ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκτάκτως το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και μετά από μία σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κατέθεσε πρόταση μομφής, λέγοντας «να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης, γιατί δεν αξίζει στην κοινωνία και στη χώρα αυτή η παρακμή. Ζήτησα εκτάκτως το λόγο για να καταθέσω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι σύμφωνη με τον κανονισμό και ακολούθως πήρε το λόγο εκ μέρους της κυβέρνησης ο Αδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι προφανώς η πρόταση μομφής γίνεται αποδεκτή, διακόπτεται η σημερινή συνεδρίαση και ξεκινά αύριο το απόγευμα η τριήμερη συνεδρίαση στην οποία όπως είπε η κυβέρνηση θα απαντήσει «για όλα τα ψεύδη που είπατε πριν».
Σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ζητάω εκτάκτως το λόγο γιατί η κακοκαιρία έθαψε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Αφήνοντας ηλικιωμένους και παιδιά χωρίς ρεύμα, χωρίς οι κραυγές γωνίας να φθάσουν στον εξαφανισμένο πρωθυπουργό.

Ο χιονιάς έθαψε και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μαθαίναι από τα λάθη της.

Ζήτησα εκτάκτως το λόγο γιατί κάθε ώρα που μιλάμε και η κυβέρνηση μένει στην εξουσία 4 με 5 πολίτες να χάνουν τη ζωή τους και χωρίς οι άνθρωποι του συστήματος υγείας να μπορούν να βοηθήσουν. Χάνονται συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν είχατε ενισχύσει εδώ και δυο χρόνια το ΕΣΥ. Η χώρα μας είναι η χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο.

Ζήτησα εκτάκτως το λόγο γιατί ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει ότι το κράτος μπορεί να επέμβει στην αγορά, αρνείται να επέμβει και αφήνει την κερδοσκοπία να λυμαίνεται τα χιλιάδες νοικοκυριά. Ακόμη χειρότερα θα έλεγα διευκολύνουν την κερδοσκοπία, αποφασίζοντας εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΕΗ, να μην μειώσουν το φόρο κατανάλωσης, να μην αυξήσουν άμεσα τον κατώτατο μισθό. Χωρίς να δείχνουν ίχνος διάθεσης να αλλάξουν και χωρίς να κατανοούν το πρόβλημα. Η ακρίβεια καλπάζει και οι αρμόδιοι μας λένε ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή η φθορά του κ. Μητστοτάκη και η διαφθορά απλώνεται στο σύνολο του κράτους, επειδή το ρουσφέτι η αναξιοκρατία, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος οδηγούν με γοργά βήματα στην ανασφάλεια, την αποσάρθρωση.

Ο παραλογισμός της πολιτικής της κυβέρνησης τους οδηγεί σε νέες εθνικές τραγωδίες. Κανόνας τους κάθε τραγωδία να μην τους οδηγεί στο να βγάλουν συμπεράσματα, αλλά να ρίχνουν τις ευθύνες αλλού. Και να λένε θεατρικές συγγνώμες για να διαφυλάξουν την εικόνα του πρωθυπουργού.

Ζήτησα εκτάκτως το λόγο γιατί δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη.

Και επειδή έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε πολιτική αλλαγή.

Και γιατί έχω την υποχρέωση να θέσω ενώπιον του κοινοβουλλίου και του λαού την πεποίθησή μου ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης γιατί δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την οργή της κοινωνίας με μισές συγγνώμες.

Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες τόση παρακμή.

Για όλους αυτούς του λόγους ζήτησα το λόγο για να καταθέσω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Για να δωθεί δημοκρατική διέξοδος. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πλευρά της κοινωνίας και της προόδου να ταχθεί μαζί μας για να επανέλθει η δημοκρατική κανονικότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ασφάλεια με ελευθερία και η ελευθερία με ασφάλεια.
Γεωργιάδης: Δεκτή η πρόταση, κ. Τσίπρα θα λάβετε απάντηση για τα ψέματα που είπατε

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση. Σταματάει η συνεδρίαση και αύριο ξεκινάει η συζήτηση. Θα λάβετε τις απαντήσεις από τη Βουλή και την κυβερνητική πλειοψηφία για όλα τα ψέματα που είπατε πριν».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Όταν αποφασίσει ο Ανδρουλάκης τι θέλει ,φέξε μου και γλίστρησα μέρες που είναι Ναι και όχι κύριε δεν πάνε Είναι όπως Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

 2. «Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα » μόλις κατέθεσε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας !
  Αυτό μεταφράζεται τουλάχιστον σε ξεκίνημά του για την αντικατάσταση του.
  Μετά την πρόταση μομφής που Ακολουθεί και την παραδοχή του έτσι Ώστε για την Αξιωματική Αντιπολίτευση
  υπό τον ΑλέξηΤσίπρας και τον ΣΥΡΙΖΑ του , δεν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο τους.
  Μέχρι τώρα δεν κατάφερε να πάρει με το μέρος του προοδευτικές πολιτικές ομάδες και πολιτικούς ,
  Παρά μόνον Ραγκούσηδες και Ξενογιαννακοπούλες και μονάχα καρεκλοκυνηγούς ,,,Σαν αυτούς ,
  Αλλά οι καρέκλες με Συριζα συμπυκνώνονται , μέχρι που εξαλείφονται .
  Κατόπιν τούτου , το κίνημα Αλλαγής ,
  παίρνει θέση να γίνει δεύτερο κόμμα ,,,,αν και εφοσον το
  Αγαπημένο μας “κοπέλι “ παραιτηθεί και αυτός από την ευρωβουλή !
  Έτσι να παύσει να είναι διπλοθεσίτης , κάτι που εμείς οι ίδιοι της βάσης του Κινήματος Αλλαγής
  δεν Εγκρίνουμε .
  Τοτε θα δει και ο γκαντέμης Κυριάκος Μητσοτάκης , ότι όση υποστήριξη και ανοχή παίρνει από την Ευρώπη και την Αμερική , αν δεν ικανοποιήσει και βελ5ιωσει δίκαια την καθημερινοτητα μας , θα τρέχει και δεν θα φθάνει από τους ίδιους τους κωστακαραμανληκούς του στην ΝΔ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.