ΕΛΛΑΔΑ

Θα μπορούσε να είναι ο νέος Άλκης, δηλώνει ο πατέρας του

Αγρίνιο: Επίθεση με μαχαίρι-«πεταλούδα» σε 16χρονο

Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση της συμπλοκής μεταξύ νεαρών μαθητών το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο - «Θα μπορούσε να είχε βρει αρτηρία ο δράστης και τώρα το παιδί μου να ήταν νεκρό από αιμορραγία» δηλώνει ο πατέρας του 16χρονου.

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν δύο έφηβοι στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου σε ένα περιστατικό με σοβαρές προεκτάσεις καθώς ο δράστης της επίθεσης φοιτά στο ίδιο σχολείο με τα θύματα, κατά πληροφορίες από τοπικά μέσα. Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, όταν ένας 16χρονος και ένας 15χρονος, που βρίσκονταν κοντά στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, δέχθηκαν - όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του 16χρονου - απρόκλητη επίθεση.

Ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 16χρονο ο οποίος για να σωθεί μπήκε σε καφετέρια της περιοχής και κρύφτηκε με τον φίλο του στην τουαλέτα έως ότου να φτάσει η αστυνομία στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του 16χρονου ανέφερε πως το παιδί του θα μπορούσε να είχε την τύχη του δολοφονημένου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, αφού από τύχη το μαχαίρι δεν τον βρήκε σε κάποιο ζωτικό σημείο: «Θα μπορούσε να είχε βρει αρτηρία ο δράστης και τώρα το παιδί μου να ήταν νεκρό από αιμορραγία. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι επιθέσεις με μαχαίρι, κάποιος θα πρέπει να παρέμβει και να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά τα δολοφονικά περιστατικά».

Το χρονικό της υπόθεσης

Συμπλοκή μεταξύ νεαρών μαθητών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο. Ένας 16χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, περί τις 23:45, ο νεαρός βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με φίλο του. Στο σημείο συχνά-πυκνά παρέες νεαρών συγκεντρώνονται. Ενώ μιλούσαν, πλησίασε ένας άλλος νεαρός, τον οποίο οι δύο φίλοι γνώριζαν από το σχολείο τους. Φέρεται να απείλησε και να χειροδίκησε σε βάρος του ενός, χαστουκίζοντάς τον.

Βλέποντας αυτά, ο 16χρονος μπήκε στη μέση προσπαθώντας να τον απωθήσει μακριά από τον φίλο του. Τότε, ο νεαρός τράβηξε αιχμηρό αντικείμενο, κατά πάσα πιθανότητα πτυσσόμενο μαχαίρι τύπου πεταλούδα, καταφέρνοντάς του εκδορές στο χέρι και το πόδι. Φέρεται μάλιστα να τον γρονθοκόπησε και στο κεφάλι πριν τραπεί σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο νεαρός φερόμενος ως θύτης επέστρεψε στο σημείο με δύο ακόμη άτομα. Μόλις τον είδαν, οι δύο φίλοι τράπηκαν αυτοί σε φυγή και μπήκαν μέσα σε κατάστημα εστίασης που βρίσκεται κοντά στον ιερό ναό. Οι τρεις νεαροί που ήταν εκτός του καταστήματος απειλούσαν και φώναζαν.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν.

Ο 16χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου και διαπιστώθηκε ότι πράγματι έφερε εκδορές από αιχμηρό αντικείμενο και χτυπήματα στο κεφάλι.

Από τους γονείς του, οι οποίοι έντρομοι έσπευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα, υποβλήθηκε μήνυση εναντίον των τριών νεαρών, τους οποίους και τα δύο παιδιά αναγνώρισαν, καθώς φοιτούν στο ίδιο σχολείο.

Το συμβάν σαφώς εντείνει τον προβληματισμό σχετικά με τις παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα σε παρέες νεαρών και κυρίως μεταξύ μαθητών.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αγρινίου περιλαμβάνει πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή και εξύβριση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.