ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η UEFA διακόπτει τη συνεργασία με Gazprom

Εκτός διεθνών διοργανώσεων πετάει η FIFA την Εθνική Ρωσίας

Δείτε τι σημαίνει η απόφαση στην πράξη - Παράλληλα, η UEFA τερματίζει άμεσα τη συνεργασία με την Gazprom σε όλες τις διοργανώσεις, από την οποία αποκομίζει περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τον αποκλεισμό των ρωσικών εθνικών ομάδων, αλλά και των συλλόγων της χώρας από το διεθνές ποδόσφαιρο αποφάσισαν από κοινού η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι πληροφορίες που ήθελαν FIFA και UEFA να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στο ρωσικό ποδόσφαιρο, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης με την Ουκρανία.

«Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας. Οι διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας. Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι (σ.σ. Ινφαντίνο και Τσέφεριν) ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τι σημαίνει πρακτικά η ανακοίνωση των FIFA και UEFA;

Η Σπαρτάκ Μόσχας αποκλείεται από τη συνέχεια του Europa League και η Λειψία προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ η Πολωνία παίρνει άνευ αγώνος το παιχνίδι με τη Ρωσία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τσεχία - Σουηδία για ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Την ίδια ώρα, η UEFA ακύρωσε τη συμφωνία χορηγίας της με τη ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom, αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η UEFA αποφάσισε σήμερα να τερματίσει τη συνεργασία της με την Gazprom σε όλες τις διοργανώσεις. Η απόφαση ισχύει άμεσα και καλύπτει όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των UEFA Champions League, των εθνικών διοργανώσεων της UEFA και του UEFA EURO 2024» ανέφερε η ανακοίνωση.

Η συμφωνία χορηγίας τέθηκε σε ισχύ από το 2012 και έχει αναφερθεί ότι αποφέρει ετησίως περίπου 40 εκατ. ευρώ στην UEFA.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.