ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεργασίες επί διεργασιών στο Κίνημα Αλλαγής…

Στόχος η ανασυγκρότηση του κόμματος από τα κάτω

Δεν έχουν τέλος οι διεργασίες στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, με απώτερο στόχο , το κόμμα «να βγει προς τα έξω» μετά το πέρας των εορτών, στον δρόμο προς την ανασυγκρότηση του κόμματος από τα κάτω.

Τόσο ο νέος πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, που δεν έχει σταματήσει να κάνει επαφές, όσο και όλο του το επιτελείο, με το οποίο εργάζεται σχεδιάζοντας την «επόμενη μέρα», έχουν σκοπό να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους υποσχέσεις για αναγέννηση των οργανώσεων που τόσο σημαντικό ρόλο έχουν παίξει για το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, αλλά και για επανασύνδεση του κόμματος με τη βάση του και τελικά με την κοινωνία. Από αυτή την επικοινωνία, εξάλλου, και τη διεξαγωγή ουσιαστικού προσυνεδριακού διαλόγου, θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος, που κανονικά είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Μάρτιο, πλην όμως δεν αποκλείεται να πάρει μικρή αναβολή. Ήδη, πάντως, με παρότρυνση της νέας ηγεσίας του κόμματος, οι αποκεντρωμένες δομές στις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος, πραγματοποιούν συνεχώς αυτές τις μέρες κοινωνικές δράσεις, όπως για παράδειγμα επισκέψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία κ.ο.κ., συνεχίζοντας στην πραγματικότητα αυτό που ξεκίνησε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης την προηγούμενη εβδομάδα.

Στον αρχικό σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη, οι αρχές του έτους ήθελαν το κόμμα να πραγματοποιεί συγκεντρώσεις ακόμα και ανά δήμο, αν αυτό ήταν δυνατό, και τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκινά περιοδείες ανά την Ελλάδα, πιάνοντας το νήμα από την προεκλογική περίοδο. Και αυτόν τον σχεδιασμό μπορεί –σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες- να ανακόψει μόνο η εξέλιξη της πανδημίας, που φαίνεται να έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις, προκαλώντας εύλογα αντίστοιχη ανησυχία.

Στο μεταξύ, στην Χαριλάου Τρικούπη απαιτούν υπεύθυνες κινήσεις και από την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, της καταλογίζουν επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας, την ώρα που αυτή καλπάζει. Κάνουν λόγο για ένδειξη εκ μέρους της κυβέρνησης ότι προτεραιότητα έχει η διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι η προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και για κυβερνητική ατολμία με ‘θύματα’ τελικά τη ζωή, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Αντ’ αυτών, καλούν το Μέγαρο Μαξίμου να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του στη βάση πραγματικών γεγονότων και των εμπειριών από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπου η υπερμετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον ξεκίνησε νωρίτερα, ενώ κατακεραυνώνουν την επιμονή της να μην ενισχύει ουσιαστικά το ΕΣΥ. Την ίδια ώρα, ζητούν την πάταξη της κερδοσκοπίας με τις μάσκες υψηλής προστασίας που συστήνονται παντού πλέον. Καλούν, λοιπόν, τους κυβερνώντες να κάνουν χρήση των νομοθετικών εργαλείων που έχουν ψηφιστεί για την προστασία των καταναλωτών από την αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών, και να επιβάλουν άμεσα ανώτατη τιμή πώλησης στις προστατευτικές μάσκες, όπως άλλωστε έγινε με τα rapid και τα PCR test.

Την ίδια ώρα, παίρνουν και οι ίδιοι πρωτοβουλία προκειμένου να βοηθήσουν στην πράξη στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας. Η προαναγγελθείσα καμπάνια του κόμματος υπέρ του εμβολιασμού, με βασικό μήνυμα «Σπάμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση», είναι ήδη στον ‘αέρα’, με banners και βίντεο στο διαδίκτυο, που επικοινωνούν βασικές αλήθειες γύρω από την πανδημία. Την ίδια ώρα, επιχειρείται μία ‘αλυσίδα’ με στελέχη του κόμματος ανά την Ελλάδα, που θα περνούν το ίδιο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, προτρέποντας έστω και τώρα, τους μη εμβολιασμένους να πάρουν την ‘απόφαση ζωής’ έστω και ως έσχατη λύση απέναντι σε αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι τυχαίο ότι σύνθημα της καμπάνιας είναι «Εμβολιαζόμαστε – Ραντεβού Αλληλεγγύης – Ραντεβού Ζωής».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Από κάτω προς τα ´ πανω η οργάνωσης του κόμματος , είναι ο σωστός τρόπος !
  Αλλά χρειάζονται τα παραδείγματα και οι συμβολισμοί από πάνω προς τα κάτω αντίστοιχα !
  Ένας πρόεδρος του τρίτου σε δύναμη κόμματος στην Βουλή που είναι έτοιμο ν ´απογειωθεί και να γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευσης στα σίγουρα και στα πολύ γρήγορα ,
  πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι σωστό και πρέπον ή , πολιτικά ηθικό , ο πρόεδρος του κόμματος του ΚΙνηματος Αλλαγής ή του ΠΑΣΟΚ , αν αποφανθεί έτσι το Συνεδριο μας ….,
  Να είναι διπλοθεσίτης ….
  Από την θέση του Ευρωβουλευτή ο κ. Ανδρουλάκης , τώρα που εξελέγει πρόεδρος
  Πρέπει να παραιτηθεί.
  Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.