ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι όρθιοι στα μπαρ - Τι θα ισχύσει για τις μάσκες

Αρση μέτρων: Αποφάσεις σήμερα για διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα

Θα συνεδριάσουν σήμερα οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Σήμερα οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να αποφασίσουν για την επιστροφή των ορθίων στα μπαρ και για τις σχολικές εκδρομές που είχαν σταματήσει για περισσότερο από δύο χρόνια. Επίσης, στην ημερήσια διάταξη θα τεθεί το ζήτημα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και των καρναβαλικών παρελάσεων.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες είναι ενθαρρυντικά. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διατηρείται υψηλός -χθες οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 20.000- ωστόσο δεν επηρεάζει δραστικά τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες, γεγονός που αποδίδεται στη σημαντική εμβολιαστική κάλυψη που έχει επιτευχθεί. Το 70% του γενικού πληθυσμού ή το 80% του ενήλικου πληθυσμού έχει θωρακιστεί κατά του κορωνοιού, γεγονός που περιορίζει τα σοβαρά περιστατικά νόσησης και συγκρατεί το κύμα των ασθενών προς τα νοσοκομεία. Στο ίδιο αποτελεσμα συμβάλλει και η χορήγηση των αντιικών φαρμάκων για κατ´ οίκον θεραπεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Cοvid.

Όσον αφορά στις μάσκες, όλα τα μέλη της επιτροπής συμφωνούν πως θα πρέπει να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων και δεν υπάρξει κάποια νέα μετάλλαξη τότε δεν αποκλείεται προς τα τέλη Μαρτίου να είναι υποχρεωτική μόνο για τους εσωτερικούς χώρους και τα μέσα μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.