ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία

Μόσχα: H καθυστέρηση λειτουργίας του Nord Stream 2 βλάπτει την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης

Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι κακή και για τους συμμετέχοντες στο έργο και για τους καταναλωτές και για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης εν γένει, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων κατά του Nord Stream 2 σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι «τακτικά, καθημερινά, κάποιος απειλεί με κάτι» τη Ρωσία.

«Το εμπορικό διεθνές έργο Nord Stream 2 δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, επειδή δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Και το ότι δεν λειτουργεί, είναι στην πραγματικότητα κακό τόσο για όσους συμμετείχαν σε αυτό το έργο, όσο και για όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Είναι κακό για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, η οποία παρεμπιπτόντως υποφέρει επίσης σημαντικά σε αυτή την εποχή της πανδημίας», δήλωσε ο Πεσκόφ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Ρωσία τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις «πολύ σημαντικές σχέσεις» της με τη Γερμανία και ελπίζει να τις αναπτύξει με συνέπεια, πρόσθεσε ο Ρώσος εκπρόσωπος ένα 24ωρο μετά την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Αναλένα Μπέρμποκ και Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.