ΕΛΛΑΔΑ

Τουλάχιστον 8-10 μέρες και να γυρίσουν με PCR

Παγώνη: Δεν φτάνουν οι 5 μέρες καραντίνας στους υγειονομικούς

Στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και της επέλασης της μετάλλαξης Omicron αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Παράλληλα, η κυρία Παγώνη μίλησε και για τα πρωτόκολλα καραντίνας του ΕΟΔΥ, χαρακτηρίζοντας λίγες τις πέντε ημέρες απομόνωσης που ισχύουν για τους γιατρούς.

Η κυρία Παγώνη μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι αρκετές κλινικές μετατρέπονται σε κλινικές Covid για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν.

«Εδώ και δύο μέρες κλινικές άλλων ειδικοτήτων μετατράπηκαν σε κλινικές Covid για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την εφημερία και την επόμενη μετά από τέσσερις ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Άρα καταλαβαίνετε ότι πιέζεται το σύστημα υγείας» πρόσθεσε και δήλωσε ότι το 90% των κρουσμάτων είναι από τη μετάλλαξη Omicron, ενώ τόνισε ότι από τις εισαγωγές που έχουν γίνει στο «Γεννηματάς» μέχρι στιγμής ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

«Από δω και πέρα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, οι δυσκολίες θα είναι πολλές στα νοσοκομεία», είπε η Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που νοσούν λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Με τον αριθμό τους μέχρι στιγμής να ανέρχεται σε περίπου 2.000 άτομα.

«Πέντε μέρες δεν φτάνουν για να γυρίσουν στις δουλειές τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και συμπλήρωσε ότι το διάστημα καραντίνας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο. «Τουλάχιστον 8-10 μέρες και να γυρίσουν με PCR», πρόσθεσε.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ελλείψεις, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των συναδέλφων μου. Δεν ξέρουμε με τι συμπτώματα είναι ο καθένας και σε τι κλινική κατάσταση θα είναι. Υπάρχουν κάποιοι με πιο βαριά συμπτώματα και κάποιοι με πιο ελαφρά», δήλωσε και τόνισε ότι έχει σταλεί ήδη χαρτί στο υπουργείο προκειμένου να δουν πάλι το συγκεκριμένο μέτρο για να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.