ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

Οι διδάσκοντες του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου για τα περιστατικά βίας

«Τείχος αντίστασης και προστασίας για τους μαθητές απέναντι στο παράλογο της βίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας» τονίζουν ότι υψώνουν οι διδάσκοντες του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου σε ψήφισμα που υιοθέτησαν.

«Το τελευταίο διάστημα το σχολείο μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας αρνητικής επικαιρότητας με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε εκτός του σχολείου ένας πρόσφυγας μαθητής μας από εξωσχολικούς» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

«Πιστεύουμε πως φαινόμενα και περιστατικά βίας, απειλών και επιθέσεων σε βάρος οποιουδήποτε μέλους όχι μόνο της σχολικής κοινότητας, αλλά και ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου, είναι απαράδεκτα και η καταδίκη τους αυτονόητη. Απέναντι στο παράλογο της βίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, στην αναβίωση ακραίων αντιλήψεων, παράνομων και αντιδημοκρατικών τακτικών, υψώνουμε τείχος αντίστασης και προστασίας για τους μαθητές μας» επισημαίνουν οι διδάσκοντες του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου.

«Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και είναι καθήκον όλων μας να το διαφυλάττουμε. Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα, δηλώνουμε παρόντες και αποφασισμένοι να συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, στη διασφάλιση του δικαιώματος της απρόσκοπτης εκπαίδευσης όλων των μαθητών μας, μέσα σε ένα ασφαλές και φιλικό σχολικό περιβάλλον» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στο ψήφισμά τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.