ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε την δήλωσή του

Λοβέρδος: Να απαντήσει επίσημα το υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις Ροζάκη

«Έως να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, τα σχόλια των ελληνικών διπλωματικών πηγών είναι αμήχανα και μάλλον επιβεβαιώνουν όσα ο κ.Ροζάκης ανέφερε», επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

«Η συνέντευξη του καθηγητή κ. Ροζάκη δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, εάν δεν απέδιδε στην ελληνική πλευρά την πρόταση η επέκταση των χωρικών μας υδάτων να γινόταν στα 10 κι όχι στα 12 μίλια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Και επειδή ο συγκεκριμένος καθηγητής προσεγγίζει τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα που προκύπτει είναι εάν αυτή η πρόταση σχετίζεται με τις διερευνητικές επαφές ή όχι, καθώς και αν έγινε κατά τη διάρκεια των νέων γύρων των διερευνητικών επαφών που ξεκίνησαν το 2021 ή σε κάποια παλαιότερη φάση τους», επισημαίνει ακόμη ο κ. Λοβέρδος.

«Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών. Έως να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, τα σχόλια των ελληνικών διπλωματικών πηγών είναι αμήχανα και μάλλον επιβεβαιώνουν όσα ο κ.Ροζάκης ανέφερε», καταλήγει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Ροζάκης είναι άνθρωπος του Ααρών Αβουρή. Από αυτόν τον εθνοπροδότη τι καλό να περιμένει κανείς.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.