ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Θράψαλα πρασοσέλινο στον φούρνο

Μία εξαιρετική συνταγή για θράψαλα πρασοσέλινο στον φούρνοαπό τον Γρηγόρη Χέλμη.

1 ΩΡΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

3 θράψαλα μέγεθος large
6 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτρια πράσα, κομμένα κατά μήκος και σε τετράγωνα κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα θράψαλα και ψιλοκόβουμε τα κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μυρίσουν ωραία, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι, αλατοπιπερώνουμε, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια από τα θράψαλα.

Μόλις κατεβάσουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το κρασί και το λεμόνι, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τον άνηθο και 300 ml νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας κρατώντας τα υγρά. Γεμίζουμε τα θράψαλα με το μείγμα, στρώνουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω τα υγρά, ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα θράψαλα.

Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφία: STUDIO Μ.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.