ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισή συγγνώμη από τον πρωθυπουργό…

Να γίνει το υπουργείο … «στρατηγείο»

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του κόσμου από την κακοκαιρία, που αν και υποχώρησε, άφησε πίσω της συνέπειες που ακόμα και τώρα δυσκολεύονται να διαχειριστούν οι αρμόδιες αρχές. Και αν η ολιγωρία της κυβέρνησης αποτελεί ούτως ή άλλως ‘βούτυρο στο ψωμί’ της αντιπολίτευσης, στο Κίνημα Αλλαγής έχουν έναν ακόμα λόγο να βγαίνουν επιθετικά απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς στόχος τους είναι να εκφράσουν ακριβώς αυτόν τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε κατά τη διάρκεια της «Ελπίδας».

Για «μισή συγγνώμη», έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι εκτός από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, δεν ειπώθηκε τίποτα από τον πρωθυπουργό για όσους έμειναν επί ώρες (κάποιοι παρέμεναν μέχρι χθες) χωρίς ρεύμα και θέρμανση, αλλά και όσους ταλαιπωρήθηκαν σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Οι νέες εξαγγελίες προσπαθούν απλά να καλύψουν την κραυγαλέα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης», είπε, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι δεν πήρε κανένα μάθημα από όσα είχαν προηγηθεί τα χρόνια της διακυβέρνησής του, συνεχίζοντας την πάγια τακτική να μετατοπίζει τις ευθύνες του σε άλλους παράγοντες. «Μιλώντας για ‘επιτελικό κράτος’ εννοεί την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μαξίμου», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να τονίσει ότι δεν νοείται επιτελικό κράτος με τόσες επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, όπου οι υπεύθυνοι κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο, ενώ δε νοείται και σύγχρονη χώρα να δείχνει ακόμα πιο ανέτοιμη μετά από τόσες κρίσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Ανδρουλάκης πήγε ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και δη, επαναφέροντας την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη το αρμόδιο υπουργείο να μετατραπεί σε πραγματικό στρατηγείο, ήτοι σε ένα κέντρο σχεδιασμού, συντονισμού και διαχείρισης κάθε φυσικής καταστροφής, με αναβαθμισμένα σχέδια πολιτικής προστασίας.

Σε σχόλιό του για το θέμα, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αφού τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους, ανακοίνωσε αργία δύο ημερών, που μαζί με τη Δευτέρα έγιναν εκ των πραγμάτων τρεις εκτός εργασίας για πολλούς ανθρώπους και ζήτησε από τις επιχειρήσεις να πληρώσουν εργαζόμενους, ενοίκια, ρεύμα κ.α., αναρωτήθηκε αν κατανοούν οι κυβερνώντες τι συμβαίνει στην αγορά και πόσο δύσκολο είναι να μαζευτούν τα χρήματα στο τέλος του μήνα για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις. «Είναι απίστευτο πόσο μακριά από τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων είναι η ΝΔ ακολουθώντας τη λογική ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρήματα ας πληρώσουν», είπε.

Για «κυβερνητική ολιγωρία στην πρόληψη», μίλησε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για πολιτικές ευθύνες και θυμίζοντας ότι μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, συστάθηκε αρμόδιο υπουργείο με υπουργό και υφυπουργό, που στην πρώτη δύσκολη στιγμή απέτυχαν παταγωδώς. Χαρακτήρισε τέλος, μιλώντας στο Action24, «απωθητικό» η κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη στους άλλους, στην πρώτη δύσκολη στιγμή…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.