ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Σούπα με κοτόπουλο αυγολέμονο και αγκινάρες Ιερουσαλήμ αρωματισμένες με λεμονόχορτο

Οι σούπες ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια.
1 ώρα και 15΄| Εύκολο| Για 4 άτομα
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο
1,5 lt ζωμό κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια
400 γρ. αγκινάρες Ιερουσαλημ, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 τεμ. λεμονόχορτο
4 κρόκους αυγού
½ ματσάκι άνηθο
Διαδικασία
Βάζουμε τα μπούτια να βράσουν με τον ζωμό, το κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 45΄.
Αφαιρούμε τα μπούτια, τα ξεψαχνίζουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε ξανά στον ζωμό. Βάζουμε και τις αγκινάρες στον ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄.
Σπάμε το λεμονόχορτο με το πίσω μέρος του μαχαιριού και το ρίχνουμε μέσα στον ζωμό. Αφήνουμε για 10΄ να δώσει το άρωμά του και το αφαιρούμε.
Δίνουμε ξανά 1 βράση στη σούπα και την τραβάμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τους κρόκους και σιγά-σιγά ρίχνουμε στο μπολ σταδιακά ζεστό ζωμό. Αφού ρίξουμε γύρω στις 6-7 κουτ. σούπας ζωμό, ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Στα κανάλια COSMOTE SPORT δέκα ακόμα ματς των δύο διοργανώσεων
Οι «μάχες» των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο UEFA Europa & Conference League συνεχίζονται στην COSMOTE TV
Η προτελευταία αγωνιστική των ομίλων των UEFA Europa League και UEFA Europa ...
Επιστροφή του αστυνομικού δράματος του BBC, «Vigil»
COSMOTE TV: Φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επική σειρά γουέστερν «Yellowstone» και τα spin-offs «1923» και «1883»
Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα σειρά γουέστερν «Yellowstone» από τον μάστερ του είδους ...