ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Αλέξης Τσίπρας χρωστάει μια επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Την καθιερωμένη για το Νέον Έτος. Και τις επόμενες ημέρες, εάν δεν κολλούσε τον κορονοϊό, θα το έπραττε. Εκτός από τις ευχές για "υγεία και χωρίς πανδημία" θα ζητούσε από την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Γνωρίζει ότι είναι ο πρωθυπουργός και όχι η Πρόεδρος που μπορεί να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου, όμως θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία ώστε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, να διατυπώσει εκ νέου το αίτημά του προκειμένου να υπάρξει "εθνική αντιμετώπιση" της πανδημίας. Το είχε ζητήσει και πέρυσι, στις 8 Ιανουαρίου, μετά από τη συνάντησή του και πάλι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν οι νεκροί, λόγω covid-19, ήταν 5.000. Τώρα έχουν ξεπεράσει τους 21.000, ενώ τα κρούσματα φτάνουν και τις 50.000 ημερησίως! Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τη γνώμη πως "η ανοσία της αγέλης αποτελεί πλέον και επίσημα στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη". Όπως χαρακτηριστικά λένε στενοί του συνεργάτες: "Δεν είναι μόνο τα αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ της Ελλάδας σε κρούσματα και θανάτους, αλλά κυρίως οι επιλογές της κυβέρνησης, ειδικά τον τελευταίο μήνα, που μαρτυρούν στρατηγική υποβάθμισης της πανδημίας και αδιαφορία για την εκρηκτική της διασπορά".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί αδιανόητο να συνεχίσει ο πρωθυπουργός να αρνείται τη σύγκληση του Συμβουλίου, ειδικά τώρα που η μετάλλαξη "Όμικρον" απειλεί να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο σανατόριο. Και όπως λέει σε συνομιλητές "εκτός από ανεύθυνο είναι και αλαζονικό" όταν ο ίδιος όταν ήταν πρωθυπουργός είχε ζητήσει και είχε συγκληθεί τρεις φορές το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η πρώτη, τον Ιούλιο του 2015, ήταν αμέσως μετά το δημοψήφισμα για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Η δεύτερη (Μάρτιος του 2016) για τα ελληνοτουρκικά. Και η τρίτη (Ιούλιος 2017) για το προσφυγικό. Πάντως, ακόμη και στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίσει να αρνείται τη σύγκληση του Συμβουλίου, και τη συναίνεση που του προσφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Αλέξης θεωρεί πως κερδισμένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφενός επειδή, εκ των πραγμάτων, δικαιώνεται στο αίτημά του να ζητήσει εκλογές ως την μόνη εναπομείνασα διέξοδο και αφετέρου επειδή το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι πολίτες εκτός από φοβισμένοι είναι και απηυδισμένοι με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία. Και θα είναι, λένε οι συνομιλητές του, διπλά κερδισμένος εάν στην έκκλησή του να διατυπώσουν το ίδιο αίτημα και οι άλλοι αρχηγοί δεν ανταποκριθεί κάποιος και ειδικά ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνουμε πως στην Κουμουνδούρου βλέπουν, μάλλον με ικανοποίηση, ότι ο νέος επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη ακολουθεί πολιτική "μέσων όρων" και δεν είναι φορέας ριζοσπαστικών μεταρρυθμιστικών αντιλήψεων και εναλλακτικών πολιτικών, που στρατηγικά θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την ηγεμονία του Τσίπρα στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο και να εξασφαλίσουν την πρωτοκαθεδρία του ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρύτερη κεντρο-αριστερή παράταξη. Ως τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν τα PCR τεστ: Η τιμή από τα 60€ να πέσει στα 47€ είπε η κυβέρνηση, συνταγογράφιση και δωρεάν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ πρότεινε να μπει πλαφόν 40€! "Ίδια πολιτική με μόνη διαφορά τα 7 ευρώ", λένε με περιπαικτική διάθεση. Θεωρούν δε ότι εάν η πολιτική των "μέσων όρων" και της "υπευθυνότητας" συνεχιστεί -τη στιγμή που η κοινωνία βράζει και αγανακτεί- το δημοσκοπικό "ξεφούσκωμα" του ΚΙΝΑΛ ενδεχομένως θα έλθει ενωρίτερον κι απ' ότι έχουν προβλέψει οι αναλυτές.

Μπορεί ο Ανδρουλάκης και το ΚΙΝΑΛ να "ξεφουσκώσουν" νωρίτερα όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα "φουσκώσουν" ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο η εναλλακτική λύση, που αυτοί προτείνουν, επιχειρείται, κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, "να οικοδομηθεί στη βάση ενός συνασπισμού δυσαρεστημένων". Όσο δεν υπάρχει διάθεση ειλικρινούς αυτοκριτικής για το παρελθόν και νομίζουν ότι με το προ διετίας κείμενο των Δραγασάκη, Δρίτσα και Μπαλτά "καθάρισαν" για τα όσα έπραξαν την περίοδο 2012-2019, δεν πρόκειται να ξαναβρεθούν, σε προβλεπτό χρόνο, στα κυβερνητικά έδρανα. Και όχι μόνον μέχρι το 2019, αλλά και για την ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκούν από την εκλογική ήττα και μέχρι σήμερα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα σημεία τριβής στις συζητήσεις για τις Πολιτικές Θέσεις που θα κατατεθούν για συζήτηση και έγκριση από το συνέδριο είναι και η διετία της αντιπολίτευσης, η ποιότητά της, οι συμμαχίες που επιδιώκονται και η μετακόμιση από το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία. Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να συζητήσει για το παρελθόν, φοβούμενος προφανώς την ομφαλοσκόπηση και την εσωστρέφεια, ενώ κάποιοι εκ των "προεδρικών", με προεξάρχοντα τον Νίκο Παππά, κατηγορούν στελέχη της "Ομπρέλας" ότι δεν εμφορούνται από λογικές προοδευτικής διακυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, αλλά από λύσεις τύπου Λουκά Παπαδήμου.

Την εβδομάδα που μας έρχεται θα συζητηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο το τελικό κείμενο για τις Πολιτικές Θέσεις και το Καταστατικό. Θα εγκριθεί, αλλά στο κείμενο θα προστεθούν και οι διαφορετικές απόψεις και για τη διετία 2019-2021. Και για το προΐμιο του Καταστατικού υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Οι μεν που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο βασικός φορέας της Προοδευτικής Παράταξης και οι δε που επιμένουν να είναι κόμμα της αριστεράς. Την αντίθεση ανέλαβε να την "γεφυρώσει", λεκτικά, ο Νάσος Ηλιόπουλος και μάλλον, λένε οι πληροφορίες, θα τα καταφέρει. Πάντως, πιθανότητα να αναβληθεί το συνέδριο δεν υπάρχει. Σ' αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατηγορηματικός. Παραδέχεται όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει διαδικτυακά ή υβριδικά με 1000 άτομα σε μεγάλη αίθουσα και οι υπόλοιποι στο διαδίκτυο, εφόσον η πανδημία συνεχίζεται. Σ' αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί μια μικρή αναβολή για λόγους τεχνικής προετοιμασίας.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δύο πράγματα. Πρώτον, η πανδημία δεν δικαιολογεί πια καμμία αναβολή πολιτικών διαδικασιών. Ούτε συνεδρίου ούτε εκλογών. Στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί έκαναν συνέδριο διαδικτυακά για να εκλέξουν υποψήφιο πλανητάρχη. Επίσης, εκλογές έγιναν σε πολλές χώρες. Σε ορισμένες δεν υπήρχε καν εμβόλιο, ενώ σε άλλες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η εμβολιαστική κάλυψη δεν ήταν πλήρης. Και δεύτερον, ολιγοήμερη μετάθεση μπορεί να υπάρξει, αλλά σε κάθε περίπτωση το Πάσχα θα τους βρει με νέα εκλεγμένη ηγεσία ήγουν Κεντρική Επιτροπή, Πολιτική Γραμματεία, Πρόεδρο, Γραμματέα κλπ. Αυτό σημαίνει ότι το Συνέδριο αντί για 24-27 Φλεβάρη μπορεί να γίνει 7-10 Απριλίου και την εβδομάδα πριν το Πάσχα να συνέλθει η νέα Κεντρική Επιτροπή για να εκλέξει τα όργανά της. Αντίστοιχα θα μετατεθούν για μετά την Καθαρά Δευτέρα (7 Μαρτίου) και οι ημερομηνίες για τη συζήτηση στις οργανώσεις των προσυνεδριακών κειμένων και η εκλογή των συνέδρων...

34 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. @ Μαργαγριτα Βερύκιου ,
  Σου έχω τονίσει πολλές φορές ότι κανείς δεν σε κατηγορεί για αυτό που εισαι,
  ας πιστευεις ότι θέλεις , αρκει να είσαι και να παραμένεις εντος του νόμου .
  ΓΙα την ανομία δεν έχει διαβατήριο ΚΑΝΕΙΣ μας , ούτε και σύ !
  Το οτι εσυ μόνη σου ,
  από τα Εκατομυρια των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι απανειλλημενα ψήφισαν για να τους υπηρετήσει σαν Πρωθυπουργό. που εξέλεξαν, ύστερα από οριμη σκέψη και συγκρυση με του ας άλλους που υπήρχαν στην αγορά τότε …
  πρόσεχε τον Κώστα Σημίτη ο οποίος έχει καταγράφεί σαν ο μακροβιότερος σε συνεχή θητεία ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της πατρίδας μας ,
  Απλώς σου τονίζω ότι με αυτά που γράφεις , περιγράφεις τις άτιμες και ανεξακρυβουσες κατηγορίες σου , μαζί και τις ανωμαλίες σου .
  ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ωμά και ξάστερα .
  με αυτα που γράφεις !,
  Κάθε σου λέξης λοιπον γίνεται καρφί για να κλείσει το μολυσμένο σου με βλακεία , μίσος και μις@λοδοξια … φερετρό σου … στην κρίση των αναγνωστών μας εδώ .
  Χωρίς να μας ονομάζεις τον δικό σου ,πολιτικο ήρωα ,
  Μας αφειν3ις στα συμδφρ@ζομενα σου
  Ενώ εγώ σε παραπέμπω στο παρακάτω :

  https://www.youtube.com/watch?v=7w-YRkKkSX8

  Και μια πρερι ήρωα , να σου περιγράψω πάλι τι σκέφτομαι εγώ.

  Ο κύριος Κώστας Σημιτης νοικοκύρεψε την κατάσταση της Χώρας με σε πολλά σημεία , με πολλά έργα και πρόοδο παντού . Παρόλα αυτά. Δικός μου ήρωας είναι ο Διακυβερνητης της περιόδου 2009- 2011 ,
  O Γιώργος Ανδρ. ΠΑπανδρεου ο οποίος μόλις εχθές βραβεύτηκε στη Άγκυρα από τα προοδευτικά στοιχεία της γειτονος χώρας για την συμβολή του στην Ειρήνη της παεριοχής κ;ι την σύσφιξη των. Δυο λαών μας χωρια τσαμπουκάδες και πολέμους ….
  Δες το Σύνδεσμο που υποβάλω σε όλους τους αναγνώστες μας , πηπως και συμβάλω κι ´εγώ στο να γίνει τούτος ο ιστότοπου σεπεδιο. Προόδου. Δια των λόγων , των τροπων κ των παραδειγμάτων .
  Τώρα αν θες κυρία μου,
  ΜΑργαριτα Βερύκιου ,
  να σε αποκαλύπτω κια να σε υποβιβάζω συνεχεια ,,,,, werllcom ,
  Εξαρτάται από σένα πάλι την ίδια ….
  Όποτε θα πρέπει να μας πεις ποιά πραγματικά είσαι και τι πρεσβεύεις στην ατομική σου ζωή , όταν. Κριτικάρεις άλλους …
  Όσο για τον Μαξκαριστο Χριστοδούλου
  θα έχουμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε και τα δικά του πεπραγμένα , @ν Επιιμενεις !

 2. Μπόγδη γελοίε και φασίστα. Προσπαθείς να συγκρίνεις το σκουλήκι, τον Εβραίο προδότη τον Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, έναν τεράστιο και αξέχαστο θρησκευτικό ηγέτη.
  Σε λίγες ημέρες κλείνουν 26 χρόνια από την προδοσία στα Ίμια που διέπραξε ο Αβουρής όταν παραχώρησε Ελληνικό έδαφος στην Τουρκία και έστειλε τέσσερις Έλληνες αξιωματικούς στον θάνατο. Γελοίε Μπόγδη που έχεις μούτρα και μιλάς. Και αφού ήταν τόσο Δημοκράτης ο βομβιστής Σημίτης που τίναξε την Ελλάδα στον αέρα, απορώ γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα για τις Ελληνικές ταυτότητες όταν ο Χριστόδουλος μάζεψε τρεισήμισι εκατομμύρια υπογραφές; Να σου πω γιατί. Ήταν υπόσχεση στους Εβραίους και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων να το κάνει. Και επίσης δεν το έκανε γιατί ήταν φασίστας όπως ο πατέρας του που συνεργάστηκε με τους Ναζί κατακτητές. Θα πας στον αγύριστο και εσύ και το κόμμα σου. Το βράδυ των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας θα αποτελειώσει το ΠΑΣΟΚ και εσύ θα εξαφανιστείς από προσώπου γης γελοίε. Δεν θα αφήνω τίποτα αναπάντητο από εσένα ΦΑΣΊΣΤΑ!

 3. Όσο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις ενέργειες και αγώνες για Δημοκρατία,
  χωρίς οφελη και ανταλλαγματα προσωπικά, στην Γενέτειρα μου και αλλού για δικαιοσύνη
  Είναι εύκολα μα με τσεκάρει οποίος ενδια φέρεται .
  Εν τάχει , εξομολογούμαι με χαρά ότι πολέμησα την χούντα των συνταγματαρχών πάλι ΕΠΟΝΥΜΩΣ .
  Χωρίς να Ζητήσω ποτέ ανταλλάγματα και επιβραβεύσεις . Μου έφθασε ότι πήγαν εκείνοι στον Αγιριστο….
  Θα μου πείτε ότι έχει μείνει η Μαργαρίτα Βερύκιου !!!!
  να τος υποστηρίζει με συνθήματα
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ και με το Χ.Ο. σε ταυτότητες ,
  όπως έχει αποφανθεί η ίδια σε σχόλιο της .
  Επομενως , δείτε ποιός έχει ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ Φρονηματα !,,και Φασιστικούς τρόπους .
  Ακόμη και τώρα στο δικό μου κόμμα , το Κίνημα Αλλαγής προσπαθω να πείσω τσους συντρόφους μου ναλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι ,
  ώστε να πείσουμε και τον ΑΡΧΗΓΟ μας , τον ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ να μην
  Διατηρεί την Βουλευτική του Καρέκλα στις Βρυξέλλες ,
  αλλά να την επιστρέψει στο κόμμα μας , ώστε να είναι πιο ενεργός εδώ στην Ελλάδα ,
  όπου προοριζομαστε σε λίγο, να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουμε εμείς η Αξιωματική Αντιπολιτευσης!
  Έτσι μόνον θα Στριμωχθεί ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ μα κάνει και κάτι καλό για την χώρα μας …

 4. Verba voland , scripta Manet….!,
  Μεταφράζω στα Ελληνικά για δυο κυρίους στην ουσία ,
  ή κυρίες τύποις και αντιστρόφως αν θέλετε , της στήλης μας εδώ :
  Της Μαργαρίτα Βερύκιου από Ζάκυνθο όπως μας έχει δηλώσει η ίδια , αλλά από Μυτιλήνη στην πραγματικότητα ,
  λόγω δικών της λειτουργιών —του σώματος και του μυαλού της— , πεποιθησεων και πρακτικών ορέξεων που χρησιμοποιεί …..
  κα της FEMA ,
  αγνώστων λοιπων, στοιχείων αλλά γνωστών Τρολικων θέσεων της — μαζί και μεταρτροπων των θέσεων αυτών κατά βούληση—
  που την φέρνει αυτήν την υποτιθέμενη ΑΡΙΣΤΕΡΗ —Όσο Αριστερος μπορεί να είναι και ο ΤΣΙΠΡΑΣ της — στην γελοιότητα .
  Διαβάζοντας τα ίδια τους τα σχόλια λοιπόν βγάζετε συμπεράσματα…….
  Για να εξηγουμαι με ακρίβεια ,
  εγώ δηλωνω όχι μόνον ποιός είμαι , και ποιο κόμμα υποστηρίζω αλλά και ποιους πολιτικούς και γιατί ..
  παραδείγματος χάριν την διακυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ,Κ τής περιόδου 2009 -2011
  που έβαλε τις σωστές βάσεις Ν´αλλαξουμε από τα πολλά μας λάθη και σφάλματα του παρελθοντος μας ….
  Για το μέλλον .
  πιστεύω και υποστηρίζω την ΠΑΡΑΣΙΝΗ αναπτυξη με Δικαιοσύνη για την πρόοδο όλων των Ελλήνων αλλά και των υπολοίπων ανθρώπων στην υδρόγειο μας ,
  ώστε να καταπολεμηθεί η περιβαντολογικη διαγραφόμενη καταστροφη μας , από τον κακώς εννοούμενο καπιταλισμό και την επιπολαιότητα των μη δημοκρατικών εξουσιών ανα τον κόσμο .

 5. FEMA δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με έναν πυροβολημένο και εντελώς προβληματικό άνθρωπο. Τον παλαιληθικό πασόκο Δήμο Μπόγδη. Έλειπα γιατί νόσησα από covid-19 αν και πλήρως εμβολιασμένη. Τα εκατό ευρώ πρόστιμο από την προσεχή Δευτέρα για τους ανεβολίαστους του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εντελώς άδικα και εκδικητικά. Άκουσε τον καραγκιόζη Γιάνη Βαρουφάκη που το είχε φέρει για παράδειγμα στην Βουλή. Ο τενεκές ο Ανδρουλακης πρόσφατα σε συνέντευξη πρότεινε ακόμη και ποινές φυλάκισης. Αυτό για να ξέρουνε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Καλό Σ/Κ FEMA και άσε τον Μπόγδη στο παραλήρημα του τον καλομοίρη. Ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δνματό. Και αυτό της χρυσής αυγής είναι ρε καραγκιόζη Μπόγδη;
  Ο Νίτσε τι ήταν ο Μιχαλολιακος και ο Παππάς ρε πανήβλακα;

 6. FEMA 20:02 14/01/2022

  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
  ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
  ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ -ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ-ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
  Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ -ΟΚ- ΚΑΙ ΜΠΟΓΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
  ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ- ΤΟ ΥΦΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ-ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ-ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.
  Ο -ΟΚ- ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΡΟΛ-ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΑΙΤ-ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.
  Ο ΜΠΟΓΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ.
  ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ-ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΜΟ.
  ΚΑΛΟ ΣΚ.

 7. Χεσμένο τον έχω τον γιατρό σου από την Ζάκυνθο. Μάλλον πρωκτολόγος είναι. Αυτός σου σύστησε τον Χασάν για να λύσεις μια για πάντα το πρόβλημα με τις αιμοροίδες σου βρομιάρη Δήμο Μπόγδη Πατρινιά ρουφιάνα.

 8. Πριν δυο μέρες ένας κοινός φίλος με συνέστησε σε κάποιον γιατρό από τη.ν Ζάκυνθο .
  Ο γιατρός με αναγνώρισε από τ´όνομα μου και μ ´ευχαρίστησε που υπεραμύνομαι των συνπατριωριωτών του
  από ένα βρομερό ον , όπως χαρακτήρισε την εν λόγω περίπτωση …,
  λέγοντας μου ότι η κυρία αυτή που γράφει συο ΜΑΤΡΙΧ 24 από μόνη της αποδεικνύει μετά ίδια της τα γραπτά ότι είναι αφενός χρυσαυγητισσα, αλλά όχι από την Ζάκυνθο .
  Μάλλον από την Μυτιλήνη κατάγεται μου είπε ….και εγώ του απάντησα ότι ναι είναι παραγματι ο τρόπος καταγωγής της που βλάπτει τον πολιτικό διάλογο !

 9. Δημοσθενη Μπόγδη άσε τις παπαρδέλες σου και ασχολήσου με τον Αχμέτ. Άνθρωπος μικρός και βρόμικος σαν εσένα αποκλείεται να είναι παντρεμένος με γυναίκα. Ακόμα και ο Ισλαμιστής αλλοδαπός επιβήτορας πολύ σου πέφτει υπάνθρωπε.

 10. Μπόγδης και ΟΚ εάν είναι διαφορετικά πρόσωπα και δεν είναι ο ίδιος φασίστας και ανθέλληνας πασόκος, κατακλύζουν με μπούρδες και φασιστικά σχόλια τα σάιτ.
  Κύριε Νίκο έχετε δείξει μεγάλη ανοχή στον Μπόγδη που χαρακτηρίζει εμένα σαν χρυσαυγίτισα ενώ είναι ο ίδιος ναζιστής.
  Και για να τελειώνουμε. Ο Ανδρουλάκης δεν τραβάει. Απόδειξη ότι δεν παραιτείται από Ευρωβουλευτής για να μην χάσει την κονόμα και τα προνόμια για να διεκδικήσει στην Ελλάδα κάτι πολύ αμφίβολο για αυτόν. Ό Τσίπρας θα κερδίσει άνετα τον αχυράνθρωπο του Βενιζέλου και του Σημίτη. Μπόγδη η οκ άντε χάσου ρε τραμπούκε. Σκέτος εμετός είσαι.

 11. FEMA 11:30 14/01/2022

  Η ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΙΓΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ !!!

  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
  .
  ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ !

  ΗΔΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 25% ΣΗΜΕΡΑ-ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

  ΕΡΧΕΤΑΙ….
  .

 12. FEMA 10:05 14/01/2022

  ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΕΡΙακος ?

  ΑΝΤΕ-ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ …ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ..

  ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !!!

 13. FEMA 9:55 14/01/2022

  ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

  ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

  ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ-ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Η ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ !!

  ΑΝ ΤΗΝ ΕΔΙΝΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ !!

  ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ …ΠΑΙΔΙ…ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ?

 14. Προχθές μόλις ! έμπλεκες τα μπούτια σου σε συνεργασία και ταύτιση απόψεων με την ήδη δεδηλωμένη από τα ίδια τα γραπτά της εδώ για τις χρυσαυγήτικες και ναζιστικές της παπαρδέλες !
  Όσον αφορά τον «διαλογέα του ΑΟΥΣΒΙΤΣ »,
  Τόσο Φ (ευγάτος ) Ε (πιληψίμος) Μ (αταιοπονικά ) Α(νώμαλος ) ανδρας ή γυναίκα είσαι ;
  Που αλλάζεις φιλοσοφία σαν τον ανεμοδειχτη;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.