ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Ελβετία: Υιοθετεί τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η ιστορικά ουδέτερη Ελβετία καθώς αποφάσισε να υιοθετήσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η ιστορικά ουδέτερη αυτή χώρα ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του καθεστώτος Πούτιν ισχύουν και στην Ελβετία, καθώς η Βέρνη παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών που εμπλέκονται στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Ενόψει της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση στις 28 Φεβρουαρίου να εγκρίνει τα πακέτα κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία», ανέφερε η κυβέρνηση της Ελβετίας.

Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι η ΕΕ ήλπιζε να υπάρξει συνεργασία, ώστε και η Ελβετία να συνεργαστεί με την ΕΕ και να επιβάλλει παρόμοιες κυρώσεις στη Ρωσία και στο καθεστώς του Κρεμλίνου.

Παράλληλα η Κομισιόν έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες τονίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι όποιο κράτος επιθυμεί να έχει στενές σχέσεις, ήτοι να ενταχθεί στο μέλλον στην Ευρωπαϊκη Ένωση, θα πρέπει να επιβάλλει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.