ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

«Όλη μου τη ζωή παλεύω για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα», στηρίζει τον 12χρονο η διευθύντρια του σχολείου στο Ίλιον

Πολλά μηνύματα συμπαράστασης για τον 12χρονο στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον - Ο καθηγητής που επιτέθηκε φραστικά στον μαθητή με τη φούστα βρέθηκε σε άδεια μετά την καταγγελία, ενώ το υπουργείο Παιδείας ερευνά την υπόθεση.

«Είσαι η ντροπή της κοινωνίας» του είπε ο καθηγητής και ύστερα ξεσηκώθηκε κύμα συμπαράστασης και αντιδράσεων. Μαίνεται ο σάλος που έχει ξεσπάσει αφότου ο καθηγητής προχώρησε σε φραστική επίθεση σε βάρος του 12χρονου μαθητή στο Ίλιον που εμφανίστηκε με φούστα.

Μαζί με τους συμμαθητές του και τον σύλλογο γονέων στο πλευρό του 12χρονου και η διευθύντρια του σχολείου με ανάρτησή της στο Facebook.

«Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλιτο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση η διευθύντρια του μουσικού σχολείου.

Ο καθηγητής που επιτέθηκε φραστικά στον 12χρονο βρέθηκε σε άδεια μετα την καταγγελία, ενώ το υπουργείο Παιδείας ερευνά την υπόθεση.

«Εμείς όπως ρητά διαβεβαιώνουμε θέλουμε ένα συμπεριληπτικό δημοκρατικό σχολείο και σ’ αυτό δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Το περιστατικό στο Ίλιον πυροδότησε πολλές αντιδράσεις στα σχολεία με συλλογικότητες και φορείς να ζητούν να μπει το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση.

Η διαδικασία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.