ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Πατούλης: Επενδύουμε σε πολιτικές για την πρόληψη

Το 2021 συμμετείχαν πάνω από 640.000 πολίτες σε 1.500 δράσεις προαγωγής υγείας

Πάνω από 640.000 είναι οι ωφελούμενοι πολίτες, το 2021, από το Πρόγραμμα Πρόληψης Προσυμπτωματικού Ελέγχου της περιφέρειας και των δήμων της Αττικής,όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας.

Την αγαστή συνεργασία του Α' και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και τη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και των δήμων της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου της Υγείας των πολιτών.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο συντονιστής του Προγράμματος Υγιών Πόλεων της Περιφέρειας Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, αναφέρθηκε στην σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών και έκανε μικρή αναφορά στα ετήσια στατιστικά στοιχεία του Προγράμματος, σύμφωνα με τα οποία: Το 2021 συμμετείχαν πάνω από 640.000 πολίτες σε περίπου 1.500 δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας, ενώ έχουν ιδρυθεί 51 ΚΕΠ Υγείας στους δήμους της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί στο πλαίσιο του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει η συντριπτική πλειονότητα των δήμων, καθώς επίσης και στην υποστήριξη που θα λάβουν όλα τα ΚΕΠ Υγείας των δήμων από το νέο ΠΕΠ 2021-2027.

«Η πρόληψη πρέπει να γίνει τρόπος ζωής όλων των πολιτών, όπως και των θεσμών εκπροσώπησης τους και όχι μόνο για την Υγεία αλλά και για όλους τους άλλους τομείς που την επηρεάζουν άμεσα και καταλυτικά, όπως η Πολιτική Προστασία που είναι και επίκαιρη. Ως Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στην πρόληψη και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα και στην περίπτωση της πρόσφατης κακοκαιρίας, με την απόφαση να κλείσουμε τα σχολεία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.