρέικ πρώτος στο σερβίς του αντιπάλου του φτάνοντας να προηγηθεί με 3-1 και 5-3, αλλά εκεί ο απίθανος Ρώσος πήρε τέσσερις αναπάντητους πόντους κατακτώντας και το δεύτερο σετ.

Πλέον το μομέντουμ ήταν με τον Μεντβέντεφ ο οποίος όμως έχασε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς με το σκορ να είναι 2-2 στο τρίτο σετ. Εκεί με τα λάθη του Ναδάλ είχε τριπλό μπρέικ πόιντ, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε με τον Ισπανό να κρατάει το σερβίς του και να χτυπά στο 4-4.

Ο Μεντβέντεφ έκανε μαζεμένα αβίαστα λάθη, με τον Ναδάλ να κάνει το μπρέικ και τον Ρώσο να χειροκροτά ειρωνικά τον κόσμο που τον αποθέωνε!

Πλέον ο Ναδάλ σέρβιρε για το σετ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κατακτώντας το τρίτο σετ με τον κόσμο να δείχνει την ξεκάθαρη προτίμηση στο πρόσωπο του.

Ο Ναδάλ βρήκε το οξυγόνο που έψαχνε και αυτό φάνηκε στην απίθανη εκκίνηση του τέταρτου σετ, όπου έκανε και πάλι νωρίς το μπρέικ για να προηγηθεί με 2-1 γκέιμς.

Ο Μεντβέντεφ έβγαλε άμεσα αντίδραση παίρνοντας πίσω το μπρέικ (2-2), αλλά η επιστροφή του Ναδάλ στο ματς επικυρώθηκε στο επικό γκέιμ που ακολούθησε. Ο Ισπανός έφτασε σε τριπλό μπρέικ, με τον Ρώσο να τα σβήνει όλα, αλλά ο Ναδάλ είχε πάντα το πλεονέκτημα και τελικά στην 7η προσπάθεια του το κατέκτησε.

Ο Μεντβέντεφ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν στο 5-3 ο Ναδάλ είχε σετ πόιντ, το οποίο κατάφερε να σβήσει και μείωσε σε 5-4, αλλά ο Ισπανός δεν του άφησε κανένα περιθώριο στο σέρβις γκέιμ του ισοφαρίζοντας σε 2-2... Εκείνη τη στιγμή είχαν συμπληρωθεί 4 ώρες και 10 λεπτά αγώνα.

Οι ισορροπίες στο ματς είχαν αλλάξει ξάνα με τον 35χρονο Ναδάλ έχοντας βρει προ πολλού την αυτοσυγκέντρωση του να παίζει πλέον με τρομερή αυτοπεποίθηση και να παίρνει προβάδισμα νίκης πολύ νωρίς στο 5ο σετ.

Η «σιγουριά» που έβγαζε ο Μεντβέντεφ είχε πάει περίπατο με τον ίδιο να πληρώνει την ανοησία του να έχει ανοικτή κόντρα με τον κόσμο.

Ο εξαιρετικός Ναδάλ έκανε πάλι μπρέικ νωρίς (προηγήθηκε με 2-1) και κατάφερε να σβήσει τα μπρέικ πόιντς που είχε ο αντίπαλος του στο 3-1 και στο 4-2 για να φτάσουμε στο 5-4 με τον Ισπανό να σερβίρει για τον τίτλο.

Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 30-15, αλλά ένα αβίαστο λάθος και δυο μεγάλα χτυπήματα του Ρώσου έφεραν το μπρέικ και το 5-5 και την παράταση στο θρίλερ που είχε φτάσει στις 5 ώρες και 10 λεπτά.

Ο Μεντβέντεφ φάνηκε να επιστρέφει όμως στο 30-15 έκανε απίστευτο λάθος κι ο Ναδάλ όχι απλά έμεινε ζωντανός αλλά με δύο νέα λάθη του Ρώσου έκανε μπρέικ στο μπρέικ και προηγήθηκε με 6-5.

Κι αυτή τη φορά δεν υπήρχε επιστροφή... Το βλέμμα του Ναδάλ τα έλεγε όλα, αυτό του Μεντβέντεφ ήταν άδειο και με χωρίς να δώσει πόντο στο σερβίς του ο Ισπανός πήρε το σετ, τη νίκη και έκανε μπλακ τζακ στα Grand Slam!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.