ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Βελουτέ κολοκύθας, με μήλο, κολοκυθόσπορο και φρέσκο κόλιανδρο

Οι σούπες ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια.
20΄| Εύκολο| Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα καμπάνα
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας βούτυρο καρύδας
1 κουτ. γλυκού κάρι
2 μήλα golden κομμένα σε τέταρτα
800 γρ. ζωμό λαχανικών
200 ml γάλα καρύδας
40 γρ. κολοκυθόσπορο
20 ml σιρόπι αγαύης
60 ml κρέμα καρύδας
1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μέτρια κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο με το βούτυρο καρύδας και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε το κάρι και τσιγαρίζουμε για ακόμα 1΄.
Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα μήλα και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε περίπου 30΄ και μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας εκτός φωτιάς και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, ώστε να αποκτήσει βελούδινη υφή η σούπα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 οC. Ανακατεύουμε τον κολοκυθόσπορο με την αγαύη και λίγο αλάτι και ψήνουμε για περίπου 8΄-10΄.
Σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ωμή κρέμα καρύδας και ολόκληρα φύλλα κόλιανδρου. Τέλος, βάζουμε από πάνω τον καραμελωμένο κολοκυθόσπορο.
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Μιχάλης Τσαμάζ: «Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας»
Απονομή υποτροφιών COSMOTE αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές για τις σπουδές τους
Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες COSMOTE ...
Συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Monitoring Committee του Συμβουλίου της Ευρώπης
Αναπάντεχο ενσταντανέ στη Ρώμη για Αλέξη Τσίπρα, Γιώργο Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη
Μια φωτογραφία και ένα αντάμωμα που δύσκολα συναντάει κανείς στην πολιτική ζωή της ...