ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Διαυγής σούπα με άγρια μανιτάρια, απάκι, σέλινο και μπρουσκέτα με κασέρι και μαύρη τρούφα

Οι σούπες ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια.

45′| Εύκολο| Για 4 άτομα

Υλικά
1 κιλό λευκά μανιτάρια
500 γρ. πλευρώτους
40 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια και άγρια μανιτάρια μιξ
60 γρ. ε.π.ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια λευκά κομμένα σε τέταρτα
1 πράσο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
300 γρ. παστινάκι, κομμένο σε ροδέλες
50 ml σπορέλαιο
1,5 lt ζωμό λαχανικών
20 φύλλα σέλινο
150 γρ. απάκι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
6 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
30 γρ. πάστα μαύρης τρούφας
100 γρ. τριμμένο κασέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για περίπου 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σoτάρουμε τα μισά λευκά μανιτάρια και τα μισά πλευρώτους μέχρι να βγάλουν καλά τα υγρά τους.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το παστινάκι και ανακατεύουμε με σπορέλαιο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 οC μέχρι να πάρουν ανοιχτό καστανό χρώμα. Τα προσθέτουμε στα σοταρισμένα μανιτάρια, ρίχνουμε τον ζωμό, το νερό από τα αποξηραμένα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 35΄. Σουρώνουμε και κρατάμε μόνο τον ζωμό. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στον ζωμό, προσθέτουμε το σέλινο και τα αποξηραμένα μουλιασμένα μανιτάρια ψιλοκομμένα.

Βράζουμε για περίπου 10΄. Σοτάρουμε το απάκι σε τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Φρυγανίζουμε τις φέτες του τοστ και αλείφουμε με την πάστα τρούφας. Μοιράζουμε επάνω το τριμμένο κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το απάκι και δίπλα την μπρουσκέτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.