ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ανοχές και οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν τελειώσει

Δ. Τζανακόπουλος: Όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο

«Οι ανοχές και οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν τελειώσει, γι' αυτό είναι αναγκαία η πολιτική αλλαγή. Όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο», υποστήριξε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, και πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με «ένα συνολικό πολιτικό και ηθικό εκφυλισμό, που εκφράζεται ακριβώς με τη λειτουργία του καθεστώτος του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, λέγοντας ότι «μόνο εφησυχασμό δεν μπορεί να προκαλεί. Είδαμε πάλι τους θανάτους να ξεπερνούν τους 100 ημερησίως στην Ελλάδα, και είναι διπλάσιοι ανά εκατομμύριο κατοίκων σε σχέση με την επόμενη χειρότερη ευρωπαϊκή χώρα! Έχουμε τα χειρότερα ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών!...Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τα φρικτά του ψέματα για να καλυφθεί η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, καμία πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μη συνταγογράφηση δωρεάν PCR τεστ όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη - αντίθετα με τα ψέματα που εξακολουθούν να λένε οι υπουργοί της ΝΔ. Δεν υπάρχει καν η διάθεση από την πλειονότητα των ΜΜΕ να αναδειχθούν αυτά τα ψέματα. Πρόκειται πλέον για ζήτημα θεσμικού εκφυλισμού».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην ακρίβεια λέγοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχεδιασμό, ούτε για την αντιμετώπιση του προβλήματος...Επανέρχεται κάθε 15-20 ημέρες και αλλάζει τα μέτρα που έχει πάρει, ενώ έλεγε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο το κύμα της ακρίβειας». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «για να πάρουν ανάσα τα νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι και οι ΜμΕ πρέπει να αυξηθεί άμεσα ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, για να συμπαρασύρει συνολικά την αύξηση του εισοδήματος, εν μέσω και της ανόδου του πληθωρισμού...Ακόμη, πρέπει να καταργηθούν οι ΕΦΚ σε καύσιμα και ενέργεια...Δεν έχει όμως καμία διάθεση η κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα. Αξιοποιεί την ακρίβεια ως ευκαιρία, για να συνεχίσει να ασκεί μια πολιτική αναδιανομής υπέρ των υψηλών εισοδημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων».

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη απάντησε: «Η ερευνητική δημοσιογραφία είναι η ανάσα, η προϋπόθεση για την ύπαρξη της δημοσιογραφίας. Στην Ελλάδα, αντί να προστατεύεται, από το καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη όχι απλώς ποδηγετείται, αλλά διώκεται και καταδιώκεται. Είμαστε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό της ερευνητικής δημοσιογραφίας, όλων όσων αποκαλύπτουν τη σαπίλα του συστήματος διαφθοράς, είμαστε δίπλα στον Κώστα Βαξεβάνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.