ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολόκληρη η τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής

Πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση για τους γονείς πουπαίρνουν άδεια ειδικού σκοπού

Την υπόσχεσή τους, πράξη, προσπαθούν να κάνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, που από την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μείνουν στην καταγγελτική ρητορική κατά της κυβέρνησης, αλλά θα περνούν πάντα στην πρόταση λύσης για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες.

Έτσι, στην περίπτωση της ειδικής άδειας που προβλέπεται σε γονείς παιδιών που νοσούν από κορωνοϊό, από την αρχή στηλίτευσαν το γεγονός ότι προβλέπεται μείωση στο μισό των αποδοχών τους για τις τέσσερις πρώτες μέρες, χωρίς ασφάλιση και χρήση της άδειάς τους τυχόν πέμπτη μέρα απουσίας από την εργασία. «Με τη ρύθμιση αυτή δημιουργείται ένα πρωτοφανές αντικίνητρο στον γονιό να φροντίσει το παιδί του που νοσεί. Το οικογενειακό εισόδημα αιμορραγεί, η υγεία γονιών και παιδιών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα», έλεγαν, καλώντας την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις «πρόβες μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων» σε περίπτωση ασθένειας και να προβλέψει τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος και σε περιπτώσεις κορωνοϊού.

Χθες, όμως, οκτώ βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, καταθέτοντας τροπολογία για την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζομένους γονείς του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτήν, αφού χαρακτηρίζεται ως ‘απολύτως απαραίτητη’ την απουσία των γονιών από την εργασία τους για την αντιμετώπιση των αναγκών φροντίδας των νοσούντων από COVID-19 τέκνων τους, αλλά και «απολύτως απαράδεκτη» οποιαδήποτε περικοπή στην αμοιβή ή τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, προβλέπεται ρητά ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας τους από την εργασία τους καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών που δικαιούνται και των ανάλογων ασφαλιστικών και συνεισπραττόμενων από τον e-ΕΦΚΑ εισφορών. Το κείμενο της τροπολογίας – προσθήκης (δείτε την ολόκληρη εδώ), υπογράφουν ο επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλης Κατρίνης, η Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη και οι βουλευτές Γιώργος Μουλκιώτης, Απόστολος Πάνας, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Τόνια Αντωνίου.

Ολόκληρη η τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εμ, το παρόν είναι καταψήφιση , η κρατάτε ανοιχτές πόρτες καλού κακού?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.