ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εσωτερικών

Στ. Πέτσας από Παιανία: Η Ανατολική Αττική θα μας εκπλήξει ευχάριστα

«Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής θα είναι εκείνη που τα επόμενα χρόνια θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Και, ως εκ τούτου, είναι χρέος όλων μας να βάλουμε γερές και στέρεες βάσεις», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στην Παιανία, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τη διοίκηση του δήμου και εκπροσώπους φορέων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα αναπτυξιακά έργα που έχουν ήδη ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Εσωτερικών, θέματα θεσμικά, καθώς και ζητήματα με οικονομικό πρόσημο που απασχολούν τη δημοτική αρχή.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, αυτή τη στιγμή δύο πολύ βασικά αναπτυξιακά έργα, ύδρευσης και αγροτικής οδοποιίας, του Δήμου Παιανίας -συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ- χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών και βρίσκονται ήδη στη φάση της συμβασιοποίησης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών στην ανέγερση του νέου 6θέσιου σχολείου, που αναμένεται να στεγάσει τους μαθητές του 5ου δημοτικού Παιανίας. Το έργο, ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά την κατασκευή ενός νέου βιοκλιματικού δημοτικού σχολείου στην περιοχή, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Πέτσας, το αμέσως επόμενο διάστημα, ακόμη τρία έργα του δήμου θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

-Οι μελέτες για τα δύο Πολιτιστικά Κέντρα, στο Φούρεσι των Γλυκών Νερών και στην περιοχή του Μύλου Φριτς στην Παιανία.

-Η πρόταση της δημοτικής αρχής για το έργο της ηλεκτροκίνησης, που αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τη δημοτική συγκοινωνία και

-Η πρόταση για το έργο της τηλεμετρίας, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το έργο για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης που χρηματοδοτείται, ήδη, από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε, επίσης, για δύο ακόμη αναπτυξιακές προτάσεις που έχει υποβάλει η δημοτική αρχή: για το έργο «Αστικής Ανάπλασης», ύψους 5 εκατ. ευρώ και την πρόταση για τη βελτίωση του δικτύου οδοποιίας, ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για το έργο οδοποιίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πρόκειται για μία εμβληματική πρόταση της δημοτικής αρχής που «βασικό στόχο έχει την αλλαγή όψης ολόκληρης της περιοχής», καθώς -όπως υπογράμμισε- αφενός δίνει διέξοδο σε περίπου 6.000 οικογένειες που ζουν μόνιμα στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά και αφετέρου βοηθά στον καθορισµό χρήσεων γης.

Τέλος, επί τάπητος βρέθηκε και το ζήτημα που έθεσε ο δήμαρχος Παιανίας για την παροχή διευκολύνσεων στην είσπραξη από τον δήμο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τρίτων.

«Μέλημά μας είναι να δώσουμε μία μόνιμη λύση, η οποία θα μπορέσει να φέρει έσοδα στους δήμους από οφειλές που έχουν βεβαιωθεί και τις έχετε μάλλον "ξεγράψει", καθώς δεν πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να εισπραχθούν», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ανακοίνωσε, ότι το ζήτημα αυτό -μαζί με το θέμα της αύξησης των ΚΑΠ και της μόνιμης μείωσης του επιτοκίου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων- θα αποτελέσει βασικό αντικείμενο της κοινής προπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας, η οποία συστήνεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών, με βασικό στόχο τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για την εφαρμογή κοινά αποδεκτών μέτρων πολιτικής ως προς την ενίσχυση των οικονομικών των ΟΤΑ α' βαθμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.