ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι απολογίες των «7» κατηγορουμένων

Άγριες αποδοκιμασίες στις δύο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου στα Χανιά έξω από τα Δικαστήρια

Σε εξέλιξη οι απολογίες των «7» κατηγορουμένων - «Πού είναι η βέρα της μαμάς μου», φώναζε συγγενικό πρόσωπο ηλικιωμένης που είχε φιλοξενηθεί στη δομή - Η απόφαση για την προσωρινή τους κράτηση ή όχι αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Ανακριτή μετά το πέρας των απολογιών.

Στον Ανακριτή έχουν απολογηθεί ήδη οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Ήδη στον Ανακριτή, απολογήθηκαν η 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες του γηροκομείου. Η απολογία τους κράτησε περίπου 3,5 ώρες. Μάλιστα η 69χρονη αποχώρησε αμέσως μετά το τέλος της απολογίας της. Επίσης ολοκληρώθηκε η απολογία ενός από τους νοσηλευτές του ιδρύματος.

Την ίδια στιγμή έξω από το χώρο των Δικαστηρίων επικράτησε ένταση μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους. Κι αυτό διότι στο προαύλιο βρίσκονται τόσο υποστηρικτές των κατηγορουμένων όσο και υποστηρικτές των καταγγελόντων.

Ειδικότερα, κατά την αποχώρηση της ιδιοκτήτριας οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κραυγές αποδοκιμασίας ενώ οι υποστηρικτές του γηροκομείου φώναζαν «αθώοι, αθώοι».

«Πού είναι η βέρα της μαμάς μου», φώναζε συγγενικό πρόσωπο ηλικιωμένης που είχε φιλοξενηθεί στη δομή.

Ξέσπασμα συγγενή: Που είναι η βέρα της μάνας μου

Η πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου φαίνεται να έχει προκαλέσει θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και των δύο πλευρών, όμως οι δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο αποτρέπουν την εξάπλωση της έντασης.

Ποιοι απολογούνται στη συνέχεια

Στον Ανακριτή απολογούνται στη συνέχεια οι δύο γιατροί (εκ των οποίων και εκείνος που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων) και ακόμα δύο άτομα (ένας ακόμα νοσηλευτής και διοικητικό προσωπικό).

Υπενθυμίζεται ότι και οι επτά αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία (αφορά περίπου 29 περιπτώσεις θανάτων και 8 απόπειρες), απάτης, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την προσωρινή τους κράτηση ή όχι αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Ανακριτή μετά το πέρας των απολογιών και των επτά κατηγορουμένων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.