ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βελούδινη σούπα από κάστανο, γαρίδες, μπέικον και λεβάντα

Οι σούπες ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια.

20΄| Εύκολο| Για 4 άτομα

Υλικά για 4 άτομα
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. κάστανα, προβρασμένα
800 ml ζωμό λαχανικών
100 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
12 γαρίδες καθαρισμένες, 40 γρ. η καθεμία
ξερή λεβάντα για το σερβίρισμα
αλάτι

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε, ρίχνουμε το πράσο και το σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κάστανα και τον ζωμό λαχανικών και σιγομαγειρεύουμε για 10΄.

Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή η σούπα και στο τέλος προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και αλάτι.

Σε ένα τηγανάκι καραμελώνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αποσύρουμε. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τις γαρίδες είτε ολόκληρες, είτε κομμένες σε μικρά κομμάτια. Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε τις γαρίδες και το μπέικον.

Πασπαλίζουμε με λίγη ξερή λεβάντα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.