ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΣΤΑΛΙΝ Ο ΣΟΥΜΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΙΛΗ...

Ο Αλέξης Τσίπρας, για την εκλογή του από τη βάση και όχι από το συνέδριο κόμματος, είχε να αντιμετωπίσει τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έχει κι άλλον ένα. Τον Μητσοτάκη. Ο Αλέξης είχε αποφασίσει η εκλογή να γίνει τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη του συνεδρίου. Στις 7 ή 8 Μαϊου. Σάββατο ή Κυριακή. Και ξαφνικά η ΝΔ ανακοινώνει ότι στις 6-8 Μαϊου θα κάνει αυτή συνέδριο. Για να μην συμπέσουν τα δύο γεγονότα θα πρέπει ο Τσίπρας να βρει νέα ημερομηνία. Θα είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο (14-15 Μαΐου); Κι αν αποφασίσει ο Ανδρουλάκης το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που ήταν να γίνει τον Μάρτιο, να πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα μετά από αυτό της ΝΔ, έστω και ως απάντηση στον Μητσοτάκη, τι θα κάνει ο Τσίπρας, θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ηγεσία μέχρι στις 21 Μαΐου; Θα χαθεί το μομέντουμ του συνεδρίου και θα καθορίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου; Ή ακόμη χειρότερα: Αν ο Μητσοτάκης εξαγγείλει αιφνιδιαστικά εκλογές για τις 29 Μαΐου, όπως κάποιοι, έστω λίγοι, ψιθυρίζουν στα παρασκήνια, τι θα γίνει; Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για προεκλογικές περιοδείες θα κάνει εσωκομματικές διαδικασίες; Μπορεί να είναι σενάριο ...εαρινής νυκτός (αφού οι εκλογές θα γίνουν το ενωρίτερον τον Οκτώβριο και το αργότερο, όπως είναι και η επιθυμία του Κυριάκου τον Απρίλιο του 2023) όμως στην πολιτική ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Μια ατυχία, μια καταστροφή ένας δεύτερος Δούκας, ένας άλλος Λιβανός, ένα σκάνδαλο ολκής και τα πάντα μπορεί να ανατραπούν.

Όλα αυτά σκέφτονται στην αξιωματική αντιπολίτευση και είναι πιθανό η ημερομηνία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει την επομένη του συνεδρίου της ΝΔ, στις 9 Μαΐου. Εξάλλου η 9η Μαΐου έχει κι έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: είναι η "Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης", με την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Είναι όμως και Ημέρα της Ευρώπης, με την υπόμνηση της Ιδρυτικής της Διακήρυξης το 1950. Δύο σε ένα. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο Τσίπρας θα είναι Στάλιν ή Σουμάν μέλλει να αποδειχθεί. Σίγουρα, ως μόνος υποψήφιος για την αρχηγία, θα μπορούσε να εκλεγεί με σταλινικά ποσοστά από το συνέδριο. Ο ίδιος, όλως περιέργως, ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί με την εκλογή του από το σύνολο των οργανωμένων μελών. Μάλιστα, θεωρεί πως "δεν ξέρουν τι τους γίνεται" όσοι διακινούν σενάρια ότι θα υπάρξουν περίπου 30% λευκά στην εκλογή του. Η γνώμη του είναι πως η δύναμή του είναι μεγαλύτερη στο σύνολο των 60-70.000 οργανωμένων μελών απ' ότι στα 5.000 μέλη των συνέδρων, από τα οποία, όπως υποστηρίζουν στελέχη της αριστερής μειοψηφίας, τουλάχιστον τα 1.500 θα πρόσκεινται στην Ομπρέλα των Τσακαλώτου - Φίλη και λοιπών αριστερών δυνάμεων. Επίσης θα ήθελε να υπάρχει και κάποια αντίπαλη υποψηφιότητα όμως οι διαφωνούντες -με το αρχηγικό ιμπέριουμ Τσίπρα και την προσπάθειά του να ξεφύγει από τα στενά όρια της ριζοσπαστικής αριστεράς και να απλωθεί στη μεγάλη θάλασσα της κεντροαριστεράς- λένε ότι αυτό θα συμβεί "την επομένη των εκλογών εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί και πάλι".

Και πάντως θεωρεί "γελοιότητα" και προϊόν "κοιλόπονου" τα γραφόμενα από ορισμένους "ευφάνταστους" δημοσιολογούντες περί συμπροεδρίας και μάλιστα με την Έφη Αχτσιόγλου. Όπως λένε συνομιλητές του Αλέξη μόνον κάποιοι που θέλουν να κάνουν κακό στον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Αχτσιόγλου αναπαράγουν αυτές τις "αρλούμπες". Τα σενάρια περί συμπροεδρίας, όπως μάς λένε υψηλόβαθμα στελέχη της Ομπρέλας, δεν προέρχονται από τους ίδιους, δεν τα υποστηρίζουν και συμφωνούν πως μόνο ζημιά προκαλούν στο κόμμα. Επειδή ο Τσίπρας έχει επιλέξει να ανοίξει το κόμμα του σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσει και τον θεσμό της συμπροεδρίας, που υπάρχει στους Πράσινους της Γερμανίας, αλλά και στο SPD, μάς λένε στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Άλλωστε, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα -όπου το "ενός ανδρός (ή γυναικός, για να προσαρμόσουμε τη ρήση στη σημερινή εποχή) αρχή" παραμένει ακόμη κυρίαρχο πρότυπο και ιδιαίτερα στην πολιτική- υπάρχει ο κίνδυνος η δυαρχία αφενός να παρεξηγηθεί και αφετέρου να γεννήσει διαγκωνισμούς και τελικά να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' ότι θα έλυνε.

Αποτάσσεται η συμπροεδρία όμως η εκλογή από τη βάση της ηγεσίας (Πρόεδρος και Κεντρική Επιτροπή) θα συμπληρωθεί και με την υιοθέτηση περιφερειακής δομής στο κόμμα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν υφίσταται. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να σπάσει τα κομματικά στεγανά και μετά από την εκλογή της ΚΕ από το σύνολο των οργανωμένων μελών και όχι από τους αντιπροσώπους της βάσης στο συνέδριο επιφυλάσσει άλλη μία έκπληξη στους συντρόφους του. Μόνο το 50% της Κεντρικής Επιτροπής θα προέρχεται από το Λεκανοπέδιο. Το υπόλοιπο 50% θα είναι από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστεί ότι θα τσακίσει την πλάτη των μηχανισμών και ταυτόχρονα θα ικανοποιήσει το αίτημα της πλειονότητας των στελεχών από την επαρχία, με τα οποία συναντήθηκε προ δεκαημέρου, να εκπροσωπείται και η υπόλοιπη Ελλάδα στην Κεντρική Επιτροπή και όχι μόνον τα κεντρικά στελέχη και οι εκλεκτοί των ομάδων (Κίνηση Μελών, Ομπρέλα, ΡΕΝΕ, Γέφυρα, πασοκογενείς, Καραβελιστές, πρώην ΔΗΜΑΡ κ.λ.π). Κατά συνέπεια ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην παραδοσιακή (και λενινιστική κατά βάσιν) οργανωτική δομή του κόμματος θέλει να αντιστοιχήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή -την οποίαν άνοιξε ο Γιώργος Παπανδρέου με την εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Η περιφερειακή δομή του κόμματος δεν σπάει μόνον τους μηχανισμούς, αλλά ανταποκρίνεται και στο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της Ευρώπης (των περιφερειών), αλλά και του κράτους, αφού οι νομαρχίες έχουν καταργηθεί και οι δήμοι ουσιαστικά εξαρτώνται από τις περιφέρειες, αφού είναι αυτές που διαθέτουν τα κονδύλια και θέτουν τις προτεραιότητες για τα έργα, τις εκδηλώσεις και τις τοπικές πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί το κράτος και η ΕΕ να έχουν περιφέρειακή δομή και ένα κόμμα, που θέλει να λέγεται σύγχρονο και να εκφράσει τις νέες τάσεις στην πολιτική, την θεωρία, την κοινωνία και τους νέους να έχει μείνει έναν αιώνα πίσω. Στα ανωτέρω θα πρέπει να προσθέσουμε τη συμμετοχή των γυναικών κατά 50% στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα και στα ψηφοδέλτια για Βουλή και ευρωβουλή. Και φυσικά τα δημοψηφίσματα που προωθούν τη λαϊκή συμμετοχή αφού δίνουν το λόγο και τη δυνατότητα σε μέλη και φίλους του κόμματος να αποφασίσουν για σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια δεν είναι μόνο η εκλογή αρχηγού και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση αυτά που προτείνει ο Τσίπρας, αλλά ένα πακέτο αλλαγών, που μπορεί να εμφανίζονται σαν οργανωτικές αναδιαρθρώσεις όμως είναι βαθύτατα πολιτικές επιλογές. Και οι οποίες μαζί με το Πρόγραμμα, που ψηφίστηκε στην Εθνική Συνδιάσκεψη πριν επτά μήνες και τις Πολιτικές Θέσεις, που έχουν εγκριθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο και αναμένεται να υιοθετηθούν και από το συνέδριο, αποτελούν το νέο πολιτικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα. Τα αλλάζει όλα ο Τσίπρας για να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεγάλο και κυβερνητικό κόμμα. Με τις αλλαγές που προωθεί θέλει να  (επανα)τροχοδρομήσει, εφόσον τα καταφέρει, τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική πορεία και ο ίδιος, εκτός από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αντιμετωπίζεται από αντιπάλους και κέντρα εξουσίας, εγχώρια και της αλλοδαπής, και ως οιωνεί πρωθυπουργός και όχι σαν ένας πολιτικός που στα 50 του χρόνια θα πρέπει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του και ουσιαστικά να συνταξιοδοτηθεί. Κατά κάποιο τρόπο διαλέγει τον Σουμάν και όχι τον Στάλιν. Το μανιφέστο των πολιτικών αλλαγών κατά κάποιο τρόπο είναι η ιδρυτική διακήρυξη της "νέας Ευρώπης" του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μάς λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον Τσίπρα και συνομιλεί συχνά μαζί του "υπάρχουν δύο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος, που απευθύνεται στον ιστορικό και κομμουνιστογενή πυρήνα του κόμματος (3-5%) και ο ΣΥΡΙΖΑ της κοινωνίας, αυτός που σε τέσσερεις εκλογικές αναμετρήσεις -από τον Μάϊο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2019- κατέγραψε διαδοχικά τα εξής ποσοστά 27%, 36%, 35% και 32%. Ο Αλέξης επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ της κοινωνίας". Και τον επιλέγει επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να τον κρατήσει ζωντανό στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης με τον Μητσοτάκη και να τον επαναφέρει στο τιμόνι του γκουβέρνου, που είναι και το μεγάλο του στοίχημα. Για την επίτευξη του οποίου εμφανίζεται αποφασισμένος να αναλάβει και επιπλέον ρίσκα αν είναι να σχηματιστεί προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία. Στην πορεία προς τις εκλογές ο Αλέξης, όπως εκμυστηρεύεται σε συνομιλητές τους, δεν θα αρκεστεί σε απλές προτάσεις συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΤΑ25 και το ΚΚΕ, αλλά θα προχωρήσει και σε ριζοσπαστικές προτάσεις που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα σενάρια που κυοφορούνται από την απλή αναλογική, αλλά και πιθανότητα και από την ενισχυμένη, με την οποίαν θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Για την πληρότητα του ρεπορτάζ ανοίγουμε μια παρένθεση: Τα  στελέχη της Ομπρέλας υποστηρίζουν πως "ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και ο Τσίπρας πρωθυπουργός με τον ιστορικό πυρήνα του 3% σε ρόλο μηχανοδηγού" και συμπληρώνουν "δεν αρνούμαστε τις αλλαγές, αλλά διαφωνούμε τον τρόπο που επιχειρούνται καθώς και με τις πολιτικές που θα οδηγήσουν στην εκ νέου ανάληψη της διακυβέρνησης. Το πολιτικό κέντρο στο οποίο όλοι ομνύουν, όπως ο ίδιος ο Τσίπρας έχει πει, θα καταχτηθεί με αριστερές και ριζοσπαστικές πολιτικές και όχι με μετατόπιση στη σοσιαλδημοκρατία". Κλείνει η παρένθεση.

Σημειώνουμε ότι ο φύσει καχύποπτος Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τις πληροφορίες -παρότι αυτοί που του τις μεταφέρουν είναι διαχρονικά  έγκυροι και αξιόπιστοι συνομιλητές του- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός αν δει πως τα πράγματα, ιδίως στην οικονομία, δεν εξελιχθούν όπως τα περιμένει θα αναζητήσει την κατάλληλη ευκαιρία για να αιφνιδιάσει στήνοντας πρόωρα κάλπες. Μάλιστα, στο επόμενο διάστημα αναμένει οι εξελίξεις από την ακρίβεια να μειώσουν κι άλλο τη δημοσκοπική υπέροχη της κυβερνήσεως, ενώ μέχρι και τον Μάϊο προβλέπει ότι θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο σχετικά με τις δημοσκοπικές επιδόσεις του Νίκου Ανδρουλάκη. Και οι οποίες, αν πιστέψουμε συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα δείχνουν "προσγείωση του ΚΙΝΑΛ", σε διψήφια μεν νούμερα, αλλά όχι σε ποσοστά που να βρίσκονται κοντά σε αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και να απειλούν την ηγεμονική του θέση στην αντιπολίτευση και την κεντροαριστερά, όπως θα ήθελαν ορισμένοι γκρι κοστούμια της εξουσίας, τα οποία "θέλουν να ελέγξουν, προς όφελός τους, τις κυβερνητικές εξελίξεις", μεταξύ των οποίων είναι και "το μοίρασμα των 31 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τα οποία, παρά τα όσα ηρωϊκά τσμπουνάει η κυβέρνηση, δεν έχει εκταμιευθεί ακόμη ούτε ένα σεντς".

Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά όσο στην επικαιρότητα "παίζουν" ο Πολλάκης (γενικώς), η Τασία Χριστοδουλοπούλου (για τους συριζοφρουρούς), ο Παπαδόπουλος (για τη Novartis) και οι εσωκομματικές ομάδες με τα κείμενα - πλατφόρμες ενόψει του συνεδρίου (αυτή την εβδομάδα την τιμητική της θα έχει η ΡΕΝΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσουν να είναι δημοσκοπικά καθηλωμένοι κάτι που εκ των πραγμάτων αυξάνει τον εκνευρισμό αφού, εκτός των άλλων, Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη αξιοποιούν τις αρνητικές πλευρές της δημοσιότητας της Κουμουνδούρου για να επιτεθούν στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της. Σε κάθε πάντως περίπτωση ο Τσίπρας θα συνεχίσει την τακτική φθοράς του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης με αιχμή την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, και τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Όπως έδειξε και η επίσκεψή του στην Αργολίδα θα συνεχίσει να υιοθετεί τα αιτήματα όσων πλήττονται, να καταγγέλει την κυβέρνηση ως "ανίκανη", "αναπολεσματική", "επικίνδυνη" και να ζητά σε καθημερινή βάση "εκλογές", ως τη μόνη "δημοκρατική διέξοδο". Στη Νίκαια ήταν οι έμποροι, στην Αργολίδα οι αγρότες, στη Βουλή και στις συνεντεύξεις του η εκπαίδευση και η νεολαία. Και έτσι θα συνεχίσει και με τις άλλες κατηγορίες μισθωτών και εργαζομένων και με τα ειδικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών τις οποίες θα επισκέπτεται άπαξ ή δις την εβδομάδα.

Το γεγονός ότι η οικονομική ρητορική και οι υποσχέσεις του παραπέμπουν σε λαϊκισμό, δεν φαίνεται να τον ενοχλεί, αφού βασικό του μέλημα είναι "να πέσει η κυβέρνηση" και όχι να καταγραφούν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ ως "υπεύθυνη δύναμη". Εκ παραλλήλου, δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει αν τα μέτρα και οι πολιτικές που προτείνει είναι υψηλού δημοσιονομικού κόστους αφού θεωρεί ότι "η ΕΕ θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση, αναθεωρώντας τις προτεραιότητές της και όχι να στριμωχτούν οι πολίτες και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες για να χωρέσουν στις κοινοτικές δημοσιονομικές νόρμες". Επίσης, θέλει να παρασύρει στον αντικυβερνητικό αγώνα και το ΚΙΝΑΛ αφού η πολιτική των ίσων αποστάσεων της Χαριλάου Τρικούπη ευνοούν στρατηγικά το δικομματισμό και την πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν το ΚΙΝΑΛ συνεχίσει στον, κατά Λοβέρδο, "ισαποστακισμό" κινδυνεύει να συνθλιβεί ανάμεσα στον "υπεύθυνο" Μητσοτάκη και τον "λαϊκιστή" Τσίπρα. Το έργο "ολίγον υπεύθυνος" ή "ολίγον λαϊκιστής" στο δρόμο προς τις κάλπες και μάλιστα με την κοινωνία μετά την πανδημία να δοκιμάζεται και από την οικονομική δυσπραγία, είναι δύσκολο, λένε από την Κουμουνδούρου, να κόψει πολλά εκλογικά εισιτήρια αφού όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η πόλωση θα ανεβαίνει και θα χτυπήσει κόκκινο όταν ανακοινωθεί ο ακριβής χρόνος διενέργειάς τους...

49 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τιποτένιε Μπόγδη δεν έχω πρόβλημα με τοτς Εβραίους. Με τον πολιτικό απατεώνα Κώστα Σημίτη έχω. Εμάς μας έτυχε ο πιο χαζός απο τους Εβραίους. Αυτό το κουφάρι έλαχε να είναι ο εκτελεστής του Ελληνικού λαού. Τελικά είσαι πολύ μεγάλος διαστρεβλωτής και προπαντός μεγάλος μ@λάκας.

  2. @ Μαργαρίτα Βερύκιου ,

    Επειδή είμαι βέβαιος ουπτι πάντα μου κανείς παδπσα για να αποδεικνύω πόσο ναζίστρια είσαι , παλιοτομαρο σου πατπραυοθετω τα νέα του ίδιου μας του ιστότοπου..

    http://www.matrix24.gr/2022/02/xanthi-apokaliptiria-tou-mnimiou-olokaftomatos/

  3. Δεν έκανα πίσω όταν με πολεμούσε η χούντα του Αβουρή. Πολύ περισσότερο δεν θα κάνω πίσω σε εσένα Δήμο Μπόγδη. Θα είμαι εδώ παρών για να σε ξεσκίζω και να σε κατατροπώνω καθημερινά ξεφτιλισμένε, αλήτη!

  4. Και Ελληνίδα είμαι και χριστιανή Ορθόδοξη και λογιστής είμαι. Το λογίστρια ακούγεται άσχημα. Εσύ είσαι ο γκέι, ο ρατσιστής και ο ομοφοβικός και ένα σκουπίδι-πιόνι του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Είσαι βρόμικος και διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Ένα σκουπίδι κατάλοιπο της εποχής του Παπανδρέου και του Αβουρή που καθημερινά αγωνιάς να βγάλεις το απόκομμα του ΠΑΣΟΚ από το 6% που κατάντησε να παίρνει. Θα είμαι εδώ να σου απαντάω μέχρι και την δευτέρα παρουσία παλιοτόμαρο. Σε έχω που λέει και ο Πολάκης. Και σίγουρα ξέρεις καλά ότι σε έχω γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι ξεφτιλισμένε.

  5. @ Mαργαριτα Βερύκιου

    Μετά , εσυ , η Χριστιανη Ορθόδοξος μας καταγράφεις τα τέσσερα υπερπολιυπτελει αυτοκινητά σου από την …. εργασία σου και την σύνταξη σου ;
    Εναντιονόμενη συνεχώς και αδιαλείπτως όμως στις οικογένειες των προσφύγων πολέμου πού η μοιιρα τους τους τους ξέπεσε σε κάποιο Ελληνικό νησί στην προσπαθειά τους να βρουν γαλήνη από τον βρόμικο πόλεμο, που τους έστειλαν τα συμφέροντα εκείνων που παράγουν τα πολιτελει αυτοκίνητα που κατέχεις εσυ τέσσερα (4 ) .

    Τώρα για ποιος Αχμέτ μιλάς ενενα και των υπολοίπων εδώ μας είναι άγνωστος !Μήπως εννεοείς τον Δικο σου ήρωα και το χαρέμι του με το οποίο έκανε ταχαμου αντίσταση στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν , τον νεο Σουλτάνο ;
    ΜΕ τον οποίο ήρωα σου Αμπντουλαχ Οτσαλάν με του οποίου την βοήθεια και συνεργασία ο Σουλτάνος της εποχής μας επιχειρεί να αφανίσει την φυλή των Κούρδων ; Ναζιστικός τρόπος καοι αυτός όποτε και τρόπος γενοκτονίας , και τρόπος …..,
    Μαργαρίτας!

  6. @ Μαργαρίτα Βερύκιου , (την ντροπή της Ζακύνθου ),Κάθε σου λέξης και μιά σου ομολογία για το ποιά είσαι πραγματικά ή , του τι εσυ η ίδια, παραδέχεσαι και πιστοποιείς για τον εαυτόν σου,παλιιο-ξευτίλα !
    Ελα λοιπόν συνέχισε, …… και λέγε μας με μίσος, κατάρες και σίγουρα με ναζιστικές ψευτιές ή τα συνθήματα ους και τις βλαλ´κείες σου .Δήλωνε μας , ότι θα συνεχίσεις ελπίζοντας ότι θα σε αφήσουμε σε χκαδθ κλαδί εμείς . Όπου παιρνουμε αφορμή να καταγράφουμε την αληθινή κατάσταση των πολιυικων δεδομενων της επικαιρότητας μας στην φαύλη πολιτική που εκφραζεται από τα άκρα , και τον Κωστακαραμανλησμό που άγεται και φέρεται ανενόχλητος από Τσίπρα και Μητσοτάκη , σαν τον δικό σου τρόπο και σκέψη (αν σου έχει μείνει τιποτε από αυτό ) .
    Έτσι λοιπόν εσυ η ίδια λες ότι είσαισαι « λογιστής » και οχ και όχι λογησρτια Επομενως επιβεβαιώνεις και την ανωμαλια σου ΜΜητυλινιά !για την οποί εγώ ούτε καν ενδιαφέρομαι να συζητήσω …. Ενώ εσυ αυθαίρετα και ετσιθελικά με κατηγορείς για ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ και το ΔΗΛΩΝΩ :
    Μητε γκευ , μητε χομοφοβικός που τόσο αισχρά προσπαθείς να με κατατάξεις .. το οποίο από μόνο ακυρώνεται ….

    (Συνεχιζεται ) .

  7. Μπόγδη τοβνα είσαι Έλληνας συνταξιούχος είναι πλέον κατόρθωμα έτσι όπως μας κατάντησε ο δικός πολιτικός απατεώνες Κωστας Σημίτης. Από τότε που κυβερνούσε αυτό το σκουλήκι οι συντάξεις άρχισαν να δίνονται σε αλλοδαπούς και όχι σε Έλληνες.
    Ένα κατακάθι του ΠΑΣΟΚ είσαι που ψάχνεις την καταξίωση και την αναγνώριση σου εδώ μέσα. Όσο εσύ ασχολείσαι μαζί μου θα ασχολούμαι κει εγώ μαζί σου. Ούτε βήμα πίσω.

  8. Έχω τουλάχιστον τέσσερα πανάκριβα ακίνητα από την δική μου δουλειά σαν λογιστής. Δεν έχω καμία ανάγκη τα ξεροκόμματα του χρεοκοπημένου Ελληνικού Δημοσίου, ούτε φίλησα πισινούς για να τα αποκτήσω όπως εσύ σκουλίκι. Καλό Σαββατόβραδο με τον Αχμέτ ανώμαλε.

  9. @ Μαργαριτα

    Tα γελοία σου ναζιστικα σχόλια εμπεριεχουν περίσσιο μίσος , χωρίς καν αιτεία και κίνητρο αλλο από την η καταφανέστατη σου βλακεία και τους φασιστικους τρόπους με τα απαίσια συνθήματα σου !
    Της αδυναμίας του χαρακτήρα σου….. και παει λέγοντας….
    Απουσιάζει δηλ. από τα λεγόμενα σου η ανθρώπινη λογική έτσι εναντιώνεται σε σκαθε δημοκρατική ή προοδευτικη κίνηση και ομάδα ανθρώπων και ανθρωπίνων συνειδήσεων .που ευτυχως υπάρχουν ακόμη στην φυλή μας .
    Όχι όμως σε σένα, σκουλικι !
    Από την σκέψη σου απουσιάζειι επίσης η αλήθεια .
    Το δείχνουν αυτό τα σχόλια σου και για μένα προσωπικά με βλακείες και παντελείς στρεβλώσεις και ψευτιές .
    Δεν δέχθηκα ποτέ στην ζωή μου ανταμοιβές για τις πράξεις που θεωρώ καθήκον κάθε δημοκράτη προς την πατρίδα του.
    Όλα όσα έχω καταφέρει στην ζωή μου τα έχω κατακτήσει με την δουλειά μου ….
    Αιώνια συνταξιουχα του Δημοσίου (;).

    ΕΤσι αποτυγχάνεις και η έλλειψης επιχειρημάτων από μέρους σου σε οδηγει στην χλεύη των υπολοίπων σχολιαστών , εδώ στο σάιτ !
    Προσπαθείς να με διαβάλεις προσωπικα και μου δίνεις την ευκαιρία να σε αφοπλίζω ,
    γιατί ποτέ ., δεν έχεις την ανθρώπινη σκέψη αλλά το μίσος εναντίον ανθρώπων που προσπαθούν να καλυτερεύσουν την ζωή τους , στο άρρωστο μυαλό σου !
    Είναι δε οι κατά πλειοψηφια μετανάστες και οι δημοκράτες πολιτικοί μας Άνθρωποι που προσπαθούν να καλυτερεύσουν την ζωή τους και την δίκη μας αντίστοιχα.
    Βρες μου κυρία Βερύκιου
    έναν έλληνα γνωστό σου που θα εκ@νε τις δουλειές που κάνουν οι όλων τβν εθνοτήτων νόμιμοι μετανάστες στιν τόπο μας. Ή,
    κάποιον από τους κωστακαρανμανκληκους πολιτικούς που θα θυσίαζαν την θέση τους για γενναίες τίμιες και δίκαιες πολιτικές αντιστοίχως , να οφεληθεί την χώρα μας !

    ΕΙμαι δε εγώ ανοιχτό βιβλίο για τον βίο και την πολιτεία μου
    .Ειδικα όταν πολέμησα την χούντα και από τις τάξεις του ΠΑΚ στο εξωτερικό
    σε εκθέτω . όλο και περισσότερο αφού μου δίνεις την ευκαιρεία να σου εναντιώνομαι …
    ´ η δε γλώσσα που χρησιμοποιείς , είναι αυτή του Λεσβιακού σου πε4ιβαλοντος ,
    έτσι επιβεβαιώνεις πόσο βλαμενη είσαι,
    Μειώνοντας τις «συντοφισσές σου» Λεσβίες παγκοσμίως .
    Μαργαριτα Βερύκιου ,…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.