ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε περιδίνηση το Μαξίμου για την αφωνία των υπουργών και τα μηνύματα των βουλευτών

«Λευκή απεργία» και «καφενεία» ταράζουν την κυβέρνηση

Εσωστρέφεια και παραλυτικά φαινόμενα πυροδοτεί ο προϊών εκτροχιασμός της πανδημίας σε ΝΔ και κυβέρνηση, καθώς το Μαξίμου διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι υπουργοί είναι εξαφανισμένοι, ενόσω οι βουλευτές είναι… εξαγριωμένοι.

Όλα τούτα με αφορμή τόσο την πανδημία και την οριακή κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία, όσο όμως και την επέλαση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, που ροκανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών.

Λευκή απεργία

Το κατά πόσον θα αντέξουν τα νοσοκομεία ειδικώς, αλλά και το Δημόσιο γενικώς αν μετράμε καθημερινά δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού είναι το βασικό θέμα συζήτησης στην κυβέρνηση, αφού αρκετοί υπουργοί δεν «βλέπουν» πώς μπορεί όλο αυτό να έχει θετική κατάληξη. Μάλιστα, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «σημείο καμπής» την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα για την αυξημένη θνητότητα στις ΜΕΘ, επιμένοντας ότι «έπειτα απ’ αυτό, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο». Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως έπειτα από την συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά και υπό τη σκιά της σαρωτικής επέλασης της παραλλαγής «Όμικρον» στην χώρα, αρκετοί κορυφαίοι υπουργοί έχουν… εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ. Στο Μαξίμου, μάλιστα, ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για «λευκή απεργία», κατηγορώντας πολλούς υπουργούς ότι «βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω». Μάλιστα, οι βολές συνεργατών του πρωθυπουργού «ακουμπούν» κυρίως κυβερνητικά στελέχη που έως το πρόσφατο παρελθόν μιλούσαν επί παντός του επιστητού και τώρα επιμελώς αποφεύγουν να βάλουν πλάτη στην πλέον δύσκολη για την κυβέρνηση στιγμή. Συνομιλητής, δε, του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει ότι το «απουσιολόγιο» από τα ΜΜΕ σε αυτή την συγκυρία θα αποτελέσει ένα από τα βασικά κριτήρια του επόμενου ανασχηματισμού, που προφανώς θα έχει προεκλογικά χαρακτηριστικά.

Η οργή του «καφενείου»

Ταυτοχρόνως, σε ακόμη πιο δεινή κατάσταση βρίσκεται η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού οι βουλευτές επιστρέφουν σιγά σιγά στην έδρα τους, έχοντας εισπράξει πολλά αρνητικά μηνύματα κατά την λεγόμενη «μάχη του καφενείου». Με άλλα λόγια, οι επαφές που είχαν με τους ψηφοφόρους στις περιφέρειες που εκλέγονται αποτύπωσαν με τρόπο ανάγλυφο μία κοινωνία που είναι εξοργισμένη, ανησυχεί για το αύριο και έχει αρχίσει να απαυδά με την κυβέρνηση. Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πληροφορίες του Matrix24.gr, τα μηνύματα της «γαλάζιας» βάσης έχουν μεταφερθεί στο Μέγαρο Μαξίμου δια του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγα και της Ντόρας Μπακογιάννη, που έχει ατύπως αναλάβει τον ρόλο της «γέφυρας» μεταξύ της συμπολίτευσης στη Βουλή και του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.