ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντόρτια με γλυκιά γεύση Σάστρε

Βόλος - ΠΑΟΚ: 0-4

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να περάσει από το Πανθεσσαλικό... σκορπίζοντας με 4-0 τον Βόλο και παραμένοντας στη 2η θέση της Super League 1 - Ο δρόμος για το τρίποντο άνοιξε νωρίς με το γκολ – πέναλτι του Κούρτιτς, ενώ ο Σάστρε έβαλε το κερασάκι σκοράροντας στο ντεμπούτο του - Γκολ κι από τους Ίνγκασον και Άκπομ.

Έχοντας δύο εξαιρετικά σημαντικά παιχνίδια με ΑΕΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου (0-0 το πρώτο ματς στη Τούμπα) και με Ολυμπιακό για την 20η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ ήθελε κόντρα στον Βόλο να πάρει τη νίκη και να το κάνει όσο γίνεται πιο εύκολα. Αυτό που ήθελε το πέτυχε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 4-0 των αντιπάλων τους και να φτάνουν τους 37 βαθμούς παραμένοντας στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πως κατέβηκαν οι ομάδες

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του με το... κλασικό 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί. Ο Κλέιμαν υπερασπίστηκε τα δοκάρια, με τον Πουρίτα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Φεράρι το αριστερό. Ρομέρο και Γκιουλέν ήταν το δίδυμο στην «καρδιά» της άμυνας. Παρτενέρ του Τσοκάνη στο κέντρο ήταν ο Μπαριέντος, με τον Φερνάντεθ να έχει έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ορόζ και Μπαρτόλο ξεκίνησαν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, Τομ φαν Βέερτ.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του κατέβηκε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα αριστερά προς τα δεξιά τους Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδη, Ίνγκασον και Σάστρε. Οι Κούρτιτς με τον Τσιγγάρα ήταν σαν χαφ, με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο δεκαριού και τους Μιτρίτσα - Αντρίγια στις πτέρυγες. Όσον αφορά την επίθεση, στην κορυφή ξεκίνησε ο Άκπομ.

Γρήγορος ρυθμός και δοκάρι για τον ΠΑΟΚ

Στα του αγώνα οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να βγουν μπροστά και να απειλήσουν τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, αλλά και ο Βόλος έδειχνε ικανός να βγει στην κόντρα και να γίνει επικίνδυνος. Στο 7’ είχαμε και την πρώτη καλή στιγμή και λέμε καλή στιγμή και όχι μεγάλη ευκαιρία γιατί ναι μεν η μπάλα σε γύρισμα του Κούρτιτς από πλάγια βρήκε το δοκάρι, αλλά ο Κλέιμαν έδειξε να ελέγχει την φάση. Δύο λεπτά αργότερα ο Φαν Βέερτ έφυγε απέναντι από τον Πασχαλάκη με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να προλαβαίνει και να του παίρνει τη μπάλα.

Ο Κούρτις με πέναλτι ανοίγει το σκορ

Από εκείνες τις δύο φάσεις και μέχρι να φτάσουμε στο 21’ είχαμε ένα γρήγορο παιχνίδι, αλλά ως εκεί, καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι φοβερό στην αντίπαλη εστία. Έτσι φτάσαμε στο 21’ όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Μιτρίτσα μπήκε στην περιοχή με τον Φερνάντες να φαίνεται να τον βρίσκει στο πόδι και τον Παπαπέτρου να δίνει το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κούρτιτς που και πάλι ευστόχησε κάνοντας έτσι το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Σημαντικό προβάδισμα με τον Ίνγκασον

Οκτώ λεπτά πιο μετά ο σκόρερ έγινε δημιουργός και ο Ίνγκασον με κοντινή κεφαλιά έδωσε σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σλοβένος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο κεντρικός αμυντικός των «ασπρόμαυρων» με νέα κεφαλιά από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.

Ένα 0-2 που κράτησε ο ΠΑΟΚ ως το τέλος του ημιχρόνου, παρότι στο 44’ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο να μειώσουν αλλά ο Πασχαλάκης νίκησε τον Μπαρτόλο.

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Σάστρε και 0-3

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε ακόμα πιο δυνατά θέλοντας να καθαρίσει όσο γίνεται πιο νωρίς το παιχνίδι και αφού αρχικά βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Άκπομ στο 49’, τον Μπίσεσβαρ στο 52’ και τον Ζίβκοβιτς στο 61’, αλλά στο 64’ ο «δικέφαλος του βορρά» μπόρεσε να κάνει τρία τα γκολ του. Και το έκανε με τον Σάστρε με τον Ισπανό να κάνει ιδανικό ντεμπούτο και με προβολή μετά το κόρνερ του Ζίβκοβιτς να σκοράρει με προβολή και ουσιαστικά να δίνει τέλος στο ματς. Σε αυτό βοήθησε και η μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη στο σουτ του Φεράρι, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ στο 67’ να κρατάει το 0-3.

Ο Άκπομ το καρέ του ΠΑΟΚ

Και μετά το 0-3 ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να κάνει 4 τα τέρματά του. Συγκεκριμένα στο 73’ ο Μιτρίτσα έφυγε ωραία από αριστερά και γύρισε στον Άκπομ με τον Άγγλο να μπαίνει δυνατά στην φάση και με προβολή να στέλνει για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Κλέιμαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.