ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κρέμα κουνουπιδιού, κατσικίσιο τυρί, πεκάν και σχοινόπρασο

Οι σούπες, ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια.

30΄| Εύκολο| Για 4 άτομα

Υλικά
1 κουνουπίδι περίπου 800 γρ.
40 γρ. βούτυρο
1 ματσάκι σχοινόπρασο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
750 γρ. ζωμό λαχανικών
350 γρ. κατσικίσιο τυρί
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
100 γρ. πεκάν ψημένα

Διαδικασία
Κόβουμε το κουνουπίδι σε ισομεγέθη κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25΄. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή προσθέτοντας το μισό κατσικίσιο τυρί και το μοσχοκάρυδο.

Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους (αν είναι εφικτό να είναι παγωμένο). Σπάμε τα πεκάν σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε πάνω στη σούπα μαζί με το σχοινόπρασο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.