ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Αλέξης Τσίπρας χρωστάει μια επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Την καθιερωμένη για το Νέον Έτος. Και τις επόμενες ημέρες, εάν δεν κολλούσε τον κορονοϊό, θα το έπραττε. Εκτός από τις ευχές για "υγεία και χωρίς πανδημία" θα ζητούσε από την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Γνωρίζει ότι είναι ο πρωθυπουργός και όχι η Πρόεδρος που μπορεί να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου, όμως θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία ώστε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, να διατυπώσει εκ νέου το αίτημά του προκειμένου να υπάρξει "εθνική αντιμετώπιση" της πανδημίας. Το είχε ζητήσει και πέρυσι, στις 8 Ιανουαρίου, μετά από τη συνάντησή του και πάλι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν οι νεκροί, λόγω covid-19, ήταν 5.000. Τώρα έχουν ξεπεράσει τους 21.000, ενώ τα κρούσματα φτάνουν και τις 50.000 ημερησίως! Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τη γνώμη πως "η ανοσία της αγέλης αποτελεί πλέον και επίσημα στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη". Όπως χαρακτηριστικά λένε στενοί του συνεργάτες: "Δεν είναι μόνο τα αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ της Ελλάδας σε κρούσματα και θανάτους, αλλά κυρίως οι επιλογές της κυβέρνησης, ειδικά τον τελευταίο μήνα, που μαρτυρούν στρατηγική υποβάθμισης της πανδημίας και αδιαφορία για την εκρηκτική της διασπορά".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί αδιανόητο να συνεχίσει ο πρωθυπουργός να αρνείται τη σύγκληση του Συμβουλίου, ειδικά τώρα που η μετάλλαξη "Όμικρον" απειλεί να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο σανατόριο. Και όπως λέει σε συνομιλητές "εκτός από ανεύθυνο είναι και αλαζονικό" όταν ο ίδιος όταν ήταν πρωθυπουργός είχε ζητήσει και είχε συγκληθεί τρεις φορές το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η πρώτη, τον Ιούλιο του 2015, ήταν αμέσως μετά το δημοψήφισμα για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Η δεύτερη (Μάρτιος του 2016) για τα ελληνοτουρκικά. Και η τρίτη (Ιούλιος 2017) για το προσφυγικό. Πάντως, ακόμη και στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίσει να αρνείται τη σύγκληση του Συμβουλίου, και τη συναίνεση που του προσφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Αλέξης θεωρεί πως κερδισμένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφενός επειδή, εκ των πραγμάτων, δικαιώνεται στο αίτημά του να ζητήσει εκλογές ως την μόνη εναπομείνασα διέξοδο και αφετέρου επειδή το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι πολίτες εκτός από φοβισμένοι είναι και απηυδισμένοι με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία. Και θα είναι, λένε οι συνομιλητές του, διπλά κερδισμένος εάν στην έκκλησή του να διατυπώσουν το ίδιο αίτημα και οι άλλοι αρχηγοί δεν ανταποκριθεί κάποιος και ειδικά ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνουμε πως στην Κουμουνδούρου βλέπουν, μάλλον με ικανοποίηση, ότι ο νέος επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη ακολουθεί πολιτική "μέσων όρων" και δεν είναι φορέας ριζοσπαστικών μεταρρυθμιστικών αντιλήψεων και εναλλακτικών πολιτικών, που στρατηγικά θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την ηγεμονία του Τσίπρα στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο και να εξασφαλίσουν την πρωτοκαθεδρία του ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρύτερη κεντρο-αριστερή παράταξη. Ως τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν τα PCR τεστ: Η τιμή από τα 60€ να πέσει στα 47€ είπε η κυβέρνηση, συνταγογράφιση και δωρεάν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ πρότεινε να μπει πλαφόν 40€! "Ίδια πολιτική με μόνη διαφορά τα 7 ευρώ", λένε με περιπαικτική διάθεση. Θεωρούν δε ότι εάν η πολιτική των "μέσων όρων" και της "υπευθυνότητας" συνεχιστεί -τη στιγμή που η κοινωνία βράζει και αγανακτεί- το δημοσκοπικό "ξεφούσκωμα" του ΚΙΝΑΛ ενδεχομένως θα έλθει ενωρίτερον κι απ' ότι έχουν προβλέψει οι αναλυτές.

Μπορεί ο Ανδρουλάκης και το ΚΙΝΑΛ να "ξεφουσκώσουν" νωρίτερα όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα "φουσκώσουν" ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο η εναλλακτική λύση, που αυτοί προτείνουν, επιχειρείται, κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, "να οικοδομηθεί στη βάση ενός συνασπισμού δυσαρεστημένων". Όσο δεν υπάρχει διάθεση ειλικρινούς αυτοκριτικής για το παρελθόν και νομίζουν ότι με το προ διετίας κείμενο των Δραγασάκη, Δρίτσα και Μπαλτά "καθάρισαν" για τα όσα έπραξαν την περίοδο 2012-2019, δεν πρόκειται να ξαναβρεθούν, σε προβλεπτό χρόνο, στα κυβερνητικά έδρανα. Και όχι μόνον μέχρι το 2019, αλλά και για την ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκούν από την εκλογική ήττα και μέχρι σήμερα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα σημεία τριβής στις συζητήσεις για τις Πολιτικές Θέσεις που θα κατατεθούν για συζήτηση και έγκριση από το συνέδριο είναι και η διετία της αντιπολίτευσης, η ποιότητά της, οι συμμαχίες που επιδιώκονται και η μετακόμιση από το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία. Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να συζητήσει για το παρελθόν, φοβούμενος προφανώς την ομφαλοσκόπηση και την εσωστρέφεια, ενώ κάποιοι εκ των "προεδρικών", με προεξάρχοντα τον Νίκο Παππά, κατηγορούν στελέχη της "Ομπρέλας" ότι δεν εμφορούνται από λογικές προοδευτικής διακυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, αλλά από λύσεις τύπου Λουκά Παπαδήμου.

Την εβδομάδα που μας έρχεται θα συζητηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο το τελικό κείμενο για τις Πολιτικές Θέσεις και το Καταστατικό. Θα εγκριθεί, αλλά στο κείμενο θα προστεθούν και οι διαφορετικές απόψεις και για τη διετία 2019-2021. Και για το προΐμιο του Καταστατικού υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Οι μεν που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο βασικός φορέας της Προοδευτικής Παράταξης και οι δε που επιμένουν να είναι κόμμα της αριστεράς. Την αντίθεση ανέλαβε να την "γεφυρώσει", λεκτικά, ο Νάσος Ηλιόπουλος και μάλλον, λένε οι πληροφορίες, θα τα καταφέρει. Πάντως, πιθανότητα να αναβληθεί το συνέδριο δεν υπάρχει. Σ' αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατηγορηματικός. Παραδέχεται όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει διαδικτυακά ή υβριδικά με 1000 άτομα σε μεγάλη αίθουσα και οι υπόλοιποι στο διαδίκτυο, εφόσον η πανδημία συνεχίζεται. Σ' αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί μια μικρή αναβολή για λόγους τεχνικής προετοιμασίας.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δύο πράγματα. Πρώτον, η πανδημία δεν δικαιολογεί πια καμμία αναβολή πολιτικών διαδικασιών. Ούτε συνεδρίου ούτε εκλογών. Στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί έκαναν συνέδριο διαδικτυακά για να εκλέξουν υποψήφιο πλανητάρχη. Επίσης, εκλογές έγιναν σε πολλές χώρες. Σε ορισμένες δεν υπήρχε καν εμβόλιο, ενώ σε άλλες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η εμβολιαστική κάλυψη δεν ήταν πλήρης. Και δεύτερον, ολιγοήμερη μετάθεση μπορεί να υπάρξει, αλλά σε κάθε περίπτωση το Πάσχα θα τους βρει με νέα εκλεγμένη ηγεσία ήγουν Κεντρική Επιτροπή, Πολιτική Γραμματεία, Πρόεδρο, Γραμματέα κλπ. Αυτό σημαίνει ότι το Συνέδριο αντί για 24-27 Φλεβάρη μπορεί να γίνει 7-10 Απριλίου και την εβδομάδα πριν το Πάσχα να συνέλθει η νέα Κεντρική Επιτροπή για να εκλέξει τα όργανά της. Αντίστοιχα θα μετατεθούν για μετά την Καθαρά Δευτέρα (7 Μαρτίου) και οι ημερομηνίες για τη συζήτηση στις οργανώσεις των προσυνεδριακών κειμένων και η εκλογή των συνέδρων...

34 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. FEMA 19:49 13/01/2022

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ -Ο ΕΠΙΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ- ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ-ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ !

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !!!

 2. FEMA 19:26 13/01/2022

  ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΑ……ΤΟ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ !

 3. οκ 15:26 13/01/2022

  Λίλιθ κι Μαργαρίτα ανήκουν στην κατηγορία των υβριστών με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο – δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί τους.

  ο ΔΑΝ είναι καρικατούρα πολιτικού σουρεαλισμού ενώ η ΦΕΜΑ δεν ξέρει κι η ίδια γιατί φανατίζεται.. Aς είναι – το βράδυ των εκλογών θα είμαστε εδώ για να τους παρηγορήσουμε…

 4. @ Οκ.
  Ξέχασες τον Λιλίθ (ιο )…., ή αυτός δεν μετράει ;
  Λόγω παραδοχής των ιδεών του στο ψευδώνυμο του …..
  Προτιμάς φαίνεται το φανατισμένη επιπόλαιη μαγαρισμένη απώλεια , FEMA ;
  O/ η οποία με την κρυφο-παρουσία του/της μας ανοίγει πεδίο να τον /την Έξυμνούμε όπως θελουμε.
  Για σκεψου πολιτικά μυαλά …. με κρυμμένα πρόσωπα , που θέλουν να μας Επηρεάσουν από πανω !
  Ελα και συ , αγαπητέ μου ,
  γράφε με το πραγματικό σου όνομα .
  Δεν είπαμε ότι οι αλλαγές στην κοινωνία μας αρχίζουν από μας τους ίδιους ;

 5. FEMA 13:38 13/01/2022

  ΕΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ….

  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !!

  ΕΡΧΕΤΑΙ….

 6. οκ 12:38 13/01/2022

  υπάρχουν οι «κομματικοί μπράβοι» στον σύριζα του ….έρχεται ?!?!?!

  σίγουρα υπάρχουν κομματικοί κλόουν, βλ ΔΑΝ κι κομματικοί χούλιγκαν, βλ. ΦΕΜΑ…

 7. Aυτή την στιγμή μια τελευταία δημοσκόπησης δείχνει τον νεοεκλεγέντα αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής να προσπερνάει τον αρχηγό του Σύριζα Αλεξη Τσίπρα σε δημοτικότητα /καταλληλότητα ( πανελλαδική δημοσκόπησης εταιρείας INTERVIEW. για λογαριασμό της Politic pou διαβάζω στο Πρώτο Θέμα ) .
  Τα πολιτικά πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα στην χώρα μας , υποθέτω….
  Αν οι σύμβουλοι και τα μέλη της βάσης του συντρόφου Νίκου Ανδρογλακη ( δεύτερου με 42.9 % σε προτιμήσεις , έναντι του 28,4% του τρίτου Αλέξη Τσίπρα ,ή του πρώτου Μητσοτάκη με μόλις 47,9%).,
  Τον συμβουλεύσουν σωστά , η αλλαγή θα είναι ΟΛΙΚΗ και το δίπολο όπως το ξέρουνε σήμερα . Θα καταρρακωθεί το δίπολο με μια απλή κίνηση από τον Σύντροφο Ανδρουλάκη. .
  Χρειαιαζεται κάτι όμως για να αρχισει να υπολογίζεται από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών .
  Να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην αντιπολίτευση του στο αχρηστο δίπολο., τώρα που το κόμμα τον εξέλεξε σε αλλο να παίξει ρόλο ,,, Σπουδεοτερο ,
  Σε μια κατάσταση μάλιστα που λόγω της πανδημιας οι πολιτικοί αντιπαλλοι παίζουν άνετα στο δικό του Γήπεδο….
  Αυτό της Καρεκλο-λαγνείας και της εκμετάλλευσης της κατάστασης λόγω αδυναμίας μας ν ´αντιδράσουμε με τα όπλα μας που είναι το ήθος στην πολιτική για την πρόοδο της Κοινωνίας μας και την καλυτέρευση της καθημερινής ζωής των απλών πολιτών ,. Όλων των πολιτών , όχι μόνον όσων μας υποστηρίζουν τώρα .
  ΑΝ έδειχνε ο Ανδρουλακης ότι διακατέχεται από την πίστη του στην σοσιαλδημοκρατία και ότι η θεσης του στις Βρυξελλες ανοίκει όχι προσωπικά σε αυτον τον ίδιο , γιατί δεν βγήκε ευρωβουλευτής σαν ανεξάρτητος πολιτικός
  Αλλά σντιρροσωπευοντας τον κόσμο του ΚΙΝ.ΑΛ….
  ΤΟΤΕ. Η αναμενόμενη από τους δωστους ενεργους πολίτες μας όλων των παρατάξεων. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα της ΑΛΛΑΓΗΣ. Που περιμένουμε !

 8. οκ 11:56 13/01/2022

  ο Τσίπρας, ανάμεσα στα άλλα κατορθώματά του, κατάφερε να κλείσει κι την ΑΥΓΗ μετά 70 χρόνια.

  Άξιος !

 9. FEMA 10:16 13/01/2022

  ΤΟ ΜΕΛΑΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ
  ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ.
  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ !!..
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
  ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
  Ο ΛΥΚΟΣ ΤΡΙΧΑ ΑΛΛΑΖΕΙ-ΤΟ ΧΟΥΙ ΔΕΝ ΤΑΛΛΑΖΕΙ !!
  ΛΙΓΟ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…
  ΕΡΧΕΤΑΙ…..Ο ΑΛΕΞΗΣ..ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!

 10. οκ 8:50 13/01/2022

  ένα ένα τα μέλη της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίρνουν το δρόμο του εισαγγελέα κι της δίκης…

  Δούρου Παππάς Βαξεβάνης κι έπεται συνέχεια…

 11. H έκφρασης της επικαιρότητας από την ψευδοαριστερά σήμερα , που ακολουθεί τους κανόνες που μας
  Περίσσεψαν στην πατρίδα μας από ΕΡΕσιδικη πολιτική του μακρύνου παρελθοντος …
  στην πολιτική μας διαδρομή μετά τον Β Π Π , την κωστακαραμανληκή λογική που μας πτώχευσε παρολίγον και επίσημα αν δεν είχανε έναν Παπανδρέου εκεί και τότε , να μας σωσεί , ώστε να μην μας βγάλουν και από την ΕΕ!
  ΤΩρα πάλι παρουσιαζεται η πολιτικάντικη Τσιπραιικια Νοοτροπία για την αρχήχωρίς Αρχές ….
  Πόσο σε βάθος επεξηγηματικές ήσαν οι Δήωσεις του Παπανδρέου προχθές στην παρουσίαση ενός βιβλίου για τις οικογένειες Των Παπανδρέου και Μητσοτάκη .
  Χαρείτε τις :

  https://www.facebook.com/stavstra/posts/4710982685696933

 12. οκ 10:53 12/01/2022

  κλείνει η αυγή απολύονται δημοσιογράφοι κι τα συριζοτρόλ σιωπούν…

  όταν έκλεισε το μέγκα πανηγύριζαν, όταν υποτίθεται ότι παραβιάζονται εργασιακά δικαιώματα σε «συστημικά» ΜΜΕ ουρλιάζουν…

  τώρα ντροπιαστική σιωπή αν κι το σωματείο της αυγής έχει καταγγείλει επισήμως «εργοδοτική τρομοκρατία»…

  ποτέ ξανά «Αριστερά» στην ελλάδα – είναι ψεύτες κι υποκριτές.

  μόνο ΠΑΣΟΚ.

 13. οκ 15:07 11/01/2022

  Ο Πολάκης έδωσε άραγε μονοκλοουνικά φάρμακα στον ….»έρχεται» ;!

  τη μάνα του την εμβολίασε ή την έχει του πεταματού;

 14. οκ 14:05 11/01/2022

  αυτοί που τάχα δεν έβρισκαν αίθουσα επί ένα χρόνο -!- για να γίνει η δίκη της Χ.Α. δεν δικαιούνται να ομιλούν…

 15. FEMA 12:11 11/01/2022

  @ΟΚ

  ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΠΟΤΕ !!
  ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ- ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥ..
  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΠΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ
  ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ?
  ΝΑ ΑΡΙΑΔΙΑΣΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ?–ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ !!
  ΑΡΚΕΤΑ….

 16. οκ 11:06 11/01/2022

  πράγματι, η κατάθεση της γαιδούρου αφορούσε το έγκλημα της Μάνδρας – είναι τόσο μεγάλη η ανικανότητά της ώστε μπερδεύτηκα προς στιγμήν… Υπομονή όμως μέχρι την ώρα της κατα – δίκης.

  όσο για τη Χ.Α. η ΝΔ την έβαλε φυλακή, ο σύριζα την υιοθέτησε κι την έβγαλε από τη φυλακή…

 17. FEMA 21:46 10/01/2022

  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4-5 ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΕΙ- ΟΤΙ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ
  ΜΑΡΝΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 12ωρη ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ-ΑΦΕΘΗΚΕ
  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
  ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ- Η ΜΟΝΗ- ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ!
  ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ).
  ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ-ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ
  ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !
  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.
  ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ!
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η ΝΔ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ …
  ΜΠΕΣΑΛΗΣ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ.. ΕΝΑ- ΕΝΑ…
  ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ-ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ !!

 18. οκ 11:15 10/01/2022

  σήμερα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη ρένα γαιδούρου κι την απολογία της για το έγκλημα στο Μάτι…

  ας ελπίσουμε να συνεχίσει με την ίδια υπερασπιστική γραμμή («έκατσε στραβή στη βάρδιά μας) ώστε να επιταχυνθεί η καταδίκη της…

 19. οκ 10:29 10/01/2022

  ο σύριζα έκανε τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να ενημερώσει κανέναν πολιτικό αρχηγό κι τώρα ζητάει σύγκληση συμβουλίου αρχηγών για την πανδημία …

  η απόλυτη σύγχυση…

  που να έρθουν κι τα καινούργια γκάλοπ…

  όσο για το συνέδριο ακόμα περιμένουμε την ημερομηνία

 20. Για μεν την βάση των πολιτών του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και ότι αλλο. Βάζει για ουρά του το απόκομμα αυτό, τολμώ να πω ότι δεν υπάρχει σαν σταθερή μάζα ,
  αλλά ψάχνεται ο κόσμος του μήπως τυχόν αστοχίες της διακυβέρνησης Μητσιοτάκη ,τους δώσουν κάποιο έναυμσμα ,για να αναστηθούν …
  κανένα πρόγραμμα εκτός από κρουαζιέρες για τον Τσίπρα ….και διαμερίσματα για τον Παπαδημουλη , ή , και γνήσια των υπογραφών Φλαμπουράρη ….!

  .Μόνον σε κάτι για συνθήματα και βαβούρες αποβλέπουν .
  Δεν έχει τιο κόμμα αυτό ηγέτες αλλά καρεκλοκυνηγούς μόνον ,
  τι θέλει λοιπόν και σε τι αποσκοπεί για το μέλλον ;
  Με « ΝADA » Απανντησαν οι αντίστοιχοι ΙΣΠΑΝΟΙ …

  H Βάσης όμως στο Κίνημα Αλλαγής είναι πράγματι αυτο-οργανωμένη από κάτω προς τ´απανω και με ιδέες ενεργών και υπεύθυνων πολιτών .που αντιλαμβάνονται ότι εκτός από δικαιώματα έχουν ….και υποχρεώσεις στην κοινωνία μας.
  Στην ζητούμενη πράσινη Ανάπτυξη δεν αποσκοπούμε σε ειδικα ,ή , ίδια συμφέροντα ,αλλά στην καθιέρωση του προοδευτικού μέλλοντος μας με δικαιοσύνη για όλους .
  Ποτέ δε εμείς δεν θ ´ Αναζητήσουμε ρουσφέτια από καμία Κυβρερνηση,..
  Αυτή η λογική θεσπίσθηκε, αναπτύχθηκε και δουλεψε σωτηρία τότε στην Διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2009-2011 ,

  Για τούτο σήμερα η πλειονότητα μας , καλεί τον νεο μας πρόεδρο να παραιτηθεί από την διπλοθεσια του .
  Τώρα ήρθε ο καιρός για τον σύντροφο Νίκο Ανδρουλακη να δωση προσοχή στις διοικητικές ανάγκες του κόμματος μας , όπως τυχόν μετονομαστεί από το Συνεδριό μας λίαν προσεχώς και πριν τις εκλογές .
  ΣΕ αυτές θα ΔΕΙΞΟΥΜΕ στην κοινωνία μας, ότι αρχίζουμε τις αλλαγές από την ίδια , την δίκη μας πολιτική στάση και ήθος, όπου η διπλοθεσία ΔΕΝ ΕΧΕΙ χώρο ή διάθεση ν´αναπτυχθεί..
  Μας το δίδάσκει κάποιος που εξακολουθεί να μην ζητάει ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες του στα Κοινά. Έτσι και ματαίωσε τις ορέξεις του Βενιζέλου να στρέψει το κόμμα προς τα δεξιά και στις τους κωστ@καραμανληστικους του Μητσοτάκη τρόπους….
  Το ίδιο πολιτικό ηθος φυσικά , θα δείξουμε και προς την ΨΕΥΔΟΑΡΙΣΤΕΡΑ του Τσίπρα και των δικών του κατόχων διπλοθεσιας …θυμιθειτε την Βασιλική Θάνου που έφθασε μέχρι να προσπαθήσει να παραβιάσει το Σύνταγμα μας για μια ακόμη καρέκλα της …. και για μεγαλύτερο διάστημα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.