ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι για τα μέτρα

Πρόστιμο άνω των 5000 επιβλήθηκε σε καταστήματα στην Αθήνα για μη τήρηση των μέτρων

Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού - Σε δύο καταστήματα επιβλήθηκε χθες Παρασκευή πρόστιμο.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, πραγματοποίησε την Παρασκευή ελέγχους σε επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Κηφισιάς, με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.300€ και η ποινή της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες σε ένα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Επίσης ελέγχθηκαν με την εφαρμογή Covid Free GR τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης 150 προσώπων.

Αποτίμηση κατά τον επιτόπιο έλεγχο:

Στον Δήμο Αθηναίων το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους κατά τις βραδινές-πρώτες πρωινές ώρες τέσσερις (4) επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο αξίας 5.000€ και δεκαπέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ΚΥΕ (Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) για παράβαση απαγόρευσης ορθίων πελατών, μη τήρηση αποφυγής συνωστισμού και των αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων.

Στον Δήμο Κηφισιάς κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το κλιμάκιο επιβλήθηκε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο αξίας 300€ λόγω μη τήρησης της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος/επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.