ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Κύπρος νίκησε 2-0 την Εσθονία στον αγώνα μπαράζ

Αντίπαλος της Ελλάδας στη League C η Κύπρος

Τα γκολ του Μαρίνου Τζιωνή στο 19' και του Πιέρου Σωτηρίου στο 51', έκαναν τη... διαφορά για την Κύπρο στο δεύτερο ματς με την Εσθονία για τα play out του Nations League και της χάρισαν τη νίκη με 2-0, διατηρώντας την ομάδα της Μεγαλονήσου στη League C στο φινάλε της 2ης διοργάνωσης.

Η Κύπρος θα τεθεί πλέον αντίπαλος της Ελλάδας (μαζί με τη Β. Ιρλανδία και το Κόσοβο) στον 2ο όμιλο της League C στο 3ο Nations League, που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου.

Μετά τη «λευκή» ισοπαλία της στο Ταλίν, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν όσο πειστική χρειαζόταν για να φτάσει στη νίκη -παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες μετά τον αποβολή του Σπόλιαριτς στο 47'- και να παραμείνει στην 3η «κατηγορία» της διοργάνωσης, με τους Εσθονούς να υποβιβάζονται στη League D.

Νωρίτερα το Καζακστάν χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να επικρατήσει της Μολδαβίας με 5-4 και να διασφαλίσει τη δική της παραμονή στη League C. Οι γηπεδούχοι δεν επένδυσαν πάνω στην προ τετραημέρου νίκη τους στο Κισινάου με 2-1 και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 13' με το γκολ του Αρμάς.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος (δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις της UEFA) με τις δύο ομάδες να να οδηγούνται στα πέναλτι, όπου οι παίκτες του Καζακστάν ήταν πολύ πιο ψύχραιμοι, μετρώντας 5/6 εκτελέσεις την ώρα που για τη Μολδαβία αστόχησαν οι Νικολαέσκου (έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στους Μολδαβούς) και Ρεβένκο. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ αγωνίστηκε και στα 120 λεπτά, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα στο 73'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των δεύτερων αγώνων για τα play out του 2ου Nations League:

Κύπρος-Εσθονία       2-0                          (α' ματς: 0-0)
(19΄ Τζιωνής, 51΄ Σωτηρίου)

Καζακστάν-Μολδαβία   5-4 πέν. - 0-1 κ.α. και παρ. (α' ματς: 2-1)
(13΄ Αρμάς)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.