ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ 25

Μ. Κριθαρίδης: Δεν αρκεί «να προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας» όταν η Πολιτεία συγκαλύπτει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα

«Ο φερόμενος ως υπουργός "Προστασίας" του Πολίτη, βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης βιασμού, με πολλά ερωτηματικά για την στάση της Πολιτείας και τους χειρισμούς των αρχών», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Επισημαίνει πως «δεν αρκεί "να προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας" όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, όταν η ίδια η Πολιτεία προσπαθεί να συγκαλύψει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα που μόνο χάρη στην αντίδραση της κοινωνίας και στη δράση ακτιβιστών αποκαλύπτονται» και προσθέτει:

«Δεν αρκεί λοιπόν, η "ατομική ευθύνη" όταν η Πολιτεία προάγει διαρκώς μια συστημική πατριαρχία, μια πατριαρχία και έναν σεξισμό που βιάζουν και δολοφονούν και δεν αντιμετωπίζονται με υποκριτικές τυμπανοκρουσίες περί δήθεν "me too" από την ίδια κυβέρνηση που παράλληλα δίνει "ασυλίες" κατ' ουσίαν σε τέτοιες πρακτικές».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 σχολιάζει πως «έχουμε φτάσει στο σημείο που μόνη διέξοδος για τα θύματα είναι η καταγγελία σε ακτιβιστές που δημοσιοποιούν σχετικά ζητήματα, διότι δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς της πολιτείας που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν και ανύπαρκτοι για τέτοια ζητήματα» και καταλήγει λέγοντας:

«Αντί λοιπόν για λόγια που δεν πιστεύει καν η Μητσοτάκης Α.Ε., η κοινωνία αποζητά πράξεις. Αποζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία κάθε δράστη, ανεξαρτήτως αν έχει ερείσματα στην πολιτική, οικονομική ή ενδεχομένως ακόμα και στη δικαστική εξουσία της χώρας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.