ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID 19 ΚΑΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ...

 

Οι γιορτές τελείωσαν. Τα ύδατα αγιάσθηκαν, τα παγανά φεύγουν. Από αύριο -ή καλύτερα από τη Δευτέρα, αφού κάποιοι συνεχίζουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδος τις εορταστικές διακοπές- και πάλι στο μαγκανοπήγαδο. Πάλι στη σφενδόνη. Στις μυλόπετρες της καθημερινότητας. Στην πέτρα της υπομονής.

Δικαιούμαι, λοιπόν, νομίζω, για μία ακόμη φορά, να αποδράσω (συνηγορούντων βεβαίως και των "κούκων" που ...κελαηδούσαν μέχρι και τα ξημερώματα) από το στύψιμο του εγκεφάλου και να σας πω τα πολιτικά προλεγόμενα με τη σοφία του Χότζα μπας και γελάσει λίγο το χειλάκι μας.

Βλέπετε, δεν πρόλαβε να μπει ο νέος χρόνος και η πανδημία θερίζει. Μέχρι και 50.000 κρούσματα τη μέρα μάς έφερε η "Όμικρον" και δεν ξέρουμε αν θα σταματήσει εκεί. Το χαμόγελό μας έχει -και δικαιολογημένα- παγώσει αφού, μαζί με την πανδημία, μας έφτασαν, εμπρός βήμα ταχύ, η ακρίβεια και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί, ενώ μετά από πολλά χρόνια μάς έκανε ποδαρικό και ο πληθωρισμός.

Πάρτε αυτά τα μέτρα μας έλεγαν χθες, κόψτε ετούτες τις συνήθειες μας λένε τώρα, κάντε εκείνο θα μας πουν αύριο. Ό,τι ακριβώς έγινε και με τον Χότζα στην ιστορία μας.

Κάποτε ο Χότζας πήρε μαζί του τον γιο του και τον γάιδαρό του για να πάνε στο διπλανό χωριό. Τους έπιασε όμως το μεσημέρι κι ο ήλιος έκαιγε ντάλα. Ο Χότζας έβαλε τον γιο του πάνω στον γάιδαρο κι αυτός πεζολατώντας έσερνε τα βήματά του πίσω τους.

Καθώς προχωρούσαν συνάντησαν δυο-τρεις χωριάτες που, σαν είδαν το παιδί καβάλα και τον γερο-Χότζα πίσω πεζό, είπαν: "Πέρασαν τα χρόνια που τα παιδιά σέβονταν τους γονείς τους. Πού να δεις στον καιρό μας ένα τζόβενο σαν και τούτο να ’ναι καβάλα στον γάιδαρο και ν’ αφήνει τον γεροπατέρα του να τσακίζεται στον ποδαρόδρομο!". Το παιδί, σαν άκουσε αυτά τα λόγια, ντράπηκε κι είπε στον πατέρα του: "Πατέρα, εγώ σου τα ’λεγα. Έλα τώρα, καβάλησε εσύ τον γάιδαρο".

Κατέβηκε το παιδί κι ανέβηκε ο Χότζας. Αφού πήραν λίγο δρόμο, συνάντησαν κάτι άλλους χωρικούς. Δημοσιά ήταν, οι περαστικοί δεν έλειπαν. Όταν σίμωσαν κοντά, ένας απ’ τους χωρικούς στάθηκε και κούνησε το κεφάλι του: "Κρίμα που είσαι και Χότζας", είπε. "Έτσι φροντίζεις το παιδί σου; Τέτοια διδάγματα του δίνεις; Ολόκληρος μαντράχαλος καβαλίκεψες τον γάιδαρο κι άφησες αυτό το τρυφερούδι να πνίγεται στη ζέστη, στον ιδρώτα και στη σκόνη. Κρίμα και πάλι κρίμα!".

Ο Χότζας άκουσε τα λόγια αυτά και ντράπηκε. Αυτός έκανε πάντα του κεφαλιού του και δεν άκουγε τους άλλους, τούτη τη φορά όμως ένα φίδι τρύπωσε στην καρδιά του και τον δάγκωσε. Σταμάτησε τον γάιδαρο και βοήθησε τον γιο του να καβαλήσει στα καπούλια του ζώου. Τώρα πια κανένας δεν θα ’χε να πει τίποτα.

Σε μια στροφή, συνάντησαν κάτι άλλους διαβάτες. Όταν είδαν αυτοί δυο ανθρώπους καβάλα σ’ ένα ζώο, άρχισαν να διαμαρτύρονται: "Στ’ όνομα του Θεού, Χότζα εφέντη. Τι πράγμα είναι αυτό; Άσπλαχνος θα ’σαι κι άθρησκος. Γίνεται δυο ανθρώποι καβάλα σ’ αυτό το δύσμοιρο το ζώο; Νισάφι, μωρέ! Ντροπή δεν έχεις! Είσαι και Χότζας!".

Ο Χότζας δεν μπορούσε να κάμει αλλιώς. Κατέβηκε απ’ τον γάιδαρο βλαστημώντας, κατέβασε και τον γιο του και ξεκίνησαν πάλι με τα πόδια και οι τρεις. Τέλος, κοντά στο χωριό, είδαν πάλι κάτι περαστικούς που, μόλις τους πρόσεξαν, είπαν δυνατά μεταξύ τους: "Ποιος να το φανταστεί πως υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι στην εποχή μας! Ολάκερος γάιδαρος πάει ξεφόρτωτος κι αυτοί οι απτάληδες τον ακολουθούν πεζή μέσα σ’ αυτή την κάψα και τον κουρνιαχτό. Σίγουρα ή χαζοί είναι ή βλαμμένοι!".

Ο Χότζας άκουσε τα λόγια αυτά, κοκκίνισε σαν παντζάρι απ’ την αγανάκτηση, κι είπε στο παιδί του: "Μπράβο σ’ εκείνον που θα καταφέρει να σώσει τον εαυτό του απ’ τη γλώσσα και τη γνώμη των ανθρώπων!".

Και κάνοντας μεταφορά στην πολιτική θα μπορούσαμε να πούμε: Μπράβο σ' εκείνη την κυβέρνηση που θα καταφέρει να σώσει τη χώρα -και να σωθεί και η ίδια- από τη γλώσσα και τη γνώμη των (μπουχτισμένων και κουρασμένων, με τα όσα συμβαίνουν, είναι η αλήθεια) ψηφοφόρων...

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Oi Αντρογυναίκες της στήλης FEMA και Μαργαρίτα Βερύκιου
    τα βρήκαν μεταξύ τους , όπως τα είχαν βρει Καμμένος και Τσίπρας ……
    και κάνανε κυβέρνηση ,,, θυμάστε ;
    Μα είναι των δυο εντελώς Αντίθετων Άκρων , θα έλεγε κανείς ….!
    Και μετά ; Ρωτάω. εγώ !
    Ο /η μια είναι τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ ανώνυμο και πρεσβεύει τόση Α4ΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ,
    όση και ο Φλαμπουράρης με “ το γνήσιο της υπογραφής του “… η ,
    τις κρουαζιέρες του Τσίπρα στα κότερα της εφοπληστινας , γιατί της έκανε τα κέφια …
    .σαν πρωθυπουργός της ΠΦΑ , ….
    Η άλλη , που ντροπιάζει την ΖΑΚΥΝΘΟ με την ολόψυχη αφοσίωση της στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , κατά τις ίδιες τις δηλώσεις της και παραδοχές στο πως βλέπει το Σύνταγμα μας και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας ή τον εκάστοτε ΠτΔ.
    —ρίξτε μΙ μάτια στα σχόλια της και βγάλτε τα συμπεράσματα σας —
    Oi προσωπικές τους σχέσεις και ανωμαλίες ή συμφωνίες μεταξύ τους δεν με απασχολούν τον πολιτικο λόγο και τον τρόπο που αρραβωνιάζονται μεταξύ τους εξετάζω εδώ ..
    Για τα υπόλοιπα ελεύθεροι και ενήλικες είναι , ας ενώνονται με ότι δεσμά διαλέγουν !

    Για να ολοκληρώσω την σκέψη μου εδώ , αναφέρω και ότι στο δικό μου κόμμα , το Κίνημα Αλλαγής .
    χρειάζεται περισσότερο πολιτικο ήθος για να φθάσουμε στο κλίμα της διακυβερνησης 2009-2011 !
    Με τον κ. Ανδρουλάκη , τον νέο μας πρόεδρο , να παραιτείται από ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ,
    ώστε να οργανώσει τον κόσμο μας εδώ στην Ελλάδα και έτσι θα τρίβει τα μάτια του το ΑΧΡΗΣΤΟ δίπολο
    ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , Όταν θα γίνουν οι Εκλογές !

  2. FEMA 0:08 09/01/2022

    ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ-ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ SELF TESTS ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

    ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ- ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ

    ΝΕΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ !!

    ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΕΝΑ !!

    ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΤΣΙ?

    ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ Η ΝΟΥΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ -ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ-

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !!

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ-ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ (ΑΝ ΕΧΕΙ)

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ…… ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ !!

    Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ…ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ !.

    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ

    ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ..

    .

  3. FEMA 22:47 08/01/2022

    ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ -ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ!!

    ΤΟΝ ΝΤΑΓΕΡΕ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΡΑΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ….ΑΝΟΗΤΕ..

    ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ……

  4. Αγαπητή τεμπελοFEMA, που είσαι πάντα στα σχόλια πρώτη μούρη σαν τον Άδωνι, λιγώτερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά!
    Γιατί εάν ήταν όλοι οι Έλληνες σαν εσένα αργόσχολοι και κομματικά τρόλ, δεν θα υπήρχε Ελλάδα σήμερα. Τουλάχιστον ο Άδωνις πουλάει και κανένα βιβλίο, ο δε Βελόπουλος κεραλειφές!

  5. Κύριε Φελέκη ακόμη και σε ένα αμιγώς μη πολιτικό κείμενο ο Μπόγδης βρήκε την ευκαιρία να γράψει τις γνωστές και ακατάσχετες μπούρδες του. Πολιτικολογεί συνεχώς και ακατάπαυστα υπέρ του εγκληματικού ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει σαν μεσσίες και σαν μοναδική λύση τους εκτελεστές του Ελληνικού λαού. Φαντάζεται επαναφορά του ΠΑΣΟΚ σαν ΚΙΝΑΛ με δήθεν προοδευτικές πολιτικές και πράσινα άλογα. Κλείνουμε τα αυτιά στις σειρήνες της καταστροφής του Μπόγδη, που παραμένει ένας φασίστας και αντιδημοκράτης με πολιτικές και ιδέες που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Καλή χρονιά κύριε Φελέκη με υγεία.

  6. FEMA 13:23 07/01/2022

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ !!

    ΑΠΟ- Eutactiv-Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ.
    .
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο…ΒΡΥΞΕΛΙΩΤΗΣ..ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ-ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ

    ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΑ 40 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ- ΜΟΝΟ- ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ?

    ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ?- ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ..

    ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ -ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

    ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ- ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ… ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ!!

    ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΟΥ…ΨΩΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ΣΒΕΡΚΟ..!!!.

  7. Γιωργος 23:22 06/01/2022

    Τριτο συνεχομενο μη πολιτικο κειμενο, εξισου καλο με τα προηγουμενα. Απο Δευτερα ελπιζω να επανελθουμε στην …κανονικοτητα

  8. FEMA 19:43 06/01/2022

    ΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ..ΜΠΟΥΧΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ….ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!

    ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ.. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ…

  9. Ένα σχόλιο κάποιου πολίτη με το με το ψευδώνυμο «Αμετανόητος» μου προκάλεσε το ενδιαφέρον την περασμένη εβδομάδα, γιατί οι σκέψεις του και οι πολιτικές του πεποιθήσεις μοιάζουν πολύ με τις δικές μου !
    Αναγνωρίζουν δηλ. στον πολίτη της Δημοκρατίας μας όχι μόνον δικαιώματα , αλλά και υποχρεώσεις στην πατρίδα του !
    Βάζουν δηλ. τους πολιτικούς στο βάθρο κρίνοντας τους θετικά για τα οφέλη που παραχώρησαν στον λαό για την πρόοδο και την δικαιοσύνη που εισέπραξε από τα πεπραγμένα τους, χωρίς δόγματα . η ρουσφέτια !
    ΟΤι παραχώρησαν ήταν ΓΙΑ ΚΑΙ σε σε όλους μας . Ασχέτως πολιτικών ιδιαιτεροτήτων και ξεπερασμένων
    τακτικών από κομματάρχες της παλιάς κοπής και εποχής !
    Έτσι συμφωνούμε με τον « αμετανόητο » ότι η διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ tης περιόδου 2009 -2011 και των πιστών στον Γιώργο Ανδρ. ΠΑπανδρεου συνεργατών του, που θυσιάστηκαν προκειμένου να μην πτωχεύσουμε !Επισήμως και αμετάβλήτως από την τραγικά χρέη, τα τρομερά ελλείμματα πού μας προκάλεσε η Δεξιά του Κώστα Καραμανλή του Πάκη Παυλόπουλου ….και του Ξαδέλφου Λιαπη ή του Μειμαρακη και Βουλγαρακη !
    Οι οποίοι Παραποιούσαν το νομικό τους υπόβαθρο και μας το παρουσιαζαν σαν ηθικό … . Θγμαστε ;
    Την συνέντευξη στο ΑΣΕΠ ;

    Ο Χότζας στην αναφερόμενη περίοδο της πλειοψηφίας του σχεδόν 45% για να συμπλεύσει με την παραβολή του αρθρογράφου μας, Δημιουργησε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ και πέρασε ΝΟΜΟΥΣ στην ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ μας , εκτός από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ μέσω της οποίας θα σταματήσουν κάποτε όλες οι συνεχιζόμενες πολιτικές ρεμούλες.
    Αυτές που πυροδοτούν και τρέφουν Ένα σύστημα σαν το 4 2 1 oπως το γνωρίσαμε από Τους ΣΑΜΑΡΑ , ΒΕΝΙΖΕΛΟ , ΚΟΥΒΕΛΗ Και ύστερα το ίδιο οδεινηρα για την Δημοκρατία μας ,
    από ΤΣΙΠΡΑ ! ΚΑΜΜΕΝΟ ! ΠΑΠΠΑ , ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ! ΔΡΙΤΣΑ. Κλπ. και τελευταία ΡΑΓΚΟΥΣΗ κια ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ !
    Τι γίνεται τώρα ;
    Το Κίνημα Αλλαγής είναι σε ΑΝΟΔΟ !
    Για να συνεχιστεί η άνοδος αυτή και να γίνει συνήθεια για την ηθική στην πολιτική χωρίς ανταλλαγματα και κομματικά οφέλη σε ειδικα συμφέροντα ,
    ΧΡειαζεται και ο σύντροφος Νίκος Ανδρουλακης να παραιτηθεί από ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,
    για ν´αναλάβει το κόμμα και να το ευευρύνει
    Με τις αλλαγές που χρειάαζεται η Κοινωνία μας. Για τηπροοδευτικη και ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μας χωρίς ειδικα ανταλλαγματα στην περίπτωση που μετονομαστεί πάλι σε ΠΑΣΟΚ . Ούτε με διπλοθεσίτες πολιτικούς !

  10. Οκ 12:04 06/01/2022

    Ο κόσμος κουράστηκε από την ατολμία της κυβέρνησης να επιβάλλει αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας κι από την μπαρουφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    ΠΑΣΟΚ η μόνη ελπίδα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.